Søk

Online.no

Meny

Skal du gi iPhone i julegave? Slik velger du riktig mobil

Apple har modeller som passer til hele familien.

Hvis du planlegger å legge «et eple» under juletreet i år, har du svært mye å velge mellom.

I høst kom Apple med flere spennende nyheter, og i striesekken fant vi blant annet tre mobiler, en ny iPad og nok en superavansert smartklokke.

Slik velger du iPhone-en som passer til en du setter ekstra stor pris på.

Kjøp mobil i nettbutikken

Handler du i Telenors nettbutikk får du:

∙ Fri frakt på alle varene du kjøper.

∙ Fri retur i 14 dager og pengene tilbake – det er lov å angre seg!

∙ Rask levering innen 1-3 dager etter bestilling. Haster det veldig, kan du bestille ekspresslevering og få pakken allerede neste virkedag.

∙ Klikk & Hent i nærmeste Telenorbutikk. Mobilen skal være klar to timer etter bestilling.

Så enkelt er det å handle hos Telenor

Til storbrukeren: iPhone XS / XS Max

Når Apple gjør oppgraderinger av toppmodellene sine, gjør de det skikkelig. De to iPhone XS-modellene som ble sluppet tidligere i år, er fullstappet med avansert teknologi som tar iPhone-opplevelsen til et nytt nivå.

Her er det mye moro: sylskarpe skjermer på 5,8 (XS) og 6,5 tommer (XS Max); et avansert dobbeltkamerasystem som tar utrolige bilder, med god hjelp av kunstig intelligens; forbedret Portrettmodus som lar deg justere dybdeskarpheten i etterkant.

Mobilene har ikke fingeravtrykksleser – men det gjør ingen verdens ting. Face ID funker som et par nysmurte ski og sørger for rask og enkel sikkerhet, uansett omgivelser.

Forskjellen på de to mobilene er først og fremst størrelsen: XS Max har større skjerm og batteri, men XS har naturlig nok en mindre prislapp.

Uansett: Begge telefonene er utstyrt med en av de mest avanserte prosessorene på markedet, og selv ved tung bruk opplever du så godt som ingen ventetid.

Dette er mobilene for den som vil ha den råeste iPhone-opplevelsen – noensinne.

Til tenåringen: iPhone XR

iPhone XR er den rimeligste av årets Apple-mobiler, men det betyr selvfølgelig ikke at dette er en dårlig mobiltelefon. Snarere tvert imot. Totalt sett er iPhone XR en glimrende mobiltelefon, som nok gir mer for pengene.

XR har den samme lynraske prosessoren som XS-mobilene, noe som gjør den kjapp og effektiv i bruk. Så effektiv er den at batterilevetiden faktisk kan måle seg med de dyreste iPhone-ene!

Og med en skjerm på 6,1 tommer er den faktisk større enn iPhone XS. Riktignok har iPhone XR et LCD-display med noe lavere skjermoppløsning enn de to kraftigere modellenes OLED-panel.

Selv med «bare» ett kamera på baksiden, tar iPhone XR veldig gode bilder. Her kommer den innovative kunstige intelligensen godt med og hjelper deg å ta flotte portrettbilder. Det til tross for at den «mangler» et ekstra objektiv som måler avstanden til personen du fotograferer.

Det er også svært gledelig at Apple tør å leke seg med farger. iPhone XR er tilgjengelig i en fin bukett av spenstige farger.

Har du i tankene en tenåring som liker å skille seg ut fra mengden, men som ikke trenger det kraftigste av det kraftige? Pakker den opp en iPhone XR på julekvelden, får du nok en gigantisk klem.

Til de midt i mellom: iPhone X

Med tre nye oppkomlinger romsterende rundt på markedet, er det fort gjort å glemme opphavet, nemlig iPhone X.

Fjorårets Apple-flaggskip er tatt ut av selskapets offisielle sortimentet – men det er heldigvis fortsatt mange igjen på lager i Telenors nettbutikk. Og ikke la det være noen tvil: dette er i aller høyeste grad er en «monstermobil» som vil holde seg relevant i mange år fremover.

Det er nemlig en grunn til at de nyere mobilene er bygd over samme lest som iPhone X. Designet funker, enkelt og greit.

Face ID-teknologien er glimrende og navigasjonen er rask og intuitiv. Dermed blir hjem-knappen overflødig og skjermen strekkes helt ut i kantene

Hvis ungdommene i huset ikke trenger den aller råeste iPhone-en, er iPhone X en moderne mobil som holder i lang tid.

Til hjem-knapp-tilhengeren: iPhone 8 / 8 Plus

Men du skal kanskje kjøpe gave til en som ikke er klar for å gi slipp på hjem-knappen? iPhone 8 og 8 Plus byr på rå kraft og god ytelse!

Innmaten i begge 8-erne er svært avansert, og da de kom på markedet, danket de faktisk ut flere laptoper i ytelsestester.

Begge mobilene har kjempegode Retina-skjermer, men Plus-modellen er noe større med sine 5,5 tommer, mot 4,7 tommer på iPhone 8. Den større mobilen har også et dobbeltkameraystem på baksiden, men begge mobilene tar sylskarpe bilder og har flere gode kamerafunksjoner, blant annet Portrettmodus.

Trådløs lading er på plass i begge mobilene og du kan bruke fingeravtrykket ditt for å åpne mobilen.

Mor og far – eller morfar og farmor – gidder kanskje ikke lære seg den nye sveipingen på iPhone X-modellene. I så fall bør nettopp iPhone 8 eller 8 Plus stå på gavelisten.

Til minsten: iPhone 6s

Kanskje er dette julen de yngste i familien får sin aller første mobiltelefon? Med 6s får de den samme introduksjonen til iPhone som mange av oss andre.

Her får du det kjente, innflytelsesrike designet, og selv om mobilen er noen år gammel, skorter det ikke på ytelse og funksjonalitet.

iPhone 6s har alt du forventer av en iPhone: fin skjerm, godt kamera, lynrask ytelse og solid byggekvalitet. Den funker godt til lærerike og morsomme spill, og med Siri får de en fin innføring i smartteknologi.

Sammen med et barnevennlig mobilabonnement, er iPhone 6s en glimrende første mobiltelefon. Kjøper du mobilen sammen med et U18- eller U11-abonnement, er du trygg på at poden kan ringe, sende SMS og surfe trygt – uten at du får uhyggelige overraskelser når regningen kommer.