Søk
Meny

Med mobilen på ferie – uten å bekymre deg for kostnader, data og sikkerhet

Mobildata utlandet: Med mobilen på tur

Det er tre ting vi nordmenn er ekstra opptatt av når vi bruker mobilen på utenlandsferien: kostnader, nok data og sikkerhet. Her er guiden til en perfekt mobilferie – for hele familien!

For mange er mobilen en veldig viktig del av reisefølget. Men vet du hvordan du kan gjøre mobilopplevelsene tryggere, enklere og bedre på reisen – for både små og store?

Her er 5 mobiltips til deg/dere på ferie:

1. Samme priser som hjemme

Er du i EU og EØS trenger du normalt ikke å bekymre deg for økte datakostnader. Her kan nemlig de fleste nordmenn bruke mobilabonnementet sitt akkurat som hjemme – uten å betale noe ekstra.

NB: Er du usikker på hva som gjelder for ditt abonnement? Sjekk med din mobiloperatør før du reiser.

For deg med et Telenor-abonnement er det imidlertid ingen tvil – du kan bruke mobilen akkurat som hjemme i hele EU/EØS. Det gjelder selvfølgelig også om du har ubegrenset data!

2. Aldri tom for data

Spesielt når vi er på ferie kan behovet for ekstra data melde seg:

Vi googler reiseruter, rutetider, restauranter, bestiller billetter og sjekker at taxien ikke tar unødvendige omveier. Vi snapper, deler opplevelser på Instagram, bruker kart og streamer musikk eller lydbøker på buss- og togreiser. Kanskje blir det også en episode av favorittserien eller hjemlige nyheter etter en lang dag med sightseeing?

Det er både kjedelig, dyrt og irriterende å gå tom når vi trenger data som mest. Men med et abonnement med ubegrenset data slipper du både å planlegge hvor mye du skal bruke, samt stresset med å kjøpe ekstra datapakker. Du har jo alltid nok data til alt du trenger mobilen til!

TIPS 1: Hos Telenor kan du velge mellom ubegrenset-abonnement med maks hastighet i 100 eller 200 GB!

TISP 2: Det er enkelt å dele data fra ditt Telenor-mobilabonnement med andre. Perfekt hvis du har ubegrenset data og barna trenger litt ekstra på en lang biltur, på hytta eller flyplassen.

3. Sikrere WiFi-surfing

I utgangspunktet er det mye tryggere å basere seg på mobilnettet enn åpne WiFi-nettverk når du er ute på tur. Risikoen for at alt du gjør blir synlig – og tilgjengelig – for andre er vesentlig større på trådløse nett, for eksempel på hoteller, flyplasser og restauranter.

Sikkerhetspakken SAFE fra Telenor gir deg en trygg linje på trådløse nettverk – uansett hvilket nett du kobler deg på. Dataene dine krypteres slik at ingen kan overvåke det du gjør, eller stjele og misbruke din personlige informasjon.

SAFE inkluderer også ID-vakt og Svindelforsikring. Det betyr at du varsles hvis noen prøver å selge eller dele din informasjon på nettet, og dersom uhellet inntreffer får du hjelp – både juridisk, økonomisk og hjelp til å fjerne bilder eller personlig informasjon på avveie.

4. Ødelagt eller mistet mobil? Null stress!

Det hjelper lite om du har full kontroll på priser, data og sikkerhet på mobilen ... om selve mobilen skulle bli knust, stjålet eller gå i stykker.

Med Plussforsikring trenger heller ikke det være noe problem.

Om noe skulle skje med mobilen din mens du er på ferie, får du nemlig en tilsvarende mobil etter bare én virkedag – også når du er i Europa og USA!

Kampanje! Kjøper du en ny mobil hos Telenor før ferien, får du Plussforsikring på kjøpet – nå spanderer nemlig Telenor de 2 første månedene. Perfekt for sommerferien du har foran deg!

5. Trygg lagring av feriebildene dine

Visste du at bildelagringstjenesten Min Sky er inkludert i alle Telenors nye private mobilabonnement?

Det betyr at du har ubegrenset lagring av alle feriebildene du tar i sommer!

Husk bare at du må ha aktivert automatisk opplasting av bildene dine til skyen, om du ikke vil gjøre dette manuelt – og at du må la appen være åpen i bakgrunnen (dette trekker ikke mer strøm).

Siden det ikke koster noe ekstra å bruke mobildata i EU og EØS, kan du dermed være trygg på at alle feriebildene dine lagres trygt for ettertiden – automatisk og kontinuerlig gjennom hele ferien.

Bilder som lagres trygt i Min Sky

Ha en riktig god mobilferie!