Slik får du kontroll på mobilbruken i utlandet

Med Mitt Telenor-appen har du full oversikt også når du er på ferie.
Mitt Telenor

Foto: Getty

Vi nordmenn elsker å reise på ferieturer til utlandet, og de aller fleste av oss velger å ta med mobilen og nettbrettet på tur. Det er jo kjekt å bruke mobilen til å oppdatere oss på nyheter i gamlelandet - og ikke minst må vi på nett for å legge ut bilder av våre egne opplevelser! 

Noen ganger kan det være vanskelig å holde oversikten over datakostnadene når feriemodusen slår inn, men heldigvis har du som Telenor-kunde alltid full kontroll. Med Mitt Telenor-appen har du nemlig full oversikt over forbruket ditt - også når du er på reise. 

Mitt Telenor

Følg forbruket i sanntid

Har du FRIHET, Yng, U18- eller U11-abonnement fra Telenor kan du surfe, ringe og tekste i hele EU og EØS, i trygg forvisning om at du har nøyaktig de samme vilkårene som du er vant til fra Norge. Det koster ingenting ekstra for roaming. Men det er allikevel greit å holde kontroll på kostnadene.

Med Mitt Telenor-appen kan du se hva du har brukt siden du forlot Norge, og du kan sette grenser for bruk i utlandet.  

  • Åpne appen (du kommer rett inn på «Min oversikt»
  • Trykker du på navnet ditt vil du få opp totalsummen av påløpte kostnader 
  • Ønsker du en detaljert oversikt, trykker du på beløpet øverst på siden. Her får du opp hvor mye Tale, SMS, MMS og data du har brukt.
Mitt Telenor

Med Mitt Telenor-appen kan du følge med på mobilforbruket ditt i sanntid.

Skulle du bruke opp all den inkluderte datamengden, er det superenkelt å bestille ekstra datapakker.

  • Gå inn på «Oversikt» og sveip en gang til venstre
  • Trykk på «Fyll på utenlandsdata»

Prisliste i appen

Om du lurer på hva det koster å bruke mobilen i landet du befinner deg i, kan du gå inn og sjekke prislisten. Denne lastes automatisk idet du forlater Norge.

Mitt Telenor

I EU og EØS kan du bruke mobilen akkurat som hjemme.

Befinner du deg i EU eller EØS vil du få opp en beskjed om at du kan bruke mobilen akkurat som hjemme, da bruker du kun av den innkluderte datamengden i abonnementet ditt. 

Ferierer du derimot i et land utenfor EU og EØS, som for eksempel USA, Sveits eller et land i Asia, vil du få opp en detaljert prisliste som hjelper deg å holde full oversikt over kostnadene på ferien.

Kom i gang med Mitt Telenor

Mitt Telenor-appen gir deg full oversikt over mobilbruken din, og du kan bestille surfepakker og ekstratjenester rett fra mobilen. Dette gir en ekstra trygghet når du er på reise i utlandet.

Leser du dette på en pc eller Mac, send kodeord MT til 1999, så får du en SMS som lar deg laste ned appen til mobilen din. Leser du dette med en mobil eller nettbrett, last ned Mitt Telenor direkte:

Mitt Telenor