Søk

Online.no

Meny

Slik planlegger du ukens middag i en fei

Denne appen gjør hverdagen mye enklere.

Familielivet kan kanskje føles som en kabal – en som ikke alltid går opp. Når skal ungen på fotballtrening? Hvordan skal husarbeidet fordeles? Og hva skal vi egentlig ha til middag?

Appen Min Familie kan være redningen. Den samler alle familiens aktiviteter og informasjon, og gir hele husstanden oversikt over ukens gjøremål.

Nå får du også hjelp til å planlegge middagen med mattips og oppskrifter rett inn i kalenderen.

Alt på ett sted

Når alle har lastet ned appen, kan dere sette i gang planleggingen. Du trenger ikke være Telenor-kunde for å bruke Min Familie.

Dere kan for eksempel starte med å plotte inn ukene deres i kalenderen. Oppføringene deres blir synlige for alle Min Familie-medlemmene. I stedet for at du må spørre partneren om hvilken dag det er kveldsseminar med jobben, kan du bare sjekke appen.

Deretter kan dere sette opp oppgaver og huskelister. Hvem skal rydde stuen i andre etasje? Hvilke oppgaver må barna gjøre ferdig før de får ukepenger? Oppgavene kan tildeles forskjellige personer og strekes ut når de er fullført.

I Min Familie-appen kan du...

  • Føre inn ukeplanene til alle familiemedlemmene
  • Lage og fordele oppgaver for hele familien
  • Planlegge måltidene deres
  • Oppbevare WiFi-passord, kontaktpersoner, og lignende
  • Sjekke inn og dele plassering

Les mer på Min Families egne hjemmesider.

Ja, passordet er 2axGAraf9zz ...

Nei, det der er ikke spesielt lett å huske, og det er etter hvert ganske mange passord man skal huske. Ikke bare hjemmenettverket, men også Netflix, Spotify og fellesdatamaskinen har alle egne og kanskje svært vanskelige passord.

I Min Familie-appen har dere funksjonen «Litt Hemmelig» der dere kan lagre alle tungekrøllerne dere deler på. Da slipper du å måtte diktere «stor A, gcb med små bokstaver, bindestrek, 53, ytS med stor S, 9OO med to O-er i stedet for 0-er» hver eneste gang far har glemt å lagre WiFi-passordet ...

Og glemte du å føre inn sukker og fløte på handlelisten før de andre dro til butikken? Frykt ikke! Dere har nemlig alle tilgang til en felles handleliste i Min Familie.

Nå får du også middagen inn i kalenderen

Men dette med middager er ikke alltid like lett. Travle dager gjør at overskuddet til å finne på nye og spennende retter til familiemiddagen ofte blir nedprioritert.

Nå får Min Familie en ny middagsplanlegger, med sunne og velsmakende oppskrifter fra Matprat og den populære matbloggeren Ina Johnsen som står bak bloggen Mat på bordet.

Hver uke fremover gir Ina deg med Min Familie hennes beste oppskrifter som forslag til hva du kan lage til familiemiddagene. Her får du favorittoppskrifter fra bloggen, i tillegg til noen helt nye retter.

Med Min Familie er det altså enkelt å planlegge måltidene i en fei. Du kan nemlig legge oppskriftene til Ina inn i kalenderen, og ingrediensene som trengs for å lage rettene legger seg rett i handlelisten. Enklere blir det ikke!

Nye oppskrifter fra Matprat og matbloggen Mat på bordet i Min Familie-appen. Utforsk de mange mulighetene og la dere inspirere.

Nye oppskrifter fra Matprat og matbloggen Mat på bordet i Min Familie-appen. Utforsk de mange mulighetene og la dere inspirere.

Når familien har plukket ut rettene, kan dere trekke oppskriftene inn i kalenderen. Da får dere enkelt oversikt over ukens måltider!

Når familien har plukket ut rettene, kan dere trekke oppskriftene inn i kalenderen. Da får dere enkelt oversikt over ukens måltider!

– Middag skal tross alt være gøy!

Ina Johnsen forteller at rettene hennes skal være gode, raske og sunne alternativer som enkelt kan flettes inn i familiens middagsrepertoar.

–  Alle familier har gjerne en håndfull oppskrifter som de roterer gjennom, og målet mitt er å gi dem noen nye favoritter å samles rundt – slik at det ikke bare blir «de samme fem rettene» på middagsbordet, forteller Johnsen.

Middagsplanleggeren i Min Familie er en fin måte å få variasjon i hverdagen, mener den populære matbloggeren. Johnsen ønsker at middagen blir noe alle ser frem til, i stedet for å være enda et stressmoment i hverdagen.

– Middag skal tross alt være gøy! Bøygen for mange familier er som oftest ikke det å lage selve middagen, men nettopp det å måtte lage en plan for den når man er sulten og sliten. Så når planene da ligger klare, er egentlig over halve jobben gjort.

Appen tar maset

Foruten kalender, middagsplan, «Litt Hemmelig» og handleliste, kan du også sjekke inn og dele plasseringen din med resten av familien. Slik kan du for eksempel se hvor i løypa ungene befinner seg, og time middagen til de kommer inn døra.

La appen ta seg av hverdagens kjas og mas, og sørg for at ingen har noen unnskyldning for ikke å huske årets viktigste merkedag – nemlig din bursdag ...

YouTube finner du flere videoer som hjelper deg med å få mest ut av Min Familie: