Søk
Meny

Fått e-post om PayPal-gebyr? Det kan være ekte!

Slik unngår du inaktivitetsgebyr fra PayPal

Kanskje har du fått en mail som dette?

Det er fort gjort å tenke at alle e-poster du mottar fra ymse aktører med krav om betaling av noe slag er svindel. Dette er derimot ikke tilfellet med PayPals inaktivitets-mail.

I 2020 innførte betalingstjenesten nemlig en regel som påvirker inaktive brukere  – et årsgebyr på 95 kroner.

Hvem må betale inaktivitetsgebyr?

For å hoppe rett i det: Inaktivitetsgebyret er kun aktuelt for brukere som ikke har utført noen transaksjoner eller logget seg inn på kontoen sin i løpet av de siste 12 månedene. 

Inaktivitetsgebyret gjelder ikke for kontoer uten tilgjengelige midler, og du risikerer ikke at PayPal trekker deg for penger hvis du ikke har penger på PayPal-kontoen din. 

PayPal introduserte gebyret på sin side som et tiltak for å øke aktive brukere av tjenesten og reduserer administrering av inaktive kontoer.

Har du fått e-post og har penger på PayPal-kontoen din?

Slik unngår du å betale gebyr:

  1. Logg deg inn på PayPal-kontoen din

  2. Penger spart!

Inaktivitetsgebyret kan virke som en fornuftig løsning for å spare både miljøet for unødvendig serverplass og PayPal for administreringskostnader. Dessverre er ikke løsningen uten potensielle konsekvenser.

Advarer mot svindel

Betalingstjenesten advarer at det er en risiko for at svindlere kan utgi seg for å være PayPal og be om betaling. Det kan være vanskelig å se forskjellen på en ekte e-post og et phishing-angrep. For å beskytte deg selv mot svindel, bør du ta følgende skritt om du har mottatt en e-post:

  1. Unngå å klikke på lenker: Ikke klikk på lenker eller vedlegg i e-posten, da disse kan lede deg til falske nettsteder eller skadelig programvare.

  2. Logg inn på PayPal direkte: Åpne nettleseren din og gå til PayPal ved å skrive "www.paypal.no" manuelt. Da slår du to fluer i en smekk og unngår et eventuelt inaktivitetsgebyr.

  3. Rapporter mistenkelige e-poster: Hvis du er i tvil, rapporter e-posten til PayPal. De vil kunne bekrefte om den er ekte eller et svindelforsøk.

Beskytt deg mot svindel

SAFE gir deg og husstanden din et ekstra lag med sikkerhet. Forsikringen inkluderer blant annet rådgivning, psykologhjelp, advokathjelp og økonomisk kompensasjon.

Bestill SAFE >