Søk
Meny

5 ting som bør være inkludert i et nytt mobilabonnement

mann og kvinne på tur med flere fordeler inkludert i mobilabonnement

Det er lenge siden mobilen bare dreide seg om samtaler og meldinger. Så hva skal et nytt mobilabonnement kunne hjelpe deg med? Her er sjekklisten.

I takt med utviklingen av ny mobilteknologi får vi stadig nye behov og nye muligheter. Det er både fantastisk og inspirerende – men medfører dessverre også nye trusler og risikoer.

Det er derfor både naturlig og viktig at nye mobilabonnement utvikles i takt med teknologien, slik at du kan bruke mobilen trygt og uten begrensninger.

Et nytt mobilabonnement skal nemlig både ivareta behovene du har i dag – og være klar for mulighetene i morgen.

Da er det godt å vite at det finnes mobilabonnement med smarte løsninger for alle behov, situasjoner og aldre – som gir mye verdi for pengene.

5 ting du skal kunne forvente av et nytt mobilabonnement:

1. Trygg og sikker bruk

Nye mobilabonnement handler om mer enn å bare kunne ringe og komme på nett. Det dreier seg også om å legge til rette for en tryggere og enklere hverdag – uansett hva du bruker mobilen til.

Der noen mobilabonnement kun tilbyr grunnleggende ting som data, tale og SMS, inkluderer andre også funksjoner og tjenester som gjør deg tryggere på nett.

Ta din digitale sikkerhet på alvor >

Noen ting kan du selv forhindre og unngå, men det er ikke alltid like lett å avsløre godt skjulte kriminelle handlinger, eller gjennomskue alle skumle svindelforsøk.

Du trykker kanskje på en lenke du ikke skulle trykket på – og plutselig kan du bli utsatt for både virusangrep og svindelforsøk. Da er det ekstra godt med inkludert sikkerhet.

TIPS:

Du kan få flere viktige sikkerhetstjenester inkludert i ditt abonnement – uten ekstra kostnad. Her er fire eksempler:

  • Et nytt mobilabonnement med innebygget sikkerhetsfilter kan stoppe deg før du kommer inn på en falsk eller infisert side. Eksempel: Nettvern+ er et forsterket sikkerhetsfilter i Telenors nett, som aktivt jobber for å stoppe målrettede svindelangrep.

  • Skulle du bli oppringt av svindlere eller telefonselgere, kan du også få svindelvarsel direkte på mobilen. Appen Se Hvem gir deg full kontroll over hvem som prøver å ringe deg.

  • Skulle uhellet være ute, kan det også være godt å vite hvor og hvordan du kan få profesjonell hjelp og støtte. Her kan for eksempel Nettslett hjelpe deg. Det er en tjeneste som gir deg advokatbistand hvis du blir utsatt for netthets, eller opplever at privat innhold kommer på avveie på nett.

  • Hvis du skal bestille nytt mobilabonnement til barn, bør du også sjekke om abonnementet inkluderer tjenester som gjør mobilhverdagen ekstra trygg for både barn og foreldre. Sikker Bruk og Mobilmerket er to slike tjenester.

2. Dekning i verdensklasse

Ingen mobilmoro uten dekning.

Å ha rask, stabil og god dekning overalt – enten du skal ringe bestemor eller streame en fotballkamp – bør være minstekravet når du velger nytt mobilabonnement.

Da kan det for eksempel være lurt å ha tilgang til Norges beste mobilnett*.

To jenter med flere fordeler inkludert i mobilabonnement

Med dekning i verdensklasse kan du bruke mobilen akkurat slik du vil, der du er.

Vi som bor i Norge er så heldige at vi har dekning i verdensklasse nær over hele landet.

Men husk også at dekning ikke er dekning – det er forskjeller mellom antall basestasjoner og frekvenser som benyttes.

Jo flere basestastajoner og frekvenser, desto bedre blir dekningen, kapasiteten og stabiliteten.

Alt du trenger å vite om dekning >

TIPS:

Vi tar nesten for gitt at vi alltid har god dekning, men sjekk gjerne dekningskartet for å finne ut mer eksakt hvordan dekningen er der du bor og ferdes.

3. Bekymringsfri databruk

På samme måte som dekning i verdensklasse gir en forutsigbar mobilhverdag, er det også viktig med forutsigbar databruk – slik at du unngår å gå tom før måneden er over, eller ender opp med å betale for mer enn du trenger.

Én ting er å finne et nytt mobilabonnement med minimum datamengde du kan klare deg med hver måned. En annen innfallsvinkel er å se på hva du kunne gjort hvis du hadde mer data. Ville det blitt flere videosamtaler og sosialt liv mens du er på farten?

En mobilbruker som bare surfer, lytter til nedlastede podkaster og er aktiv på WiFi, vil ha andre behov enn en som vil streame serier eller game på hytta, på reise eller på vei til jobb.

Hvilken type er du? Liker du å ha en fast mengde å forholde deg til, eller fortrekker du å leve ubegrenset?

Abonnement med ubegrenset data og fast datamengde >

TIPS:

Med ubegrenset data slipper du å forholde deg til hvor mye data du bruker. Da vet du at du kan surfe, streame, dele og game så mye du vil – og du kan utnytte 5G-hastighetene fullt ut.

Med en fast datamengde har du en grense å forholde deg til – og kan ta med ubrukt data over til neste måned.

4. Fleksibilitet for deg og familien

Å velge nytt mobilabonnement skal ikke være komplisert.

Men fordi det ikke bare handler om hvor mye data du får for pengene, kan det kanskje være vanskelig å sammenligne et abonnement med et annet.

Noen mobilabonnement har nemlig flere viktige og nyttige tjenester inkludert som du ikke finner andre steder. Les gjerne mer om dette i punkt 1 og 5.

Storebror og lillesøster med flere fordeler inkludert i mobilabonnement

Familie? Under 30? Husk at det finnes mobilabonnement med familierabatt og aldersrabatt.

Alt dette kan gjøre utbudet noe uoverskuelig, og det er derfor viktig at du faktisk bruker litt tid på å sette deg inn i hva som finnes på markedet og tenke gjennom hvilke behov du – eller dere – har.

Hvis du skal bestille nye mobilabonnement til hele familien, er det for eksempel viktig å se etter egne familiefordeler. Sjekk om det er mulig å få rabatt – familie- og/eller aldersrabatt. Det kan fort lønne seg å samle hele familien ett sted.

TIPS:

For å ha størst mulig frihet i hverdagen, bør du alltid velge et abonnement uten binding. Da kan du enkelt bytte til et nytt mobilabonnement, hvis det gamle ikke skulle passe deg – eller du skulle få nye behov og vaner.

Så lett bytter du mobilabonnement >

5. Det lille ekstra

Mobilabonnement handler altså ikke bare om data.

For selv om det er gøy å kunne streame, surfe, snappe, game, dele, utforske og jobbe – uansett hvor du befinner deg – stopper jo ikke mobilmulighetene der.

I tillegg til de sikkerhetstjenester og datafordeler vi har nevnt i denne artikkelen, bør du også sjekke om det nye mobilabonnementet inkluderer andre ting du kan ha nytte og glede av.

Her er to eksempler:

  • Tar du mange bilder? Med en backup-løsning som automatisk sikkerhetskopierer bilder og videoer fra mobilen frigjører du plass – samtidig som minnene dine er trygt lagret. Med Min Sky får du alle dette, pluss ubegrenset lagring.

  • Hvis du har flere mobiler eller andre enheter som du bruker i hverdagen, er det også mulig å få ekstra SIM-kort inkludert i et nytt mobilabonnement.

Hvilken x-faktor leter du etter i et nytt mobilabonnement?

Disse mobilabonnementene er fullstappede med fordeler >

TIPS:

Kanskje har du allerede tjenester du betaler for, som du kan få inkludert i et nytt mobilabonnement? Du kan fort spare penger på å gjøre litt reasearch før du bytter/bestiller abonnement.

*Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q3-Q4 2023. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.