Søk
Meny

Slik kan dere feire 17. mai i år

17. mai er ikke avlyst! Her er aktivitetene dere kan gjøre i nærheten av hjemmet.

Folkemylder, store selskap og barnetog byttes ut med en litt annerledes feiring denne gangen, men det trenger ikke å være negativt. I en spørreundersøkelse fra Opinion svarer 66 prosent av de skal feire 17. mai hjemme i år. Og feires, det skal det!

Her er seks tips til hvordan du kan feire 17. mai i år:

Stream 17. mai-frokosten

Selv om regjeringen har åpnet for at 20 personer kan samles i privat regi (med en meters avstand) er det forståelig nok ikke alle som kan møtes til årets 17. mai frokost av ulike årsaker. Heldigvis kan du ha videosamtale over årets frokostbord med alle gjestene du egentlig skulle ha på besøk!

Be alle gjestene dine kjøpe inn 17. mai-effekter, som en hatt og en fløyte for eksempel, og lag dere en deilig frokost. Når bordet er dekket, inviterer du gjestene inn digitalt – og har en heidundrende frokost! 

Dette er de beste videoappene >

Vis hvordan du feirer en annerledes 17. mai i år!

Telenor har laget et Snapchat-filter for alle øyeblikkene som måtte oppstå under årets feiring. Blir det bunadssølv på pysjen? Digital 17. mai frokost? Det kaller vi en annerledes feiring! Filteret vil dukke opp på snapchat på den store dagen, så hold øynene oppe!

På med finstasen!

Det er viktig med rutiner i situasjonen vi er i, og hvilken dag er ikke mer preget av gledelige rutiner og tradisjoner enn 17. mai? Kle deg opp og pynt huset eller hagen som om du skal ha selskapet hjemme!

Og er du ekstra stolt over hvor fint du har pyntet for Norge – del det med alle der ute! Tagg gjerne bildene med passende hashtags som #finstasenpå, #17.mai e.l så flere får se og bli inspirert.

Dette skjer på 17. mai i Oslo:

  • 08.30-10.00: Bekransninger av ulike minnesmerker og statuer
    Flere av disse kan du følge digitalt, se oversikt her.
  • 13.00: Salutten fra Akershus festning og allsang av nasjonalsangen
    Du kan følge salutten på NRKs 17. mai-sending. Klokken 13 oppfordres alle til å synge nasjonalsangen, uansett hvor du er.
  • 15.30-16.30: 17. mai-komiteens festkonsert
    Konserten kan du se her på dagen.

Pop-up korps!

Barnetogene er avlyst, men korpsmusikken skal heldigvis fylle landets mange gater i år også. I Oslo vil Gardemusikken, skolekorps og ungdomskorps spille lokalt rundt i byen, så alle skal få høre og fylles med god 17. mai-stemning.

Lytt derfor og følg med, for plutselig spiller «Norge i rødt, hvitt og blått» rett utenfor døra di!

Publikum oppfordres til å synge med, men husk å holde to meters avstand til hverandre.

Del 17. mai-øyeblikkene med dekning i verdensklasse >

Festkonsert – i stua eller på verandaen

Årets 17. mai program på skjerm blir kanskje viktigere enn noen gang. Heldigvis blir det ingen mangel på underholdning på den store dagen i år heller!

Fra 15:30 på 17. mai, kan du streame årets festkonsert i regi av kulturetaten. Konserten har innslag fra unge talenter og gjesteartist Hkeem. Konserten ser du her på selve dagen.

NRK melder også at de vil ha en utvidet 17. mai-sending fra toppen av deres hovedkvarter på Marienlyst, og at programmet er fullspekket av både kjente fjes og god stemning.

Så da er det bare å sette seg til rette foran TVen, eller kanskje ta med nettbrettet ut på terrassen hvis det blir fint vær!

Ja, vi elsker allsang

Det er vel få ting som gir oss mer stolthetsfølelse enn når korpset setter i gang «Ja, vi elsker» og enhver nordmann synger rett fra sitt røde, hvite og blåe hjerte.

I år skal det også synges – i de tusen hjem! Kl. 13 på 17. mai oppfordres nemlig alle til å synge nasjonalsangen for full hals – uansett hvor du befinner deg!

På balkonger, i hager, i skogen, ved havet, i parken, på fjellet – syng så det ljomer etter. Og har du et instrument? Spill noen muntre toner for å akkompagnere dine syngende landsmenn! 

Sjekk dekningen der du skal feire 17. mai >

17. mai ved sjøen i år? Husk nasjonalsangen kl. 13!

17. mai ved sjøen i år? Husk nasjonalsangen kl. 13!

17. mai-quiz for hele familien

Bytt ut sekkeløp og eple-bobbing med en spennende quiz på nettet – og du har underholdning hele kvelden. Bruk en videoapp så alle kan se og høre hverandre, og velg ut en dedikert quiz-master som tar dere igjennom quizen.

Det finnes flere ferdiglagde 17. mai quizer på nettet, eller du kan lage din egen i for eksempel Kahoot. Her kan dere også delta med hver deres mobil eller pc.

Da gjenstår bare spørsmålet: Når ble 17. mai feiret for første gang? Klar, ferdig, quiz!

Uansett hvordan du feirer i år – ta vare på hverandre!

Det er ekstra vanskelig å føle seg ensom på store markeringsdager eller høytider, derfor har vi alle et ansvar å ta vare på hverandre i denne tiden. Det er lite som skal til for å være sammen fra hverandre – en hyggelig melding, en god samtale eller en videosamtale gjør store forskjeller.

Vi gleder oss til å se hvordan dere feirer en annerledes 17. mai i år. Gratulerer med dagen!

Del en annerledes 17. mai med mobilnett i verdensklasse >