Aldri før har du surfet kjappere på mobilen!

Telenor helt til topps på hastighetsmålingene til Speedtest fra Ookla i åtte måneder på rad.
Høye hastigheter på mobildata

Du kan i dag oppnå enorme hastigheter når du surfer på Telenors 4G+-nett.

Telenor møter det økende behovet for rask datatrafikk med stadig bedre 4G-dekning over landet.

Nå viser tall fra hastighetsappen Speedtest fra Ookla at Telenor også de siste åtte månedene på rad har Norges raskeste mobilnett. Målingene gjelder fra september i fjor til og med april i år.

Dette sammenfaller med at Telenor i fjor høst skrudde av alle fartsbegrensinger i sitt mobilnett - noe som også gjorde at Dagens Næringsliv skrev at Telenor har «Norges klart raskeste nett».

Sjekk hvor raskt du selv surfer:

Hastighet på mobilsurfing på Telenors nett ifølge Ookla

Her kan du se snittet for hvor rask nedlastingshastighet Telenors mobilbrukere opplevde i Speedtest fra Ookla fra september 2016 til april 2017.

Store forskjeller

Med hastighetsappen Ookla Speedtest kan du enkelt sjekke nedlastningshastighet, opplastingshastighet og såkalt «ping». Ping måler hvor mange millisekunder det tar før enheten din får svar fra serveren, og hvis dette tallet er for høyt vil det gå tregt å surfe, samt at online-spilling vil bli hakkete.

Det mest interessante for folk flest er nok imidlertid å sjekke nedlastningshastigheten. Hastigheten på nedlastningen er avgjørende når du for eksempel vil strømme filmer eller tv-serier, eller simpelthen ha en raskere surfeopplevelse.

Mange ting som spiller inn

Det tallet som blir oppgitt i appene som skal måle hastigheten, avhenger av en rekke ulike variabler – ikke bare hvilken linje du betaler for. 

– Det kan avhenge av belastningen på resten av linja, og kapasiteten og avstanden til serveren i den andre enden, sier Pål Joakim Olsen, fagredaktør for data og mobil på Dinside.no. 

Når ulike apper oppgir ulike hastigheter, har det med andre ord å gjøre med hvilken server de kobler seg opp mot, og trafikken på denne akkurat idet du gjennomfører testen. 

– Noen apper vil gi beskjed om hvor serveren du måler mot befinner seg, og gir deg muligheten til å velge en annen, sier Olsen. 

Test flere ganger - over tid

For å få et best mulig bilde av hvilken hastighet du får, anbefaler Olsen å gjennomføre testen flere ganger over tid, gjerne også på flere steder. 

– Da kan du isolere tilfeller der det kan være tung belastning på linja. Mobilnettene er en delt ressurs, sier han, og forklarer: 

– Står du på Telenor Arena under en Justin Bieber-konsert vil du merke trykket på linja.

Tallene i tabellen under er basert på og godkjent av Speedtest fra Ookla Intelligence fra 01.10.16-30.04.17.

Oversikt over hastigheter på landsbasis

Populært på Online.no nå: