Søk

Online.no

Meny

La andre følge med på hvor du er i løypa med Google Maps

Følg med på posisjonen til kontaktene dine i sanntid.

Nå holder det ikke å si at du er «rett rundt hjørnet».

Alle kjenner minst én person som alltid bare «er 5 min unna» når du lurer på hvor de befinner seg i løypa. Ti minutter senere er vedkommende fortsatt ikke å se.

Dette vil Google til livs med funksjonen Del turen underveis i Google Maps.

Denne kommer nå i en forbedret versjon for Android-brukere og er nå endelig tilgjengelig med iOS.

Med Del turen underveis kan du vise kontaktene dine hvor du befinner deg i løypa.

Til fots og på to eller fire hjul

For å bruke Del turen underveis må du sørge for å ha den nyeste versjonen av Google Maps installert. Du må også ha en Google-konto.

Maps er vel kjent for de fleste: du velger et reisemål, startposisjon og starter navigasjonen. Du får opp forskjellige reiseruter og forventet ankomsttid.

Dette kan du altså dele med andre – enten du er til fots, sykler eller kjører.

Avsluttes når du er fremme

Når du er klar til å begynne reisen, klikker du på Start. Nederst i høyre hjørne vil du se en liten pil. Ved å trykke på denne finner du Del turen underveis og deretter hvem du kan dele reisen din med.

Kontaktene dine vil nå kunne følge posisjonen din i sanntid, se om du går, sykler eller kjører, hvor mye batteri du har igjen på mobilen din – og selvfølgelig få oppdatert ankomsttid.

Når du er ved reisens ende vil Maps avslutte posisjonsdelingen. Vennene dine får altså ikke vite mer enn det du selv vil at de skal vite, og du kan når som helst avslutte delingen.

For å dele posisjonen din i sanntid, trykker du på pilen nederst til høyre etter at du har startet navigasjonen.

Kontaktene dine vil da se hvor du befinner deg i løypa, hvilket fremkomstmiddel du bruker av og hvor mye batteri du har igjen på telefonen.

Ikke Google-konto?

Det finnes en løsning dersom den du vil dele posisjonen din med ikke har en egen Google-konto.

Gå til Meny i Maps-appens startvindu, trykk på Posisjonsdeling og deretter Legg til folk øverst til høyre (ikonet er et menneske med et plusstegn ved siden av).

Her kan du velge kontaktene du ønsker å dele posisjonen med og hvilken app du vil bruke. Maps lager så en lenke som du sender videre. Såfremt du velger at posisjonsdelingen skal vare i opptil 72 timer (eller tre dager), kan selv de uten Google-konto se posisjonen din i sanntid.

Husk at posisjonsdelingen avsluttes når du er fremme eller når du selv velger å avslutte.

Del på tredjepartsapper

Nå har Google også gjort det mulig å enkelt dele reisen gjennom tredjepartsapper som Facebook Messenger og WhatsApp, i tillegg til e-post og sms. Du kan ikke se reisen i disse appene, men du får tilsendt en lenke som tar deg til Google Maps-appen.

Du kan også be om at noen deler reiseinformasjonen sin med deg. Gå til Meny i startvinduet og trykk på Posisjonsdeling. Her ser du kontakter som har delt posisjonen sin med deg tidligere, og når du trykker på en av disse velger du så Forespør. Vedkommende må nå bekrefte at den vil dele posisjonen med deg, og kan også ignorere forespørselen din eller blokkere deg.