Søk
Meny

Fremtidens mobil er her – den heter Samsung Galaxy Fold

Gjør deg klar for en helt ny mobilopplevelse: Ta godt imot Samsung Galaxy Fold!

Tre nye Galaxy S10-modeller og nye Galaxy Buds. Vi går et svært spennende Samsung-år i møte.

Men den aller største nyheten er likevel Samsung Galaxy Fold. Dette er en mobiltelefon du kan brette opp og igjen.

Slik fungerer Samsung Galaxy Fold

Fold bruker et såkalt Infinity Flex Display – et panel på 7,3 tommer som kan brettes på midten. Sammenbrettet måler skjermen 4,6 tommer.

For å få til dette har Samsung funnet opp en ny polymer og skapt et display som er rundt halvparten så tynt som et vanlig smarttelefon-display. Skjult i bretten er et sofistikert hengsel med en rekke sammenkoblede tannhjul.

Hoveddisplayet kjører med en oppløsning på 1536 x 2152, mens displayet som brukes når Fold er i «telefonmodus» er på 840 x 1960.

Fold blir trolig lynrask. Samsung har utstyrt den unike mobilen med 12 GB RAM, 512 GB UFS 3.0 og en 7nm 64-bit Octa-core prosessor.

Selve batteriet er også helt spesielt – eller rettere sagt, batteriene. Galaxy Fold har nemlig to batterier, ett i hver halvdel, men mobilen bruker begge til å kjøre Android Pie-operativsystemet. Batterisystemet har en kapasitet på 4,380 mAh, og støtter hurtiglading – både med kabel og gjennom trådløs lading.

Akkurat som de nye S10-modellene har også Galaxy Fold støtte for trådløs batterideling.

Hele seks kameraer

For at brukeren skal få nytte av Galaxy Folds funksjoner, både når den er brettet og i fullstørrelse, har Samsung utstyrt den med hele seks kameralinser. Fold har tre objektiver på baksiden, to på innsiden og ett på forsiden.

Systemet på baksiden består av en ultravidvinkellinse med 16MP (f/2.2), en vidvinkel med 12MP (f/1.5 og f/2.4) og en telelinse med 12MP (f/2.4). Foran har den en vidvinkel med 10MP (f/2.2) og en farge- og dybdemåler med 8MP (f/1.9). Det siste kameraet, det på siden, er på 10 MP (f/2.2).

Dermed skal du kunne knipse bilder uansett hvordan telefonen er brettet.

Sømløs og intuitiv brukeropplevelse

To funksjoner skal gjøre Fold-opplevelsen så sømløs og intuitiv som mulig: Multi-Active Window og App-kontinuitet.

Når du bruker den Galaxy Fold utbrettet, gjør Multi-Active Window det mulig å åpne opptil tre apper samtidig. Dermed kan du se en YouTube-video og chatte med en venn i Messenger eller WhatsApp, samtidig som du Googler noe. På det 7,6-tommer store displayet vil de ulike applikasjonene dele legge seg inntil hverandre, uten at du må hoppe i mellom dem.

App-kontinuitet sørger for smidige overganger mellom det ytre displayet og hoveddisplayet. Når Galaxy Fold åpnes og lukkes vises programmet automatisk på den skjermen du bytter til.

Skal du finne veien med Google Maps, men syns at det lille displayet blir for lite? Bare brett ut Galaxy Fold og appen vil automatisk overføres til den store skjermen,.

Samsung har jobbet sammen med Google og Androids utvikler-community for å forsikre at brukernes favorittapper og tjenester er tilgjengelige for Galaxy Folds brukergrensesnitt.

Galaxy Fold kommer til å til å være tilgjengelig i løpet av andre kvartal 2019.