Samsung har laget sin første telefon i helmetall.

Budsjettmodellen Samsung Galaxy A3. Her er dommen.
Samsung Galaxy A3

Mobilomtalene er bygget på tilgjengelige tester og produsentenes egne utsagn. Hver omtale refererer til minst to tester.

Med nye Galaxy A3 har Samsung for første gang laget en telefon i helmetall, noe som vanligvis er forbeholdt toppmodellene i markedet. Tross det, er A3 en budsjettmodell som selges til en fornuftig pris. 

Dette mener de første anmelderne: 

Ligger godt i hånden

Alle er naturlig nok opptatt av den nye designen, og de fleste er enige om at den utstråler kvalitet. Ifølge Android Authority føles den heller ikke for glatt, og de flate sidene og avslipte kantene er med på å gi et godt grep. Samtidig gjør den beskjedne størrelsen at telefonen er uproblematisk å bruke med en hånd. GSM Arena trekker frem at A3 er blant de tynneste telefonene Samsung noen gang har laget, men den føles likevel veldig solid.

Galaxy A3 er utstyrt med en 1.2 GHz prosessor og 1 GB ram, noe som er litt beskjedent sammenlignet med dagens toppmodeller. Likevel er anmelderne enige om at ytelsen er mer enn god nok til daglig bruk. Til og med til et og annet grafikktungt spill. Har du mange apper åpne samtidig, kan du riktignok oppleve litt flere forsinkelser enn toppmodellene gjerne gir deg.

AMOLED-skjermen på 4,5 tommer har ikke full HD-oppløsning, noe som er et ankepunkt hos noen av anmelderne. GSM Arena trekker likevel frem at kontrasten er svært god, mens Android Authority mener skjermen fungerer godt til surfing og bruk av sosiale medier. 

Smarte selfie-funksjoner

Anmelderne er litt uenige om kameraet, men alle mener at det helt klart er godt nok for denne prisklassen. GSM Arena sier det gir gode farger og skarphet, og Franske Lesnumeriques.com er enig, men påpeker at det fungerer best ved gode lysforhold. 

Flere trekker også frem selfie-funksjonene som et høydepunkt. Du kan nemlig utløse kameraet med stemmen, eller ved å holde opp håndflaten. I tillegg kan kameraet ta tre selfie-bilder ved siden av hverandre, og sette dem sammen til et bredt bilde som får med hele vennegjengen.

Når det gjelder video er anmelderne mer unisone, og mener opptakene i 1080p ser skarpe og fine ut.

Batteriet holder fint en hel dag

Batterikapasiteten er ikke fullt så høy som hos dagens toppmodeller. Men, Android Authority er likevel imponert over hvor lenge mobilen varer selv ved tung bruk som videotitting og spill. Ifølge dem holder den fint en hel dag uten lading. Flere er likevel litt skuffet over at det ikke er mulig å bytte batteri selv på grunn av metallkonstruksjonen. A3 er til gjengjeld utstyrt med en super-sparemodus som begrenser strømbruken drastisk ved å slå av mindre viktige funksjoner.

De som har savnet FM-radio hos Samsungs seneste toppmodeller, kan glede seg over at det er på plass her. Flere anmeldere trekker også frem som positivt at Galaxy A3 er utstyrt med SD-kortleser som kan gi opp til 64 GB ekstra lagringsplass.

Konklusjon

Samsung Galaxy A3 vil passe spesielt godt for de som opplever at nyere smarttelefoner blir i største laget, og som ikke bryr seg om å ha den aller sprekeste ytelsen. Her får du en enkel og grei telefon med skikkelig kvalitetsfølelse og stilig design. 

Kilder: Android Authority, GSM Arena, Les Numeriques