- Hva skal jeg med Snapchat? Jeg er jo snart 50!

Tore André Granli (48) har akkurat fått en snap fra naboen Harald Henriksen (47). Tore André er forvirret.
Tore Andre ved kjøkkenbordet vurderer å bruke snapchat

- Jeg er på Facebook, og jeg leser e-post på mobilen. Jeg snakker med folk i utlandet på Skype, og jeg sender bilder med Viber. Hva skal jeg med Snapchat? Er ikke det en app for dem som digger Justin Bieber? 

Harald har nemlig akkurat lansert Snapchat som et praktisk verktøy i hverdagen, og Tore André er skeptisk. Han tar en kopp kaffe til.

Blir han overbevist?

Dette er Harald sin trepunktsliste over gode grunner til at en kar skal bli en "snapper":

1. - Datteren din på 15 år bruker Snapchat. Det er en enkel måte å sende beskjeder på og møte ungdommene der de er. Etter hvert blir du bestefar, og når det kryr av barnebarn på "Snap", da er det greit å være der!

2. - Mobilen har begrenset lagringsplass. Kamerarullen fylles opp med bilder av alt mulig rart. Når du knipser et bilde av handleposen fra Rimi som du sender til kona for å skryte, så lagres dette både hos deg og hos henne. Er det nødvendig? Du sender et skeivt bilde fra en fotballkamp, av svidde pølser på grillen eller av lottokupongen du håper går inn … Alt dette er små øyeblikk som du ønsker å dele, men kanskje ikke lagre. Snapchat lagrer nemlig ikke bildene du sender!

Viser unyttige bilder vi tar med mobilen som ikke trengs å lagres

3. – Det holder deg skjerpa. Du må faktisk konsentrere deg litt, for 10 sekunder senere er det borte! Det er bra for de små grå.

Fungerte talen til Harald?

Tore André har drukket opp kaffen. Den var litt seig, og den gamle trakteren skulle sikkert vært renset. Han tar opp mobilen og laster ned Snapchat. Det tar ham tre minutter å være i gang. 

Så legger han Harald til i vennelisten -  og sender sin først snap:

Viser snap av en kaffekopp