Søk

Online.no

Meny

Aldri før har du surfet kjappere på mobilen!

Telenor har verdens raskeste mobilnett. Slik måler du din hastighet.

Telenor møter det økende behovet for rask datatrafikk med stadig bedre 4G-dekning over landet.

Nå viser tall fra hastighetsappen Speedtest fra Ookla at Telenor i andre kvartal 2018 hadde det raskeste mobilnettet i verden. Resultatet er basert på målinger fra ekte mobilbrukere i nesten alle land.

Du kan selv sjekke hvor raskt du surfer på din mobil med Speedtest fra Ookla:

Dette er Speedtest fra Ookla:

  • Speedtest fra Ookla er en av verdens mest bruke apper til å måle hastigheter for ulike mobilnett og fastnett
  • Bare i Norge foretas det over 50.000 målinger med mobilen per måned med denne appen
  • I andre kvartal 2018 hadde Telenors mobilnett de største snitthastighetene målt i Speedtest fra Ookla – i hele verden
  • Opplevd hastighet varierer også etter kapasitet og andre forhold
  • Les mer om målingene i Speedtest fra Ookla på Telenor.no

Store forskjeller

Med hastighetsappen Ookla Speedtest kan du enkelt sjekke nedlastningshastighet, opplastingshastighet og såkalt «ping». Ping måler hvor mange millisekunder det tar før enheten din får svar fra serveren, og hvis dette tallet er for høyt vil det gå tregt å surfe, samt at online-spilling vil bli hakkete.

Det mest interessante for folk flest er nok imidlertid å sjekke nedlastningshastigheten. Hastigheten på nedlastningen er avgjørende når du for eksempel vil strømme filmer eller tv-serier, eller simpelthen ha en raskere surfeopplevelse.

Mange ting som spiller inn

Det tallet som blir oppgitt i appene som skal måle hastigheten, avhenger av en rekke ulike variabler – ikke bare hvilken linje du betaler for. 

– Det kan avhenge av belastningen på resten av linja, og kapasiteten og avstanden til serveren i den andre enden, sier Pål Joakim Olsen, fagredaktør for data og mobil på Dinside.no. 

Når ulike apper oppgir ulike hastigheter, har det med andre ord å gjøre med hvilken server de kobler seg opp mot, og trafikken på denne akkurat idet du gjennomfører testen. 

– Noen apper vil gi beskjed om hvor serveren du måler mot befinner seg, og gir deg muligheten til å velge en annen, sier Olsen. 

Test flere ganger - over tid

For å få et best mulig bilde av hvilken hastighet du får, anbefaler Olsen å gjennomføre testen flere ganger over tid, gjerne også på flere steder. 

– Da kan du isolere tilfeller der det kan være tung belastning på linja. Mobilnettene er en delt ressurs, sier han, og forklarer: 

– Står du på Telenor Arena under en Justin Bieber-konsert vil du merke trykket på linja.