Søk
Meny

Vi har testet Samsungs første trippelkamera

Med nye Galaxy A7 får du tre kameralinser til en rimeligere pris.

Det er ikke alltid så enkelt å holde styr på alle de ulike modellene mobilprodusentene har i omløp til enhver tid.

A-serien til Samsung er mobiler som ligger et hakk under toppmodellene – men nye Galaxy A7 føles ikke som en «billigmobil».

Det sørger Samsungs aller første trippelkamera for!

Oppgraderer Galaxy-familien

Hvis du syns navnet Galaxy A7 virker kjent, er det med god grunn. Mobilen er nemlig en del av A-serien som Samsung har oppdatert årlig siden de første A-mobilene kom på markedet i 2015.

I motsetning til S-serien – Samsungs flaggskipmobiler – videreføres navnet fra år til år, og årets Galaxy A7 er derfor den fjerde i rekken med det navnet.

Galaxy A7 er første Samsung-mobil med et trippelkamera på baksiden.

Galaxy A7 er første Samsung-mobil med et trippelkamera på baksiden.

Kameraet holder Samsung-kvalitet

Den største nyheten i årets Galaxy A7 er altså trippelkameraet. Hovedkameraer med tre kameralinser er riktignok blitt ganske vanlig i det siste, men dette er altså første gang Samsungs første mobil med et slikt kamera.

Selskapets toppmodeller har vært blant de aller beste i bransjen på kamerafronten. Tidligere i år kom glimrende Galaxy S9 og S9+, og for bare noen måneder siden forbedret de det allerede gode kameraet med Galaxy Note9.

Nå har Samsung vendt oppmerksomheten mot det mellomste prissjiktet – og de sparer ikke på kruttet.

Hovedkameraet på nye Galaxy A7 har én linse med 24 MP (f/1.7), en ultravidvinkellinse på 8 MP (f/2.4) og en Live Focus-linse på 5 MP (f/2.2) som hjelper deg å ta portrettbilder med uskarp bakgrunn.

Kombinasjonen av de tre linsene – og spesielt ultravidvinkellinsa – gjør at du får plass til langt mer i bildene dine. I tillegg tar det også forholdsvis gode bilder i svakere lys. Jevnt over gir mobilen svært god fargegjengivelse og tar detaljrike nærbilder.

Trippelkameraet har en ultravidvinkellinse som gjør at du kan få med svært mye  i bildene.

Trippelkameraet har en ultravidvinkellinse som gjør at du kan få med svært mye i bildene.

... og du kan gå tett innpå motivene, uten at detaljene blir uskarpe.

... og du kan gå tett innpå motivene, uten at detaljene blir uskarpe.

Smart-hjelp

I likhet med de fleste toppmodellene, har Galaxy A7 en smart AI som gir deg litt drahjelp til å ta så flotte bilder som mulig.

Mobilens kamerafunksjoner kan gjenkjenne opptil 19 ulike objekter og scenarier, og stiller lysstyrke og farger etter disse. Dette kan for eksempel være ulike dyr, mat, mennesker, tekst, et fjell eller en solnedgang.

På fremsiden har Galaxy A7 fått et 24 MP selfiekamera. I Pro-funksjonen kan du velge mellom flere belysningsinnstillinger som gir selfiene dine et løft.

Og ikke bare tar frontkameraet gode bilder, det fungerer også godt som et sikkerhetsalternativ, da mobilen har rask og pålitelig ansiktsgjenkjenning.

Unik plassering av fingeravtrykksleseren

Når du ser på nye Galaxy A7 legger du kanskje merke til at skjermen strekker seg ganske langt ut i kantene. Det gir god plass til displayet og sørger for at Super AMOLED-skjermen ikke gjør mobilen for stor.

Men hva med fingeravtrykksleseren? Har Samsung fjernet den, slik som Apple gjorde med iPhone XS og XS Max? Nei, da – men de har valgt en kreativ plassering for sensoren.

På Galaxy A7 er nemlig fingeravtrykksleseren kombinert med på-knappen i et lite «hakk» i aluminiumsrammen – akkurat der tommelen naturlig faller når du holder mobilen med høyrehånda. Dette er en elegant løsning for å frigjøre plass på fremsiden av mobilen, uten å fjerne fingeravtrykksleseren helt.

Men venstrehendte trenger ikke å frykte. Vi la også inn informasjonen for venstre peke- og langfinger og klarte å åpne mobilen uten nevneverdige problemer.

Fingeravtrykksleseren er kombinert med på-knappen, og er plassert der tommelen faller naturlig.

Fingeravtrykksleseren er kombinert med på-knappen, og er plassert der tommelen faller naturlig.

Minijack-inngang

Designmessig er nye Galaxy A7 svært elegant.

Den har glass på fremsiden og baksiden, i tillegg til den nevnte aluminiumsrammen. Til å være en telefon med en 6-tommers skjerm, veier den bare 168 gram. Likevel virker byggematerialene solide og mobilen bør tåle en støyt.

En annen ting som overrasker positivt, sett ut i fra prisnivået, er at mobilen har svært god batterikapasitet. Samsung har gitt mobilen et 3300 mAh-batteri som holder fra morgen til kveld.  

Det er forøvrig ingen USB-C port å spore på mobilen. Det betyr at du lader mobilen med en god, «gammeldags» Micro USB-kabel. Og dersom du ikke har meldt overgang til trådløse ørepropper eller hodetelefoner, kan du glede deg over en 3,5 mm stereo-inngang på undersiden av mobilen.

Galaxy A7 lades med en Micro USB-kabel og har en inngang for minijack.

Galaxy A7 lades med en Micro USB-kabel og har en inngang for minijack.

Samsung er fortsatt gode på tilbehør

Den nye Samsung Galaxy A7 har 4GB RAM og 64 GB internminne, noe som er fullt på høyde med flere dyrere mobilen. I tillegg har den støtte for microSD-kort opptil 512 GB.

Displayet med FHD+ er godt egnet til å strømme film og tv-serier, og mobilen har også støtte for Dolby Atmos som gir en omsluttende lydopplevelse.

Galaxy A7 kommer i tre farger: sort, en lysere blåfarge og en lekker gull-variant. Som vanlig er Samsung gode på tilbehør og du har muligheten til å kjøpe deksler som matcher de tre ulike fargevariantene. Disse gir mobilen en fargegradering og et mer unik uttrykk.

Nye Galaxy A7 kommer i tre fargevarienter, og du kan kjøpe matchende deksler som gir mobilen et kult og unikt utseende.

Nye Galaxy A7 kommer i tre fargevarienter, og du kan kjøpe matchende deksler som gir mobilen et kult og unikt utseende.

Samsung Galaxy A7

  • SuperAMOLED Infinity Display på 6 tommer, med True FHD+
  • Trippelkamera på baksiden med 24 MP (f/1.7), ultravidvinkellinse på 8 MP (f/2.4) og 5 MP (f/2.2)
  • Frontkamera med hele 24 MP (f/2.0)
  • Unik plassering av fingeravtrykksleseren på siden av mobilen, der tommelen faller naturlig.
  • 4GB arbeidsminne, 64 GB internminne og mulighet for eksternt minnekort opptil 512 GB.
  • Stort batteri på 3300 mAh

Kjøp Samsung Galaxy A7 med SWAP