Søk
Meny

Dette er de råeste mobilene – noensinne

... og det er mange å velge mellom.

Merker du at lysten på – eller behovet for – en ny mobil melder seg? Da er det ingen grunn til å vente. Med SWAP fra Telenor får du mobilen i hånda med en gang, og betaler med et fast, månedlig beløp gjennom to år.

Dette er SWAP:

  • SWAP er en smartere måte å kjøpe mobil på
  • Med SWAP-avtalen betaler du ingenting ved kjøp av ny telefon, men betaler den ned over to år med en fast månedspris
  • Etter 12 måneder kan du bytte inn telefonen mot en ny modell, og tegne en ny 24-måneders avtale. Når du leverer inn den gamle mobilen slettes utestående beløp opptil 12 mnd
  • Skjermforsikring er alltid inkludert
  • SWAP må kjøpes med Fleksi, Yng, Medium, U18 eller U11, og det er ingen binding på mobilabonnementet

Apple fikk som vanlig mye oppmerksomhet da de slapp hele tre nye iPhone-modeller, men også Sony og Samsung har kommet på banen med nye toppmodeller.

Nyere mobiler får ikke bare bedre kameraer, klarere skjermer og raskere prosessorer – de oppdateres også for de siste nettverksstandardene, slik at de kan utnytte alle mulighetene i mobilnettet.

Dermed kan du for eksempel overføre mobildata mye raskere enn på eldre modeller, slik at du kan strømme film og fotball i toppkvalitet på de store, flotte skjermene – uten at det hakker. Og du får 4G Tale og WiFi Tale, som betyr bedre dekning og talekvalitet. For å nevne noe.

Med SWAP kan du få slettet inntil 12 måneders utestående beløp om du bytter inn mobilen mot en ny modell, med en ny SWAP-avtale. Sånn sett kan du også sikre deg neste års toppmodell i samme slengen.

Her har du en liten oversikt som kan hjelpe deg med å treffe blink:

iPhone XS / iPhone XS Max / iPhone XR

iPhone XS (t.v.) XS Max og XR tar Apples mobiler til et helt nytt nivå.

iPhone XS (t.v.) XS Max og XR tar Apples mobiler til et helt nytt nivå.

Det er mange grunner til å fryde seg over iPhone XS og «storebroren» iPhone XS Max.

Mobilene beskrives som «iPhone på steroider», noe som i stor grad skyldes de sylskarpe «Super Retina»-skjermene på henholdvis 5,8 og 6,5 tommer. Her snakker vi spesialutviklede OLED-skjermer med fantastisk fargegjengivelse, som passer like godt til strømming av film og tv-serier som spilling.

Det skader heller ikke at både XS og XS Max er utstyrt med den nye, kraftige A12 Bionic-prosessoren. Den sørger for smart fordeling av kraft og ytelse, og gjør samtidig batteribruken mer skånsom.

Begge mobilene har et avansert dobbeltkamerasystem på baksiden. Kameraene byr på 12 megapiksler, det ene med vidvinkel, det andre telefoto med 2x optisk zoom. Smart HDR er en avanserte nyvinning som gjør at mobilenes kunstige intelligens automatisk optimaliserer bildene dine.

Samtidig som de lanserte XS-modellene, lanserte også Apple den rimeligere iPhone XR. Den har en litt svakere LCD-skjerm, men til gjengjeld plasserer den seg mellom XS og XS Max i størrelse med sine 6,1 tommer.

XR har også «bare» ett kameraobjektiv, men tar den overraskende gode bilder, som i flere situasjoner tar like gode bilder som storebrødrene.

På en annen side er iPhone XR et par tusenlapper rimeligere, og er ellers fullt på høyde med XS-mobilene.

iPhone XS, XR, eller XS Max – hva er egentlig forskjellen?

Se vår Apple-ekspert forklare her.

Huawei P20 Pro

Om du er ute etter et fantastisk mobilkamera, vil du like dette.

Om du er ute etter et fantastisk mobilkamera, vil du like dette.

I vår test av Huawei P20 Pro mente vi at mobilen hadde det råeste mobilkameraet vi noen gang har testet.

Det er ikke bare jevnt over et fabelaktig kamera, men på noen områder – spesielt zoom og nattbilder – er det simpelthen i en klasse for seg. Det kommer blant annet av mobilens unike kombinasjon av tre separate kameralinser (med optikk fra Leica), samt innovativ bruk av kunstig intelligens.

Mobilen er sømløst bygget i glass og metall, med en heldekkende 6,1-tommers skjerm. Skjermen har en liten, iPhone X-inspirert «busslomme» i toppen, med plass til en høyttaler og et frontkamera på 24 megapiksler – som også står for kjapp og effektiv ansiktsgjenkjenning når du skal låse opp mobilen.

Huawei Mate20 Pro

Med Mate20 Pro setter Huawei en ny standard for mobiltelefoner.

Med Mate20 Pro setter Huawei en ny standard for mobiltelefoner.

Nylig måtte derimot P20 Pro se seg slått ... av Huaweis egne Mate20 Pro. Den nye toppmobilen til det kinesiske selskapet gjør alt P20 Pro kan, bare bedre.

Kun de nye iPhone-ene har en prosessor som kan måle seg med Huaweis nye Kirin 980, og Mate20 Pro har attpåtil verdens første doble AI-enhet. Det betyr forbedret hastighet, strømeffektivitet og, tro det eller ei, enda bedre bilder.

Der de fleste toppmobilene kan kjenne igjen ett element i bildet og justere innstillingene deretter, kan Mate20 gjenkjenne opptil 10 ulike elementer – i ett og samme bilde!

Mate20 Pro byr på ytelse i toppklasse, har fingeravtrykksleser i skjermen og et enormt batteri. Den støtter hurtiglading og trådløs lading. Faktiske kan du også lade en annen enhet trådløst ved å legge den på baksiden av Mate20 Pro.

Der Huawei plasserte P20 Pro i en utfordrer posisjon til iPhone X og Samsung Galaxy S9+, setter de med Mate20 Pro standarden andre mobilprodusenter må strekke seg etter.

Samsung Galaxy S9 og S9+

Den heldekkende skjermen gir bilder og videoer et ekstra løft.

Den heldekkende skjermen gir bilder og videoer et ekstra løft.

Det er også mye nytt å finne i Samsung Galaxy S9 og S9+ – ikke minst et helt nytt kamera. Dette har variabel blenderåpning som går helt opp til F/1.5, noe som gjør kameraet enda bedre i all slags lys, et område der Samsung allerede har vært svært gode gjennom flere år.

Mobilene har også fått fantastisk saktefilm, bedre lyd og mange spennende AR-funksjoner – fra personlige emojier til direkte oversettelse av tekst gjennom kameraet.

Det sier seg nesten selv at maskinvaren og funksjonaliteten ellers er fra øverste hylle. Dette er utvilsomt noen av de beste mobilene du får tak i.

Samsung Galaxy A7

Galaxy A7 er den første Samsung-mobilen med et trippelkamera.

Galaxy A7 er den første Samsung-mobilen med et trippelkamera.

Den nye versjonen av Galaxy A7 plasserer seg i det mellomste prissjiktet, men det er flere ting som gjør at den føles som en toppmobil.

Mobilen kan blant annet skilte med det første trippelkameraet i en Samsung-mobil. Med dette kan du ta svært gode bilder og samtidig få drahjelp av smart kamerateknologi.

Den unike fingeravtrykksleseren er kombinert med på-knappen og plasser på siden av telefonen. Til glede for de som ennå ikke har gått over til trådløse hodetelefoner, har Galaxy A7 en god «gammeldags» minijack-inngang og lades med en micro USB-kabel.

Galaxy A7 er et godt alternativ for dem som ikke ønsker å bruke flerfoldige tusenlapper på en mobiltelefon.

Sony Xperia XZ3

Skjermen på Sonys første OLED-mobil gir utrolig god bildekvalitet og fargegjengivelse.

Skjermen på Sonys første OLED-mobil gir utrolig god bildekvalitet og fargegjengivelse.

Bare et lite halvår etter at Sony lanserte nye toppmobiler, er de igjen aktuelle med sitt nye flaggskip, Xperia XZ3.

Mye er videreført fra forgjengeren, men svært gledelig er det at XZ3 er den første Sony-mobilen med OLED-skjerm ... og den er vanvittig bra!

Displayet er på 6 tommer og har avrundede kanter som går ned langs siden av mobilen. Dette gir mobilen en større skjerm, uten at telefonen blir større rent fysisk. Skjermen er tunet etter Sonys anerkjente Bravia tv-er, og sammen med god surroundlyd og et dynamisk vibrasjonssystem, er mobilen skreddersydd for underholdning.

Sonys mobiler er fortsatt de eneste på markedet som kan filme i 4K-oppløsning med HDR og «supersakte» i full HD.