Søk

Online.no

Meny

Her er årets digitale julegaveguide

Vi gir deg tips til gaver med både høy nytte- og underholdningsverdi.

Strever du med å finne gode gaver til venner og familie?

Med så mange nye og spennende produkter på teknologifronten er det ingen sak å finne noe som passer for alle og enhver – her er din guide til de beste teknologiske julegavene.

Vær oppmerksom på at for å få maks ut av nye tekno- og strømmedingser er det lurt ha et stabilt nett hjemme.

Google Home har om sider lært seg språket og kommet til Norge.

Til hjemmet

Google Home

Tl den som liker ny, smart teknologi er Google Home årets høydepunkt: den er endelig lansert i Norge, og den snakker norsk!

Google Home er smarthøyttaleren som styres med stemmen: i tillegg til å spille musikk og radio kan den gi svar på absolutt alt – enten man lurer på hvordan trafikken er på vei til jobb eller hvor store struts kan bli (120 kg!).

Og de som har smarte lyspærer eller Chromecast (se lenger ned på listen) i huset kan bruke den til å styre lys, musikk og TV i hjemmet uten å trykke på en eneste knapp.

Faller garantert i smak hos alle tekno-entusiaster, og finnes i både rimelige og mer påkostede versjoner.

Philips Hue er blant de mest populære smarte lyspærene.

Smarte lyspærer

En lyspære er ikke bare en lyspære.

Smarte lyspærer kan styres fra mobilen: det går an å justere både intensitet og farge for å skape unike og varierte atmosfærer i hjemmet. Flere modeller kan også programmeres til å skru seg på på bestemte tidspunkt - det går altså an å programmere sin egen soloppgang!

Slenger du med en bevegelsessensor i tillegg, skrur lysene seg automatisk av og på når man beveger seg rundt hjemme.

Hendig, smart og praktisk, og passer i alle hjem.

Med en nøkkelfinner sier nøklene selv i fra om hvor de har gjemt seg.

Nøkkelfinner

Denne er perfekt for de som sliter med å holde styr på nøklene.

Med en nøkkelfinner trenger de aldri – ALDRI – bruke tid på å lete etter nøklene igjen. Har de gjemt seg i bilen? I jakkelommen? I hundeskåla eller oppvaskmaskinen? Fest en liten chip på nøkkelknippet, og nøkkelfinnere som Chipolo Classic Key Finder kan gi deg svaret.

Finnes i utvalget til de fleste elektronikkbutikker, og passer perfekt for de distré av oss.    

Robotstøvsugeren iRobot Roomba 895 er blant de som kan styres fra mobilen.

Robotstøvsuger

Til den som liker å ha det rent men ikke har mye tid, er robotstøvsuger perfekt: med en sånn kan du gi både tid og krefter i julegave.

De fleste kan styres fra mobilen, og på mange modeller kan man gi den beskjed om å holde seg unna enkelte områder, være ekstra nøye på andre og fortelle den når den skal vaske, slik at den heldige mottakeren kan komme hjem fra jobb til et skinnende rent hjem.

iDeal Powerbank har nok strøm til å lade opp mobilen to ganger, og kommer i mange forskjellige farger.

Powerbank

Dette er en god gave for den som bruker telefonen mye.

Den imponerende batterikapasiteten på de nyeste iPhone- og Android-modellene hjelper lite for de som er på farten hele tiden, eller husker å lade telefonen til riktig tid.

 Gi dem en powerbank, så har de alltid ekstra strøm i lomma.

Apple TV har nå støtte for både 4K-oppløsning og Dolby Atmos-lyd.

For underholdningens skyld

Apple TV 4k

Apple-TV passer perfekt for alle som liker å strømme film og serier.

Den siste utgaven av Apples strømmeboks er den ultimate underholdningssentralen: her kan du nyte timevis med filmer, serier og TV i den beste kvaliteten som finnes. Med integrert T-We, Netflix, Viaplay, HBO, NRK og TV2 Sumo og en rekke andre spennende apper og spill gir Apple TV tilgang på alt man trenger av underholdning.

Og med støtte for både sylskarp 4K-oppløsning og Dolby Atmos-lyd kan du gjøre selv den mest drevne hjemmekinofanatiker til lags.

Tredje generasjon Chromecast er nå i butikkhyllene.

Chromecast

Chromecast er en enkel og god strømmedings fra Google, og et alternativ til Apple TV.

Det er bare å plugge den inn i en HDMI-utgang, så kan den stømme alt av film, tv, musikk og annet innhold til TV-en. Den støtter de aller fleste strømme-apper og kan styres fra mobilen. Det finnes også en versjon som støtter 4K-oppløsning.

For musikkelskeren er Chromcast Audio også et godt valg: den kobles direkte til høyttalere og gir på samme vis muligheten til å styre musikken som spilles i alle rom.

Med en Google Home kan dessuten både Chromecast og Chromecast Audio styres med stemmen!

Spotify er den mest brukte strømmetjenesten i Norge.

Spotify-abonnement

Dette er perfekt for den som liker musikk.

Alle som hører på musikk – det vil si alle – setter pris på Spotify. Et Spotify premium-abonnement i gave for et helt eller halvt år vil garantert slå an hos de fleste, og det kan enkelt kjøpes på Spotify sine hjemmesider.

Apples AirPods gjør det mindre stress å høre på musikk.

AirPods

Dette er også en god gave til musikk- eller lydbokentusiasten.

Så og si ingen som prøver de trådløse ørepluggene fra Apple går tilbake kablede hodetelefoner. De gir en unik bevegelsesfrihet – nyttig for de som liker å høre på musikk eller lydbok når de vasker, sykler eller har mobilen i lomma eller veska.

Med lydbøker er det mindre å drasse på for bokelskeren.

Gavekort på lydbok

Til den som er glad i å lese, men ofte er på farten, er lydbøker den perfekte gave.

Gavekort eller abonnement på lydbøker selges i alle lydbokbutikker som Storytel, Lydbokforlaget og Audible, og passer godt for den som liker bøker men ikke nødvendigvis å lese.

Miniroboter, som mBots fra Makeblock, kombinerer både læring og moro.

Programmerbar minirobot

Dette er for den som liker å leke, bygge og utforske.

Miniroboter er Lego på steroider. De er laget så barn helt ned i åtteårsalderen skal kunne bygge dem, og de kan programmeres til å lære bevegelsesmønstre, navigere labyrinter eller overvinne hinderløyper. De kan også styres direkte fra mobilen – for eksempel om man vil arrangere kappløp med katten eller et lokalt robotmesterskap i fotball.

De kommer med programvare som gjør det enkelt og underholdende for både små og store å lære seg grunnleggende robotprogrammering – det er altså både moro og lærerikt, og

Produsenter som Makeblock og Cozmo lager populære og kritikerroste miniroboter, og for de som kjenner en Star Wars-nerd finnes det også fullt funksjonelle versjoner av droiden R2-D2.

Lykke til med julehandelen!

Lurer du på om nettet hjemmet tåler å få tilkoblet mange nye dingser? Se hvor raskt Telenor-nett du kan få!