Søk
Meny

Med PatientSky har du fastlegen i lomma

Kvinne bruker PatientSky på mobilen i sengen

Bruker du helse-appen PatientSky unngår du å stå i kø for å bestille legetime. I tillegg kan du fornye resepter og sende andre henvendelser – rett fra mobilen.

Når sykdommen har slått deg ut, har du nok med å gi de nødvendige beskjeder til jobben og familien. Det frister det lite å sitte skjelvende i kø på venteværelset hos legen. 

Som mange har fått erfare de siste årene, er det nå mulig å holde senga og samtidig kontakte legen din om konsultasjon eller ny resept. Helse-apper er blitt en naturlig del av hverdagen til folk, og særlig PatientSky har slått godt an.

Last ned PatientSky-appen her:

Velferdsteknologi forkorter helsekøene

Hensikten med PatientSky er å forenkle dialogen mellom pasient og legekontor. Med denne appen på telefonen blir det langt kortere køer hos legekontoret. Du kan når som helst gå inn og se når din fastlege har ledig time, og deretter bestille en konsultasjon på et tidspunkt som passer for deg.

hjem-siden til patientsky på mobil

Hjem-siden i PatientSky gir rask oversikt over timer, utestående betalinger og meldinger fra behandler. For å bestille time velger du din klinikk og får deretter en oversikt over ledige timer.  Skjermbilde: PatientSky

En annen viktig funksjon er at PatientSky lar deg fornye reseptene dine når dette er godkjent av legen. Videre kan medisiner bli levert på døra. Denne formen for e-helse er svært gunstig for utsatte grupper som av ulike årsaker ikke er så mobile selv. Nå blir hverdagen betraktelig enklere.

Med PatientSky kan du:

  • Logge inn trygt med BankID

  • Se ledige tidspunkter og enkelt bestille legetime 

  • Be om at resepter fornyes

  • Bestille og gjennomføre videokonsultasjon med lege eller annen behandler

  • Oversende relevant informasjon

  • Se betalte og ubetalte regninger og laste ned kvitteringer

NB! Det er din behandler som styrer hvilke tjenester som er tilgjengelig i appen.

Last ned PatientSky til iOS eller Android.

Unngå unødvendige turer til legekontoret

PatientSky kan også hjelpe deg med å avklare om det er behov for legebesøk eller ikke. Er du i tvil, kan du sende en henvendelse til legen din. Så vurderer legen om det er nødvendig med en konsultasjon.

For eksempel kan mange småbarnsforeldre benytte seg av denne funksjonen for å unngå unødvendige turer til legekontoret. Hvis legen eller pasienten er i tvil, avtaler dere enkelt og greit å foreta konsultasjonen på vanlig måte.

bestille videokonsultasjon i patientsky på mobil

PatientSky gjør det enkelt å bestille og gjennomføre videokonsultasjoner – direkte i appen. Skjermbilder: PatientSky

Trygg og effektiv e-helse

Etter hvert som PatientSky blir stadig mer utbredt, får legene frigjort enda mer verdifull tid. Pasientkontakten blir nemlig raskere og mer effektiv, og PatientSky er derfor godt mottatt også på legekontorene.

Som bruker trenger du heller ikke å være redd for at opplysningene dine skal komme på avveie. Når du laster ned appen og registrerer deg for første gang, sikrer du nemlig opplysningene dine med BankID. Slik sikkerhet er en viktig forutsetning for at utviklingen av e-helse skal fortsette. 

Etter hvert vil stadig mer av informasjonsflyten mellom lege og pasient effektiviseres på svært gunstig måte. Og det uten fare for at sensitive opplysninger kommer på avveie.