Søk
Meny

Apple lanserer tre nye iPhone-modeller – her er alt du trenger å vite

Si hei til iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR.

iPhone X kvittet seg med hjem-knappen – en trend Apple fortsetter med når de nå lanserer tre nye iPhone-modeller bygget på samme lest som iPhone X.

De tre nye iPhone-modellene heter iPhone XS, iPhone XS Max og iPhone XR – og har alle sammen temmelig mye fantastisk å skilte med.

– De største skjermene, de største batteriene – og de største opplevelsene noen sinne i en iPhone, som Apple-sjef Tim Cook oppsummerte under pressekonferansen.

iPhone XS

Den første nye modellen heter iPhone XS. Som på iPhone X strekker skjermen seg også her fra topp til bunn og fra side til side på mobilen – med en «busslomme» akkurat som forgjengeren. 

Selve OLED-skjermen kaller Apple «super retina», og denne skal visstnok være den skarpeste skjermen på en Apple-enhet noen sinne – med den høyeste pikseltettheten.

Skjermstørrelsen er på 5,8 tommer, som kan sammenlignes med de tidligere Plus-modellene. Men siden skjermen nå strekker seg seg lenger ut mot kantene, er mobilen betydelig mindre enn disse.

iPhone XS Max

«Storebroren» til iPhone XS heter, passende nok, iPhone XS Max. Navnet er ikke tilfeldig, ettersom denne modellen har en skjermstørrelse på hele 6,5 tommer.

Rent fysisk er imidlertid ikke mobilen større enn iPhone 8 Plus, takket være den heldekkende skjermen. Under skjermen finner vi også det største batteriet i en iPhone-modell noensinne, noe som skal gi opptil halvannen time mer bruk hver dag.

Fantastiske bildefunksjoner

Bortsett fra størrelsene, har disse to iPhone-modellene svært mye til felles. Bakpå begge to finner vi et svært avansert dobbeltkamerasystem. Begge kameraene tilbyr 12 megapikser, der det ene er vidvinkel, det andre telefoto med 2x optisk zoom.

Summen av disse er ifølge Apple «banebrytende» bilde- og videofunksjoner, der mye skjer i kulissene for å bedre kvaliteten på bildene du tar. Dette kan skje blant annet takket være tung bruk av den første 7-nanometers chipen i en smarttelefon, A12 Bionic.

Denne sørger for smart fordeling av kraft og ytelse i telefonen, noe som både kan gi store ytelsesløft, samtidig som batteribruken er mer skånsom.

En av de mer imponerende funksjonene dobbeltkamerasystemet kan levere i kombinasjon med ytelsen under panseret, er muligheten til å velge dybdeskarphet i bildet – etter at du har tatt det. Følg bare med på bakgrunnen her:

Både iPhone XS og iPhone XS Max fås med 4G i gigabit-klassen, noe som gjør at du virkelig kan utnytte hastighetene i verdens raskeste 4G-nett.

Samtidig kan du med Dual-SIM bruk både et nano-SIM og et digitalt eSIM samtidig – det siste aktiveres via en oppdatering senere i høst.

iPhone XS og iPhone XS Max blir tilgjengelige i modeller på 64 GB, 256 GB og 512 GB i finishene stellargrå og sølv samt en ny gull-finish.

iPhone XR

Den tredje iPhone-modellen heter iPhone XR, og har ved første øyekast samme fysiske kjennetegn som iPhone XS: Fulldekkende skjerm og busslomme, samt en aluminiumsbånd rundt kantene.

Men snur du mobilen, kan du glede deg over en rekke friske farger: hvit, svart, blå, gul, korallrød og (Product)RED-rød, pent pakket inn i en glassfinish som tillater trådløs lading.

Selve skjermen på 6,1 tommer er basert på vanlig LED-teknologi, og tilbyr presis fargegjengivelse med stort fargerom og True Tone (som gir naturlig lysstyring basert på omgivelsene dine).

Innmaten er heller ikke noe å kimse av: Her finner du de samme kraftige brikkene som i iPhone XS-modellene – det skal med andre ord ikke stå på ytelsen.

I motsetning til de andre modellene, er det på denne modellen én kameralinse på baksiden – et 12 MP vidvinkelobjektiv med blenderåpning på f/1,8 komplett med en helt ny sensor som gir raskere autofokus.

Enten du velger modellen med 64 GB, 128 GB eller 256 GB – er iPhone XR en svært avansert mobil, som likevel ligger ett prisnivå under iPhone XS-modellene.