Søk
Meny

Telenor er Norges beste teleoperatør. Dette betyr det for deg

Eldre par på buss som gleder seg over god dekning og høy fart på mobilen takket være Norges beste mobiloperatør

Telenor topper internasjonal rapport med klar margin. Det nyter du godt av, enten du skal skal ringe, strømme, game eller jobbe.

Nylig ble det klart at Telenor har det klart raskeste 5G-nettet i Norge – og det stopper ikke der: Nå har det internasjonale analyseselskapet Tutela utpekt Telenor som Norges beste teleoperatør i sin årlige State of Mobile Experience-rapport.

Målingene er basert på resultater fra nær 100 000 fartstester gjennomført av mobilbrukere mellom 1. juli og 31. desember 2021. 

Og her snakker tallene for seg selv: Telenor leverer i Norge den høyeste gjennomgående kvaliteten til sine kunder. I dekningskvalitet scorer Telenor over ti prosentpoeng høyere enn nærmeste norske konkurrent. I tillegg til å være Norges beste, seiler man med det inn som tredje beste operatør i verden.

Norges beste – hva betyr det for deg?

Enten du vil bli underholdt, holde kontakten med andre eller å jobbe hvor som helst, er en rask og stabil oppkobling til verden rundt deg via mobilen helt avgjørende for stadig flere nordmenn.

Disse behovene og ønskene er også noe Telenor jobber utrettelig med å levere på – blant annet ved å bytte ut et landsdekkende 5G-nett i rekordfart. Norges beste operatør skal bli enda bedre!

Les mer om Telenors 5G-utbygging >

Men hva betyr det for deg at Telenor er Norges beste mobiloperatør?

Her er noen eksempler fra hverdagen:

Bedre strømming – og gaming

Film er kanskje best på kino, men de færreste av oss har med en kino i lommen. Der har vi i stedet topp moderne mobiler med fantastiske skjermer og god lyd – og da er det ikke så galt med en film, tv-episode eller fotballkamp på farta heller.

Men for å se på Netflix eller en live-sending med best mulig kvalitet på mobilen, gjelder det å ha både god dekning og ålreit hastighet ... for å ... slippe ... hakking.

Hakking og forsinkelser er også noe du helst vil unngå mens du gamer. Et kjapt mobilnett kan jo faktisk gi deg en fordel overfor motstanderen, så kjapt og stabilt som det er.

Bedre videosamtaler – og møter

De siste par årene har landets mange arbeidstakere blitt godt vant til videomøter på jobben ... og hvor slitsomt det kan være når nettet ikke er godt nok til å føre en vanlig samtale uten hakking.

Da er det godt å vite at møtene kan gå sømløst over et godt mobilnett – uansett hvor du velger å ha møtet, enten det er på toget eller midt i skogen.

Det er heller ikke bare i jobb at videomøter er greia: For mange barn er det å snakke med besteforeldre på mobilen ensbetydende med «å facetime». Hvorfor bare snakke sammen, når man kan se hverandre?

Bedre samtaler og surfing ... overalt!

I dag forventer vi å kunne bruke mobilen akkurat slik vi vil, der vi til enhver tid befinner oss. Telenor har derfor bygget et robust nett tilpasset klima og værforhold.

Hele 99,9 % av Norges befolkning har nå Telenor-dekning der de bor – takket være 8000 basestasjoner, som faktisk er flest i Norge. Og med 85 % arealdekning i vårt, tross alt, langstrakte land, blir det dekning både hjemme, på hytta og på reise.

Husk også: Etter at Telenor som første mobiloperatør åpnet 5G-nettet sitt 13. mars 2020, er disse basestasjonene blitt oppgradert til neste generasjons mobilnett i en rekordfart. Allerede i 2024 vil hele Norge ha 5G-dekning!

Økt behov for godt mobilnett

– Det er hyggelig at denne rapporten bekrefter resultatet av arbeidet som er lagt ned, sier Petter-Børre Furberg, som leder Telenor Norge.

– Pandemien har forsterket behovet for et godt nett der stadig flere er påkoblet hjemmefra eller på hytta. Rankingen som Norges beste operatør er en oppmuntring for oss, og jeg vil takke alle som hver dag jobber for at vi skal gi kundene de beste opplevelsene, avslutter Furberg.

Om rapporten

I hovedkategorien "Beste mobil-opplevelse" oppnådde Telenor 88,88 prosentpoeng.

Telenor har også en ledelse på over 10 prosentpoeng i kategorien «Excellent Consistent Quality» foran nærmeste norske mobiloperatør. Kåringen som Norges beste i denne kategorien er basert på tusenvis av ekte og gode opplevelser fra videostrømming i høy oppløsning, deltakelser i gruppevideosamtaler og ikke minst i nettbaserte spill

I kategorien «Core Consistent Quality», som måler talesamtaler og nettsurfing, ble Telenor Norges beste med 94,9 prosent.

Telenor var også Norges beste i dekningskategorien med 620 av 1000 poeng.

I den nye kategorien «Video Experience Score», som måler brukeropplevelsen ved videostrømming, var det jevnere mellom de norske operatørene, men også her var Telenor Norges beste, og tok en «knepen» seier med 4,23 i score.

Les hele rapporten om Norges beste teleoperatører her.