Søk

Online.no

Meny

Flere nye mobillanseringer i høst

Nå er det mye å velge mellom.

Har du lyst på ny telefon etter høstens mange mobillanseringer? Da er det ingen grunn til å vente. Med SWAP fra Telenor får du mobilen i hånda med en gang, men betaler først med et fast, månedlig beløp gjennom to år.

Dette er SWAP:

  • SWAP er en smartere måte å kjøpe mobil på
  • Med SWAP-avtalen betaler du ingenting ved kjøp av ny telefon, men betaler den ned over to år med en fast månedspris
  • Etter 12 måneder kan du bytte inn telefonen mot en ny modell, og tegne en ny 24-måneders avtale. Når du leverer inn den gamle mobilen slettes utestående beløp opptil 12 mnd
  • Skjermforsikring er alltid inkludert
  • SWAP må kjøpes med Fleksi, Yng, Medium, Frihet, U18 eller U11, og det er ingen binding på mobilabonnementet

Apple fikk som vanlig mye oppmerksomhet da de slapp hele tre nye iPhone-modeller i høst, men også Sony og Samsung er på banen med nye toppmodeller.

Nyere mobiler får ikke bare bedre kameraer, klarere skjermer og raskere prosessorer – de oppdateres også for de siste nettverksstandardene, slik at de kan utnytte alle mulighetene i mobilnettet.

Dermed kan du for eksempel overføre mobildata mye raskere enn på eldre modeller, slik at du kan strømme film og fotball i toppkvalitet på de store, flotte skjermene – uten at det hakker. Og du får 4G Tale og WiFi Tale, som betyr bedre dekning og talekvalitet. For å nevne noe.

Med SWAP kan du få slettet inntil 12 måneders utestående beløp om du bytter inn mobilen mot en ny modell, med en ny SWAP-avtale. Sånn sett kan du også sikre deg neste års toppmodell i samme slengen.

Her har du en liten oversikt som kan hjelpe deg med å treffe blink:

iPhone Xs / iPhone Xs Max

Det er mange grunner til å fryde seg over iPhone Xs og «storebroren» iPhone Xs Max.

Mobilene beskrives som «iPhone på steroider», noe som i stor grad skyldes de sylskarpe «super retina»-skjermene på henholdvis 5,8 og 6,5 tommer. Her snakker vi spesialutviklede OLED-skjermer med fantastisk fargegjengivelse, som passer like godt til strømming av film og tv-serier som spilling.

Det skader heller ikke at både Xs og Xs Max er utstyrt med den nye A12 Bionic-chipen – den smarteste og kraftigste noensinne plassert i en mobiltelefon. Den sørger for smart fordeling av kraft og ytelse, og gjør samtidig batteribruken mer skånsom.

Begge mobilene har et avansert dobbeltkamerasystem på baksiden. Kameraene byr på 12 megapiksler, det ene med vidvinkel, det andre telefoto med 2x optisk zoom. Mobilene er også utstyrt med en ny sensor for mer nøyaktig bilde- og fargegjengivelse og mindre bildestøy i dårlig lys.

Kort sagt: iPhone Xs og Xs Max tar Apples mobiltelefoner til et helt nytt nivå.

iPhone Xs og iPhone Xs Max kommer i gull, sølv og stellargrå.

Samsung Galaxy S9 og S9+

Selv om det ble sluppet flere mobiler med heldekkende skjermer i fjor, var Galaxy S8 en åpenbaring med sin lekre design. Ikke overraskende fortsetter Samsung i samme spor med S9 og S9+.

Mens mobilene ligner på fjorårets, er det også mye nytt her – ikke minst et helt nytt kamera. Dette har variabel blenderåpning som går helt opp til F/1.5, noe som gjør kameraet enda bedre i all slags lys, et område der Samsung allerede har vært svært gode gjennom flere år.

Mobilene har også fått fantastisk saktefilm, bedre lyd og mange spennende AR-funksjoner – fra personlige emojier til direkte oversettelse av tekst gjennom kameraet.

Det sier seg nesten selv at maskinvaren og funksjonaliteten ellers er fra øverste hylle. Dette er utvilsomt noen av de beste mobilene du får tak i.

Den heldekkende skjermen gir bilder og videoer et ekstra løft.

... og Galaxy Note9

Tilhengere av Samsungs Note-serie fikk også en gledelig nyhet på sensommeren, da det koreanske selskapet lanserte Galaxy Note9.

Toppmobilen tar med seg det beste fra S9 og S9+, og klemmer til med kraftigere innmat. Batteriet er på hele 4000 mAh, og kombinerer du internminnet på 512 GB med et like stort microSD-kort, kan du få lagringsplass på over én terabyte!

Note9s kanskje største nyhet er den nye smarte S Pen-en som nå er koblet til mobilen med Bluetooth. Med pennen kan du fjernstyre Note9, og du kan også ta notater rett på skjermen uten å låse opp mobilen.

S Pen koblet til Samsung Galaxy Note9 med Bluetooth og gjør det mulig å fjernstyre mobilen.

Huawei P20 Pro

Huawei P20 Pro har trolig det råeste mobilkameraet vi noen gang har testet.

Det er ikke bare jevnt over et fabelaktig kamera, men på noen områder – spesielt zoom og nattbilder – er det simpelthen i en klasse for seg. Det kommer blant annet av mobilens unike kombinasjon av tre separate kameralinser (med optikk fra Leica), samt innovativ bruk av kunstig intelligens.

Mobilen er sømløst bygget i glass og metall, med en heldekkende 6,1-tommers skjerm. Skjermen har en liten, iPhone X-inspirert «busslomme» i toppen, med plass til en høyttaler og et frontkamera på 24 megapiksler – som også står for kjapp og effektiv ansiktsgjenkjenning når du skal låse opp mobilen.

Ytelsen er i toppklasse, mobilen har mange spennende og overraskende funksjoner (for eksempel kan du koble den rett i en skjerm og bruke den som PC), og batterilevetiden er blant de aller beste på markedet. Det er liten tvil om at Huawei posisjonerer denne som en konkurrent til det absolutt beste av det beste på markedet, som iPhone X og Samsung Galaxy S9+.

Om du er ute etter et fantastisk mobilkamera, vil du like dette.

Sony Xperia XZ3 og XZ2 Compact

Bare et lite halvår etter at Sony lanserte nye toppmobiler, er de igjen aktuelle med sitt nye flaggskip, Xperia XZ3.

Mye er videreført fra forgjengeren, men svært gledelig er det at XZ3 er den første Sony-mobilen med OLED-skjerm ... og den er vanvittig bra!

Displayet er på 6 tommer og har avrundede kanter som går ned langs siden av mobilen. Dette gir mobilen en større skjerm, uten at telefonen blir større rent fysisk. Skjermen er tunet etter Sonys anerkjente Bravia tv-er, og sammen med god surroundlyd og et dynamisk vibrasjonssystem, er mobilen skreddersydd for underholdning.

Til tross for at oppfølgeren er på plass, er Xperia XZ2 Compact fortsatt en svært god mobiltelefon. I likhet med XZ3 har den en kraftig Snapdragon 845-prosessor og en fantastisk lyssterk skjerm med HDR.

Sonys mobiler er fortsatt de eneste på markedet som kan filme i 4K-oppløsning med HDR og «supersakte» i full HD.

Skjermen på Sonys første OLED-mobil gir utrolig god bildekvalitet og fargegjengivelse.