Søk
Meny

6 perfekte apper for en litt enklere hverdag

Smarte apper som gjør hverdagen bedre

I mylderet av apper har vi funnet seks som garantert gir deg en litt enklere hverdag – også på hjemmekontoret.

Uansett hvilke utfordringer du støter på i hverdagen, er sannsynligheten stor for at det finnes en app som kan hjelpe deg.

Den største utfordringen er å finne frem i de overfylte app-butikkene. Det finnes så utrolig mange valg, enten det er skylagring, produktivitet eller passordhåndtering.

Derfor har vi plukket ut seks apper som er verdt å prøve ut.

1. Min Sky – kjapp tilgang til bildene dine

Med Min Sky kan du være sikker på at du aldri mer mister et bilde eller en video om mobilen skulle bli borte. Har du et mobilabonnement fra Telenor, har du også ubegrenset lagringsplass i skyen – og kan velge at bildene lastes opp dit automatisk.

I motsetning til flere andre skylagringstjenester, lagres innholdet ditt i originalkvalitet, slik at magien ikke forsvinner ved at bildene komprimeres.

Deretter kan du åpne Min Sky (på mobilen, nettbrettet eller datamaskinen), bla deg gjennom den oversiktlige tidslinjen og sortere innholdet i mapper. Tilslutt kan du trygt slette bildene og vidoene fra mobilen – de jo alltid tilgjengelig i skyen, så hvorfor bruke opp lagringsplassen på telefonen?

Last ned Min Sky til Android og iPhone – du kan også se alle bildene direkte i nettleseren.

2. Todoist – få orden på hverdagen

Hva er vel mer naturlig enn å fortsette en slik liste med en app for å organisere en hektisk hverdag? Navnet sier vel det meste – Todoist brukes til å lage lister over gjøremål. Den har et oversiktlig og intuitivt grensesnitt der du enkelt oppretter ulike prosjekter og legger til gjøremål. Videre kan du legge til delmål, påminnelser (e-post, SMS, pushvarsel, etc.) og merkelapper som gjør organiseringen enda enklere.

Hvis gjøremålene involverer andre – enten det er en kollega eller et familiemedlem –  inviterer du dem bare til et prosjekt. Deretter kan dere tildele oppgaver til hverandre, laste opp filer og kommentere. Todoist har apper til iPhone, Android, macOS, Windows og  en rekke smartklokker.

En siste funksjon undertegnede (som er et skikkelig rotehue) setter pris på: hvis fristen for et gjøremål utløper, spør Todoist om den skal om legge oppgaven til en annen dag. Appen gjør en kvalifisert gjetning og foreslår en dag som der du ikke har mange andre gjøremål. Faktisk tar den med i beregningen hvilke dager du har vist deg å være mest produktiv.

Last ned Todoist til Android og iPhone (eller til andre enheter).

Todoist

3. Se Hvem – hele Norge i kontaktlisten

Det går kaldt nedover ryggen på mange hver gang de får et ukjent anrop. Se Hvem-appen viser deg hvem som egentlig skjuler seg bak nummeret, selv om du ikke har det lagret på telefonen.

Appen kan også varsle deg hvis det er en svindler som venter i andre enden. Du kan også raskt og enkelt reservere deg mot telefonsalg og adressert reklame – i appen.

Se Hvem har også flere andre svært praktiske funksjoner. Skal du sende en liten gave til en som sitter ensom i karantene, men mangler adressen, kan du raskt søke opp fullstendig kontaktinformasjon – og lagre det til en senere anledning. Med scanningfunksjonen kan du også lagre informasjonen fra visittkort, skjermer eller håndskrevne lapper.

Du kan også ta backup av kontaktlisten din og lagre den i skyen. Dermed har du alltid tilgang til kontaktene dine på nett og i appen. Får du en ny mobil, er det bare å laste ned Se Hvem og trykke på synkroniser. Og vipps – så er hele kontaktlisten din overført.

Se Hvem-appen og trygg lagring av kontaktlister er gratis for alle, og du kan prøve fullversjonen kostnadsfritt i en måned. Deretter belastes du 49,- per måned. De som har privatabonnement hos Telenor, får fullversjonen gratis.

Last ned Se Hvem til Android og iPhone.

4. LastPass – et trygt hjem for passordene dine

Du har nok allerede ganske mange brukerkontoer til apper og tjenester på nett. Men har du et unikt passord til alle disse … eller går det mest i «Liverpool123»? Det er gode grunner til at du ikke bør lagre passordet i nettleseren, men heller ta i bruk en tjeneste for passordhåndtering – slik at du alltid har passordet tilgjengelig uansett hvor du vil logge inn.

Vi har svært gode erfaringer med LastPass, som gjør at du slipper å huske på alle forskjellige passord når du bruker mobilen. Tjenesten fungerer også i de aller fleste nettlesere på datamaskiner – og synkroniserer passordene dine på tvers av plattformene. Du kan også få tjenesten til å lage nye og helt sikre passord, som umulig kan gjettes.

LastPass er en smart app for å passe på passordene dine

Dermed er det eneste passordet du egentlig trenger å huske på – og oppdatere med jevne mellomrom – «masterpassordet» til LastPass. Når du blir bedt om å fylle inn et passord på mobilen, kan du velge å godkjenne dette med fingeravtrykksensoren eller ansiktsgjenkjenning.

LastPass tilbyr også en løsning for tofaktors-autentisering – og du kan lagre andre viktige opplysninger som betalingskort, bankkontoer og førerkort, slik at dette alltid er lett tilgjengelig og kan fylles ut.

Last ned LastPass til Android og iPhone. Tjenesten var inntil nylig gratis å bruke, men koster nå en liten månedsavgift – med en egen familierabatt om ønskelig.

5. Genius Scan – kraftig (og enkel) dokumentscanning

App for å scanne dokumenter

Ikke alle har en scanner på hjemmekontorer, men er likevel nødt til å digitalisere dokumenter i både jobb- og privatsammenheng. Det kan løses ved å ta et bilde av papirarket eller regningen, og mobiler har enkle funksjoner for dette innbakt i fotoappen. iPhone-brukere finner for eksempel dette i Notater-appen.

Disse løsningene gjør som regel bare noen få ting: de beskjærer området rundt dokumentet og prøver å rette ut eventuelle ujevnheter. 

Der de derimot svikter er i organiseringen. Med appen Genius Scan scanner du kjapt og enkelt dokumenter i flere formater, og kan sortere dem oversiktlig inne i appen. Når du er ferdig med dokumentet – skrevet det ut eller sendt på e-post – dukker det opp et grønt merke bak.

Genius Scans gratisløsning fungerer brillefint, men ønsker du enda mer avanserte funksjoner kan du betale en engangssum på rundt 70 kroner. Da får du tilgang til PDF-kryptering, biometrisk innlogging og tekstgjenkjenning, altså at også den faktiske teksten digitaliseres og det blir enklere å søke seg frem til dokumentet i ettertid. Og har du mange gamle papirbilder liggende, kan appen også fint brukes til å digitalisere disse.


Last ned Genius Scan til Android og iPhone.

6. Adobe Fill & Sign – når du skal signere noe

Like praktisk som å slippe å ha en scanner tilgjengelig, er det å kunne signere et dokument uten først å måtte skrive det ut på papir.

Enten du skal signere en kontrakt eller et brev, kan du med gratisappen Adobe Fill & Sign åpne PDF-dokumenter du for eksempel fått i en e-post, for deretter å påføre både initialer og signatur – som du enkelt fyller ut med fingeren på skjermen. Når du har gjort det første gang, ligger også signaturen lagret til neste gang. Du kan dra signaturen hvor du vil å arket, og dra opp og ned i størrelse. Har du ikke en penn tilgjengelig, kan du også ta bilde av et dokument – og signere i appen.

Adobe Fill & Sign

Om det er et skjema som skal fylles ut, kan appen også brukes til å fylle inn personalia, eller krysse ut i sjekkbokser eller tilsvarende. Og når du er ferdig, sender du enkelt dokumentet i retur – ferdig utfylt og signert.


Last ned Adobe Fill & Sign til Android og iPhone