Søk
Meny

Derfor snakker alle om de nye emojiene

Nå er de offisielle 2019-emojiene lansert – og spesielt to av dem har fått folk til å reagere.

I løpet av året skal det rulles ut 230 nye emojier, som alle er offisielt godkjent av Unicode Consortium – og dermed vil dukke opp på alle enheter og plattformer.

Ser man bort fra diverse farge-variasjoner, er det snakk om 59 unike emojier. Her er det flere viktige emojier vi ikke visste at vi har savnet, som for eksempel oter, dovendyr, vaffel, og mekaniske armer og ben.

Mensen-dråpen

Den store snakkisen er likevel en bloddråpe. Tolket som den nye mensen-emojien møter tegnet både hyllest og hets. Noen mener emojien kan avstigmatisere tabuet rundt å prate om menstruasjon, men for andre ble dette dråpen som fikk mensen-begeret til å renne over.

Den massive kritikken skylles at kvinner verden over stemte fram en helt annen mensen-emoji på Plan Internasjonal sine sider, nemlig en blodig truse. Nå mener de at bloddråpen er en feig erstatning.

Dråpen blir tilgjengelig i løpet av mars. Før det funker disse like bra: sint, rødt troll, danse-dame i rød kjole, det japanske flagget eller en rød ballong.

Størrelsen som teller?

Unicode har gjort det igjen! Denne «pinching hand»-emojien, har ført til at internett ler seg skakk. På samme vi omfavnet aubergine-emojien fra 2015, vil få, om noen, bruke den nye klype-emojien for å beskrive at de klyper noen i kinnet. Mer sannsynlig er det at emojien vil henvise til størrelse. Med andre ord, verdens mest effektive emoji for å gi menn et kompleks. Vi sender en tanke til alle tinder-samtaler der denne dukker opp.

En inkluderende emoji-verden

Emojiene speiler hva vi snakker om og hvem vi er. Dermed er det også på sin plass at den nye emoji-oppdateringen reflekterer mangfoldet stadig bedre.

I den siste pakken finner vi i tillegg til mekaniske armer og bein, også førerhund, person med blindestokk, høreapparat og personer i rullestol. Samtidig har man inkludert flere symbol for ulike par-kombinasjoner mellom kjønn og hudfarger.

Alt i alt utvider emoji-verden i 2019 til å inkludere flere, og viser et bredere mangfold enn i tidligere utgaver.

Den store fersken-krisen fra 2006

Dette er den sjette store emoji-oppdateringen siden 2014, men langt fra den første som har skapt engasjement på nett. Da den berømte fersken-emojien kom ut som en del av 0.6-versjonen i 2006, ble verden raskt enig om at det var en rumpe.

I ti gode år levde vi i harmoni med fersken-rumpe vår, frem til Apple slapp sine første iOS beta for iOS 10.2. Til den nye oppgraderingen hadde Apple redesignet noen av emojiene fra Unicode 0.6. Deriblant den forlokkende rumpe-emojien, som nå ikke lenger så ut som en rumpe – men til publikums store fortvilelse lignet mye mer på en helt vanlig fersken.

Panikken som utspilte seg gjorde at Apple gikk tilbake til det gamle designet, og i tillegg gjorde emojien mer rumpe-lignende enn før. Hvis publikum nå legger sin elsk på de nye emojiene, har de mest sannsynlig kommet for å bli.

Alle emoji-illustrasjonene er utformet av Emojipedia.