Søk
Meny

Med mobilen på ferie – uten å bekymre deg for kostnader, data og sikkerhet

Med mobilen på tur

Det er tre ting vi nordmenn er ekstra opptatt av når vi bruker mobilen på utenlandsferien: kostnader, nok data og sikkerhet. Her er guiden til en perfekt mobilferie!

Når vi er på ferie bruker vi gjerne mer data enn vanlig. Den tradisjonelle guideboken får finne seg i å bli liggende hjemme eller stående i hylla i bokbutikken på flyplassen. Med mobilen i lomma har du jo alt du trenger – og plass til alle apper som gjør opplevelsen enda bedre.

1. Samme priser som hjemme

Er du i EU og EØS trenger du ikke å bekymre deg for økte datakostnader. Her kan nemlig de fleste nordmenn bruke mobilabonnementet sitt akkurat som hjemme – uten å betale noe ekstra. Sjekk med din mobiloperatør før du reiser.

Reiser du utenfor EU, er det også enkelt å ha kontroll på kostnadene. Med tjenesten Datakontroll Utland vil du nemlig motta en SMS-varsling hvis databruken overskrider et bestemt beløp i måneden.

2. Aldri tom for data

Spesielt når vi er på ferie kan behovet for ekstra data melde seg:

Vi googler reiseruter, rutetider, restauranter, bestiller billetter og sjekker at taxien ikke tar unødvendige omveier. Vi snapper, deler opplevelser på Instagram, bruker kart og streamer musikk eller lydbøker på buss- og togreiser. Kanskje blir det også en episode av favorittserien eller hjemlige nyheter etter en lang dag med sightseeing?

Det er både kjedelig, dyrt og irriterende å gå tom når vi trenger data som mest.

Med et abonnement med ubegrenset data slipper du både å planlegge hvor mye du skal bruke, samt stresset med å kjøpe ekstra datapakker.

3. Sikrere WiFi-surfing

Mobil på café

I utgangspunktet er det mye tryggere å basere seg på mobilnettet enn åpne WiFi-nettverk når du er ute på tur. Risikoen for at alt du gjør blir synlig – og tilgjengelig – for andre er vesentlig større på trådløse nett, for eksempel på hoteller og restauranter.

Sikkerhetspakken SAFE gir deg en trygg linje på trådløse nettverk – uansett hvilket nett du kobler deg på. Dataene dine krypteres slik at ingen kan overvåke det du gjør eller stjele og misbruke din personlige informasjon.

SAFE inkluderer også ID-vakt og -tyveriforsikring. Det betyr at du varsles hvis noen prøver å selge eller dele din informasjon på nettet, og dersom uhellet inntreffer får du hjelp – både juridisk, økonomisk og hjelp til å fjerne bilder eller personlig informasjon.

Og husk: Ønsker du likevel å bruke mobilnettet, gjør du det med samme priser som hjemme!