Søk
Meny

Telenor har Norges raskeste 5G-nett!

Familie på skitur surfer på Norges raskeste 5G-nett

Mobilkundenes egne hastighetsmålinger i Ooklas Speedtest-app taler sitt tydelige språk: Det går kjappest på Telenors 5G-nett.

Hver uke tester flere tusen nordmenn sine mobilopplevelser med Ooklas Speedtest-app. Og det er på bakgrunn av alle disse hastighetsmålingene fra Q3-Q4 i 2023 at Ookla nå – igjen – kan slå fast følgende:

Telenor har Norges raskeste 5G-nett!

Fakta om Ooklas kåring

  • Ooklas kåringer bygger på data som er målt av brukerne av Speedtest-appen.

  • «Raskest 5G-nett» måler median-opp- og nedlastingshastighet over 5G. Disse målingene har deretter blitt sammenlignet med tallene fra andre operatører.

Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q3-Q4 2023. Bruk av Ooklas varemerker er lisensiert og gjengitt med tillatelse. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.

Bedre opplevelser

– Dette er en viktig anerkjennelse, og viser hvordan vår modernisering av mobilnettet forbedrer kundenes mobilopplevelser. Telenors mobilnett skal ikke bare være raskest, måten vi har bygget nettet på gjør det også til et av Europas mest robuste nett, sier Bjørn Amundsen, dekningsdirektør i Telenor.

Ookla-award for Norges raskeste 5G-nett

Dette betyr det for deg

Telenor har Norges største nett med over 8750 basestasjoner, og man er nå i ferd med å oppgradere det til 5G. Det betyr at mobilkundene får radikalt bedre mobilopplevelser landet over!

Målingene i Ookla-appen viser ikke bare at Telenors mobilnett er raskest, men også at det er mest stabilt og har lavest 5G-forsinkelse. Det er blant annet til stor glede for alle landets gamere.

Se hva som skjer når forsinkelen i nettet er nær null >

Jo raskere nett, desto bedre blir mobilopplevelsen – uansett hva du bruker mobilen til; du kan streame, surfe, snappe, dele, bestille, game og laste ned, uten at det hakker eller stopper opp, selv i travle perioder når mange er på nett samtidig på samme sted – ikke minst på store arrangementer og sportseventer.

– Dette er resultatet av en tydelig strategi om å alltid være i forkant av kundenes behov og sørge for optimale brukeropplevelser – selv om det krever både mer tid og store ressurser. Vi ruller ikke bare ut 5G der vi har dekning i dag, men også på nye steder. Når utbyggingen vår er ferdig forventer vi at antall basestasjoner har økt til ca. 9000, sier Amundsen.

Hvorfor er det så viktig med 5G-hastighet?

Kort forklart: Fordi 5G-hastighet gir en bedre brukeropplevelse!

Hastighet beskriver enkelt og greit tiden det tar å laste ned data over mobilnettet – og omvendt når mobilen laster opp data.

Når du f.eks. streamer video, laster du hele tiden ned datapakker. Kjappere nedlasting gir færre avbrytelser og bedre videokvalitet.

4G har en gjennomsnittsfart på rundt 70 megabit per sekund, mens du kan oppnå 1 gigabit per sekund med 5G.

Her er alt du trenger å vite om 5G fra Telenor >

Men det er ikke bare når du er på farten at du vil få bedre opplevelser – 5G er også nøkkelen til full internettdekning.

– Mobilnettet spiller en nøkkelrolle i å sikre nordmenn full internettdekning. Med Trådløst Bredbånd klargjort for 5G-nettet blir det mulig å få høyhastighetsinternett på steder der dette tidligere ikke har vært mulig. Vi har nå flere kunder som får levert bredbånd over mobilnettet enn over det gamle kobbernettet, forteller Amundsen.

Helt nye muligheter med 5G

Telenor åpnet 5G-nettet for trafikk i 2020. Høy fart kombinert med andre egenskaper, som enorm kapasitet og lav forsinkelse, gjør at 5G skaper nye muligheter.

– Vi bygger et helt nytt mobilnett. Ikke bare heves kvaliteten på tjenestene, nettet vårt blir også mer robust, noe som fører til en betydelig reduksjon i nettutfall, sier Amundsen.

Men mobilkundene trenger ikke å vente til hele 5G-nettet er utbygd før de vil merke at farten øker på mobiltelefonene. Opplevelsene blir nemlig bedre både på 4G og 5G fordi de nye mobiltelefonene drar nytte av flere frekvenser.

– Likevel anbefaler vi ikke å bytte telefon for ofte. Å forlenge levetiden til mobiltelefonene har en positiv miljøgevinst, avslutter dekningsdirektøren.