Søk

Online.no

Meny

Lå ikke ditt tech-ønske under juletreet?

Tilbehør du kan gi deg selv som små ekstragaver – eller som selve hovedgaven.

Julaften har kommet og gått, med foten av juletreet omringet med små og store pakker.

Var det noe du savnet, eller en ekstrapresang du vil gi? Har du ennå noen hundrelapper å gå på, eller leter du etter den fineste gaven til en du er spesielt glad i?

Da kan det rette tilbehøret til mobiltelefonen være midt i blinken.

Smågaver til en rimelig penge

Urbanista San Francisco-ørepropper og deksler til populære mobiler fra Samsung, Apple og Huawei.

Urbanista San Francisco-ørepropper og deksler til populære mobiler fra Samsung, Apple og Huawei.

Det skal ikke så mye til for å friske opp mobiltelefonen din, og et deksel kan gjøre at den trofaste dingsen føles splitter ny.

Svenske iDeal har en rekke spreke deksler som passer til flere av de mest populære mobilene på markedet. Spesielt iøynefallende er de fargerike baksidedekslene i hardplast, som kommer i både blomstrete og marmor-aktige mønstre. iDeal-deksler passer både til de fleste Apple-telefonene etter iPhone 7, Samsung Galaxy 9 og 9+, samt Sony Xperia XZ2 og XZ2 Compact.

I nettbutikken finner du også deksler i alle farger og fasonger – selv noen som lar deg se skjermelementer med topplokket lukket.

Leter du etter noen rimelige, men gode ørepropper er Urbanista San Fransisco et godt alternativ. Her får du god lyd for pengene, og proppene sitter komfortabelt i øret.

Rimelig og praktisk til folk i farta

iDeal Powerbank, rimelige trådløse hodetelefoner fra JBL og Sony, KEY trådløs ladeplate og Bluetooth-høyttalere fra JBL.

iDeal Powerbank, rimelige trådløse hodetelefoner fra JBL og Sony, KEY trådløs ladeplate og Bluetooth-høyttalere fra JBL.

Trådløs lyd er på moten og Sony har noen svært gode hodetelefoner som ikke koster skjorta. CH500-hodetelefonene kan kjapt og enkelt parres med mobilen. Disse egner seg kanskje spesielt for barn og har opptil 20 timers batterilevetid.

JBL Tune T205

JBL Tune T205

Er du på gavejakt til noen en som hele tiden er i farta, har produsenten JBL mye å by på. Både T450-hodetelefoner og øreproppene Tune T205 er trådløse, og har flere timer med levetid før de må lades. Hodetelefonene har en dyp og kraftig bass, mens øreproppene er lette og kompakte og passer til alle mobiltelefoner.

JBL GO er friske trådløse høyttalere som er perfekte til å ha med seg på reise. Disse kommer i flere spreke farger, og tåler kontakt med vann – enten dere har den med i akebakken eller på stranda i syden.

På reisefot er dere også avhengige av at enhetene deres holder koken. I tillegg til spreke deksler, har iDeal også like lekre powerbank-er. De er slanke nok til få plass i vesken, og har kapasitet til å lade en mobil to ganger – lynkjapt.

Og vil dere lade mobilene med stil? Sjekk ut den trådløse ladeplaten til KEY. Den egner seg blant annet til de nyeste iPhone-ene og lar mobilen ligge fremme, uten at de hemmes av ladekabelen.

Mye moro til under tusenlappen

Ultimate Ears Wonderboom, Jaybird X3-ørepropper, Playfinity Ball og hodetelefoner med støykansellering fra JBL.

Ultimate Ears Wonderboom, Jaybird X3-ørepropper, Playfinity Ball og hodetelefoner med støykansellering fra JBL.

I julen skal vi spise og kose oss – og det med god samvittighet. Men etter høytiden er det mange som skal trimme av ribbefettet. Dermed kan julegaver som passer til aktivitet være både praktisk og motiverende.

Playfinity er noe så spesielt som et digitalt utendørsspill. Den oransje ballen kobles enkelt til en mobil, og lar dere spille flere forhåndsprogrammerte spill – eller dere kan lage egne. Hvem kaster ballen høyest? Klarer dere 50 kast uten at den havner i bakken? Får dere ballen over den usynlige veggen? Med Playfinity-ballen kan du utfordre ungene til digital moro, uten at rumpene er lenket fast til sofaen.

JBL Reflect Contour BT

JBL Reflect Contour BT

De som liker å høre på musikk mens de trimmer, vil ha stor glede av trådløse ørepropper. Både Jaybird X3 og JBL Reflect Contour BT er laget spesielt med tanke på trening. Jaybird har utskiftbare «vinger» som holder proppene fast i øregangen, mens JBLs propper har en bøyle for ekstra god passform. Dermed kan du konsentrere deg om utforkjøringen i skiløypa, uten at proppene fyker rundt omkring.

Og før vi runder tusenlappen, må vi ta med et par andre trådløse lekkerbiskener: Ultimate Ears Wonderboom og JBL Tune 600.

Den trådløse høyttaleren Ultimate Ears Wonderboom er svært hendig, kommer i flere farger og har 360-graders lyd. Til tross for at den bare er 10 cm høy, gir den fyldig og god lyd. Du kan også koble flere høyttalere sammen, for enda mer trykk.

JBL har noe for enhver smak – og pengepung. Tune 600 er trådløse hodetelefoner med ren, dyp og kraftig bass, i tillegg til støykansellering. Her får du kvalitet og mye funksjonalitet for en svært rimelig pris.

Det beste tilbehøret til mobilen

Beats Studio3, Samsung Galaxy Watch, Apple Watch series 4, Apple AirPods og Apple TV.

Beats Studio3, Samsung Galaxy Watch, Apple Watch series 4, Apple AirPods og Apple TV.

Apple Watch series 4

Apple Watch series 4

Dette er julegavene for den som er opptatt av høy kvalitet og det nyeste tilbehøret til mobilen.

Og det blir ikke stort nyere enn Apple Watch series 4 med 4G og eSIM – som endelig er tilgjengelig i Norge. Apples mest avanserte smartklokke kommer i to størrelser, kan strømme musikk, ringe, motta meldinger og bruke Siri og Kart – selv når mobilen ligger hjemme. Den er også proppfull av nyttige funksjoner. Blant annet kan den registere fall, måle pulsen din og foreta nødanrop. Apple Watch series 4 er riktignok svært populær, så her gjelder det å reservere tidlig, slik at den er fremme før julekvelden.

Samsung Galaxy Watch er et glimrende alternativ for smartklokke-entusiaster som ikke har en iPhone (klokken er også kompatibel med iOS). Galaxy Watch har også eSIM-støtte, innebygd pulsmåler, GPS og egner seg utmerket til trening. Og den holder i 3-4 dager før den må lades, avhengig av hvilken størrelse du velger. Dette er en glimrende smartklokke til en Android-bruker som trener og er mye på farten.

For en førsteklasses lytteropplevelse og støyreduksjon, er Beats Studio3 et ypperlig alternativ. Disse toppmoderne hodetelefonene kalibrer lyden i sanntid og gjengir klarheten, dybden og stemningen i musikken – mens du lytter. Dette er hodetelefonene til den som virkelig setter pris på god lyd.

Trådløse ørepropper er virkelig kommet på moten, mye takket være Apple AirPods med sitt karakteristiske, nesten utenomjordiske utseende. AirPods kommer med eget ladeetui og kobler seg automatisk til iPhone-en når de tas ut. Og ikke være redd – AirPods sitter bom fast, selv når du er i aktivitet.

JBL Link 10

JBL Link 10

Vi har snakket mye om JBL i denne guiden, og her kommer en siste anbefaling: den trådløse høyttaleren Link 10 er nok et glimrende trådløst alternativ. Samtidig som den er hendig å pakke med seg, gir den super lyd, er vanntett, har både Wi-Fi og Bluetooth – og en innebygd Google-assistent. Ta den med deg overalt, og la taleassistenten hjelpe deg med det du trenger.

Ultimate Ears Megaboom er storebroren til Wonderboom, som vi har nevnt tidligere. Den gjør alt det den mindre versjonen gjør, men er noen knepp hvassere på alle områder. God 360-graders lyd, enkel å ta med seg og god trådløs rekkevidde – her får du mye moro for pengene.

Men vil gi en gave som lar dere legge vekk mobiltelefonene og samle familiens oppmerksomheten rundt noe felles? Apple TV er gir en TV opplevelse i særklasse! Her har dere tilgang på timevis med filmer, serier og direkte TV i glimrende kvalitet. Perfekt i dagene etter julaften, da julefilmer og nyttårshopprennet står på programmet.