Sony med nytt nettbrett, mobil og klokke

Sony Xperia Z2: Slik blir Sonys nye flaggskip

- Det er ingen tvil om at Xperia Z2 er knallsterk kruttønne som igjen er en het kandidat til «Årets mobil» for 2014, forteller Thomas Korsnes, innkjøpssjef hos Telenor.
Sony Xperia Z2 vist frem

Sonys nye flaggskip Xperia Z2 ble vist frem på mobilmessen Mobile World Congress mandag. 

Mobilen er både tynnere og lettere enn forgjengeren, med masse ny funksjonalitet. I tillegg er den vanntett med IP58-sertifisering, og lar deg filme i 4K-kvalitet.

Kraftig forbedret kamera

4K er den samme oppløsningen som TV-produsentene nå tilbyr i sine nyeste Ultra HD-TV-er. Teknologien gir fire ganger så høy oppløsning som en vanlig Full-HD-skjerm, som igjen gir plass til flere detaljer i bildet. Korsnes er overbevist om at dette vil bli en stor hit:

- Sony har en stor produktfamilie og tar mer og mer inn i telefonene sine. Det er lett å la seg imponere av teknologien og kvaliteten – filming i 4K-oppløsning og artige funksjoner som slow motion-effekter løfter mobilen til et nytt nivå.

Kameraet byr i tillegg på en digital SteadyShot-funksjon som stabiliserer bildet, og leverer også 20,7 megapiksel stillbilder.

Best på farger

Xperia Z2 er fremdeles ganske lik forgjengeren Xperia Z1 i utseende, men skjermstørrelsen har økt til 5,2 tommer. Skjermen har også fått en ny teknologi, som Sony kaller Living Color LED. Dette skal gi enda større fargerom enn før, og påstås å overgå alle andre på markedet; inkludert iPhone og iPad.

En firekjernet Qualcomm Snapdragon 801-prosessor på 2,3 GHz og hele 3 GB minne er på plass, sammen med menyoppsettet Android 4.4 KitKat. Også på lydfronten har Sony innovert:

-  En wow-faktor er at Xperia Z2 har innebygd støykansellering, så du kan nyte stillheten med enkle Sony-øreplugger. Lyd er generelt noe man legger vekt på og Xperia Z2 har også gode eksterne høyttalere. Batteriet er også oppgradert til 3000 mAh, som er veldig sterkt, forteller Korsnes.

Kaster seg på wearables-trenden

Selskapet viste også frem sitt nye treningsarmbånd Smartband, som lanseres på samme dag som Xperia Z2. Kombinert med appen Lifelog vil armbåndet gi deg en digital dagbok over dine daglige aktiviteter.

Sony Xperia Z2 er ventet å komme i butikken i april, uke 15.

Det tynneste nettbrettet

Men det er ikke bare Sonys flaggskiptelefon som får en oppgradering. Også det populære nettbrettet Sony Xperia TabletZ LTE kommer i ny utgave, med navnet Xperia Z2 Tablet. Nettbrettet blir tynnest og lettest i sin klasse med sine 6,4 millimeter og 426 gram, mens skjermstørrelsen fremdeles er på 10,1 tommer.

Her finner vi samme prosessorhastighet og den samme Living Color LED-teknologien som i telefonen med samme navn. Nettbrettet er også vanntett, utstyrt med 4G og et kamera med 8 megapiksler. 

Sony Xperia Z2 Tablet skal komme i salg i mars/april.

Kilder: Teknisk Ukeblad, The Verge, Engadget