Søk
Meny

Dette var de mest populære mobilene i januar

Dette var de mest solgte mobilene januar 2021

Ingen andre klarte å hamle opp med de «de to store» mobilprodusentene i årets første måned. Se lista!

Fjorårets mobilsalg var dominert av to sterke kanoner, nemlig Apple og Samsung. Det var også tydelig at mange nordmenn ser frem til at 5G-nettet åpnes på stadig flere steder i landet. Innen utgangen av fjoråret, hadde over 100.000 investert i en 5G-mobil.

Begge disse trendene fortsatte i den første måneden av 2021.

Her er det mest solgte mobilene i Telenorbutikken og på Telenor.no forrige måned:

10. Samsung Galaxy A51

En «gammel» traver på denne listen – Samsung Galaxy A51 har nemlig vært blant de mest populære mobilene i det mellomste prissjiktet siden lanseringen i 2019. 

A51 har alle finesser du forventer i en moderne mobiltelefon: et godt hovedkamera med fire linser, en stor, rask og flott skjerm og et kraftfullt batteri som kan hurtiglades. Og som om ikke det er nok – Galaxy A51 kommer også i en 5G-variant.

Alt dette til en hyggeligere pris.

9. Apple iPhone 11

Enda en stayer fra 2019 som fortsatt holder stand, iPhone 11 er fortsatt veldig populær blant oss nordmenn. Det er et soleklart bevis på at dette er en fantastisk mobiltelefon, som passer utmerket til de som ikke trenger det aller nyeste – eller de som bare vil ha en bunnsolid mobil.

8. Samsung Galaxy S21 5G

I midten av januar slapp Samsung tre nye 5G-klare Galaxy S21-mobiler – og to av dem tok seg umiddelbart inn på topp 10-listen. Det er ikke spesielt overraskende ettersom Galaxy S21 er en gjennomført fantastisk mobil.

Samsung Galaxy S21 5G

Med det avanserte kamerasystemet er det nesten umulig å ta dårlige bilder. Mobilen er i utgangspunktet lynrask i alt den gjør, og med en 120Hz skjerm får du umiddelbar respons på alt du gjør. 

Du kan lese mer om den andre populære Galaxy S21-modellen lenger ned i saken.

7. Samsung Galaxy S20 FE

Galaxy S20 FE (forkortelse for Fan Edition) har de viktigste og mest verdsatte funksjonene fra Samsungs S20-serie. Her snakker vi et trippelkamera i profesjonell klasse, stor batterikapasitet og en lynrask 120Hz skjerm – svært velegnet til både spilling og strømming.

Og Samsung Galaxy S20 FE er naturligvis klar for det ultraraske 5G-nettet.

6. Apple iPhone 12 mini

Det er ikke uten grunn at selv den minste iPhone 12-mobilen selger godt. Den huker av de fleste boksene når det gjelder mobilteknologi, inkludert 5G-støtte, nattmodus på alle kameraene, den raskeste chipen som finnes i en smarttelefon og en flott og robust OLED-skjerm.

I tillegg er den tilgjengelig i flere spreke farger og en svært hendig og behagelig størrelse.

5. Apple iPhone SE

2020-utgaven av iPhone SE byr på knallsterk mobilopplevelse, så vel som en god porsjon nostalgi. Mobilen har nøyaktig lik formfaktor som klassikeren iPhone 8, men innmaten er oppdatert for det nye tiåret. 

Dette er mobilen for deg som har hjemknappen og Touch ID nært til hjertet, men som også vil ha kraften til iPhone 11. Som vi skrev i vår anmeldelse av mobilen: «Aldri før har du fått så mye mobil for pengene».

4. Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

I vår test omtaler vi Samsung Galaxy S21 Ultra som «mobilen for deg som ikke ønsker noen kompromisser». Skal vi tro salgsstatistikken, er det ikke rent få som havner i den kategorien.

Galaxy S21 Ultra har alt: 5G-støtte, stort batteri, lynrask lading og en skjerm i absolutt toppklasse. I tillegg får du Samsungs beste kamera noensinne. I likhet med forgjengeren S20, briljerer årets flaggskip på zoom fronten, og kameraet leverer lyssterke bilder med god kontrast og fargebalanse. Du får også en rekke nyttige og brukervennlige kamerafunksjoner som lar deg sette kreativiteten på prøve.

Og for første gang kommer en mobil i Samsungs S-serie med S Pen-stylusen kjent fra Note-mobilene. Med den kan du tegne og skrive på den flotte skjermen – eller bruke den som fjernutløser til kameraet.

... og så er vi kommet til topp tre:

3. Apple iPhone 12

2. Apple iPhone 12 Pro Max

1. Apple iPhone 12 Pro

På salgstoppen konkurrer Apple kun med seg selv – slik de har gjort siden iPhone 12 ble lansert i fjor høst. Dette er rett og slett blant de aller beste mobilene på markedet – proppfulle med markedsledende teknologi. 

iPhone 12-mobilene har flotte og lyssterke OLED-skjermer og kameraer som håndterer de aller fleste lysforhold. Hjernen bak det hele, Bionic A14, er den raskeste chipen du finner i en smarttelefon, og sørger for fantastisk ytelse. Og de er selvfølgelig klare til bruk med 5G.

iPhone 12 «kan by på noen av de mest avanserte og engasjerende funksjonene vi har sett til dags dato», skrev vi i vår anmeldelse.