Søk
Meny

Dårligere mobildekning inne enn ute?

Dekningen kan sperres av murvegger og vinduer.

Sliter du med å ringe innendørs? Nordmenn er godt vant med ypperlig dekning utendørs, men det er faktisk inne vi bruker mobilen mest.

Her er det flere hindringer som kan gjøre at mobilsignalene ikke når frem, enten det er på kontoret, kafeen eller mellom hjemmets fire vegger.

Krøll med forbindelsen er kanskje det som irriterer oss mest, men med 4G Tale og WiFi Tale får du minst like god taledekning innendørs som utendørs.

Med 4G Tale kan du glemme 2G og 3G

Glass og tykke vegger byr på store utfordringer for tradisjonelle mobilsignaler. Det skyldes at signalene ikke alltid slipper igjennom materialene, noe som kan være svært frustrerende i store kontorlokaler og hus med mange vinduer.

Derfor er 4G Tale det kanskje viktigste produktet for telefonsamtaler, både nå og i fremtiden.

Som navnet tilsier, overfører tjenesten lydinformasjon over 4G-nettet. Det fungerer på samme måte som for eksempel en Skype-samtale. Lyden sendes som datapakker over det robuste 800 Mhz-frekvensbåndet. Dette er 4G-nettets store fortrinn ettersom det fungerer over lange strekninger og trenger gjennom trøblete vinduer og vegger, noe 2G- og 3G-signaler kan slite med.

Med 4G Tale ringer du uten problemer, selv om vanlig 2G og 3G ikke fungerer optimalt.

Med 4G Tale ringer du uten problemer, selv om vanlig 2G og 3G ikke fungerer optimalt.

Mange fordeler

Ser du 4G-symbolet på mobilen din, kan du bruke 4G Tale.

Telefonen din vil prioritere den sterkeste forbindelsen, men 4G-nettet gir mer stabil og bedre taledekning. I tillegg starter samtaler raskere og krever mindre batteri.

For å ringe med 4G Tale trenger du et rimelig nytt SIM-kort og en moderne mobil. Tjenesten skal være automatisk aktivert med nyeste programvareoppdatering, men er du usikker går du til innstillingene på telefonen din og trykker deg inn på Mobilnett.

På iPhone må du inn på Mobildatavalg, deretter Aktiver 4G og velger Tale og Data. Android-brukere må se etter VoLTE-anrop eller Aktiver VoLTE, som er en forkortelse for «Voice over LTE». (LTE er det vi kjenner som 4G.)

Når du ringer med WiFi Tale sendes lydinformasjon som datapakker over det trådløse nettverket ditt.

Når du ringer med WiFi Tale sendes lydinformasjon som datapakker over det trådløse nettverket ditt.

WiFi Tale skipper mobildekningen helt

Datapakker med lyd kan også sendes over et trådløst nettverk. WiFi Tale har de samme fordelene som 4G Tale. Du trenger ikke mobilsignaler, men må være koblet til WiFi.

Ellers fungerer alt på helt vanlig måte: du både ringer og SMS slik du ellers ville gjort. Dersom det trådløse nettet er stabilt, unngår du tapte anrop og samtalebrudd.

Dette egner seg spesielt godt i hjemmet eller på jobben, men vær obs på at også trådløse nettverk kan ha flaskehalser som skaper WiFi-trøbbel.

Til forskjell fra 4G Tale, må du selv skru på WiFi Tale i innstillingene på mobilen din. Se etter Wi-Fi anrop, aktiver og tillat at telefonen prioriterer samtaler over WiFi.

Vil du ringe med god og uavbrutt taledekning? Sørg for at du har en moderne mobil som støtter alle frekvenser, 4G Tale og WiFi Tale.