- Vil du surfe hos meg?

La gjestene dine få passordet til nettverket ditt ved å skanne en QR-kode. Heng koden på veggen, og kall det gjerne moderne kunst om du vil.
Viser QR-kode i entré

Det er hyggelig med kaffebesøk. Enda koseligere med middagsgjester. Og ja, vi slår et slag for den gode samtalen. Men det kan jo hende at gjestene har lyst til å surfe litt også?

dele nettet hjemmet

Slik gjør du surfing for gjestene enkelt

QR kode hjemmenett

Aller først gir du nettet ditt et navn som gjestene dine kjenner igjen. Valg av navn på trådløst nett har ingenting med sikkerhet å gjøre, så her kan du bare bruke fantasien. Du gjør dette enkelt på Mine Sider.

Passordet til nettverket ditt kan du også endre selv på Mine Sider. Nettverkspassordet bør ikke være navnet på kjæresten eller katten. Det kan gjerne bestå av en kombinasjon av tall og bokstaver. Husk at dette er passordet ikke bare til Internett - men også til hele nettverket ditt (maskiner, skrivere, harddisker osv). Lager du et gjestenavn og passord på ditt trådløse nett via Mine Sider vil alle dine eksisterende enheter måtte kobles opp på nytt til dette nettet. Men dine enheter husker jo fremdeles ditt gamle nettverksnavn og nettverkspassord, så når gjestene har gått kan du endre tilbake og alt er som før.
Nå er det tid for å gjøre det enkelt. For å slippe å stave passordet ditt (med tall og små og store bokstaver) for folk som kommer på besøk og trenger tilgang til internett - så lager du en QR-kode, skriver den ut og henger den opp på et strategisk sted hjemme. 
Det finnes en rekke nettsider som lager QR-koder for deg. Noen koster penger. Mange er gratis. Vi testet denne: 
La nettsiden lage koden, lagre filen og skriv den ut på papir. Heng den opp på egnet sted, og i egnet ramme kanskje? Her er det mange muligheter! 
Resten klarer gjesten din selv. Han må bare skanne koden med en QR-skanner (se til høyre på siden om du lurer på hvordan det fungerer). QR-skanneren serverer gjesten din passordet han trenger, som kopieres og limes inn når nettverket ditt ber om passord. Smart?
Litt nerdete kanskje. Men ganske morsomt synes vi. 

Slik lager du en QR-kode

illustrasjon hvordan lage QR-kode

Å lage en QR-kode er veldig enkelt. Tast inn passordet til nettverket ditt. La nettsiden gjøre jobben. Lagre filen. Skriv ut.

Få et tilbud fra Telenor

Legg igjen navn og telefonnummer under, så kontakter vi deg for et uforpliktende tilbud på bredbånd fra Telenor.

Noe har gått galt i skjemaet. Mer informasjon finnes ved hvert felt.