Søk
Meny

– Oj, det var nytt for meg. Det er veldig betryggende

Familie med Telenorabonnement – og mange fordeler

Mobilabonnementet skal bare fungere – det skal være god dekning og nok data. Men hva med alt det andre? Se hvilke fordeler det er lett å gå glipp av.

Hjemme hos familien Johnsen Øiom i Gjerdrum er det en ganske vanlig kveld. Mille (18) driver med skolearbeid på PC-en. Martin (15) holder på med nettbutikken sin på iPaden, mens Eline (12) viser mor en bikini hun ønsker seg på mobilen.

– Det er jo nesten flaut, men vi er helt avhengig av de mobilene, god dekning og nok data, sier far Bjørn Johnsen, mens han sjekker siste nytt om den nye superligaen i fotball.

Dekning og data er avgjørende for alle i denne familien – uansett alder. For å få sett fotball på hytta eller på farta. For å forberede seg til teoriprøven eller ha Teams-undervisning mens man sitter på bussen. Når man er på hengekøyeovernatting i skogen, eller hører på podcast på treningstur.

Slik er det for de fleste familier. Men da denne familien begynte å undersøke hva de faktisk hadde tilgang til av andre tjenester i mobilabonnementene, fikk alle seg en god gammeldags aha-opplevelse.

Bonusdata hver måned: – En nobrainer

Fornøyd far som ser på mobile med abonnement fra Telenor – og mange ekstra fordeler

Så fornøyd er far med ekstra data fra Familiebonus.

– Først fikk vi en mail om Familiebonus. Da tenkte jeg «wow, det er en nobrainer, det må vi aktivere». Og da fikk vi plutselig 6 GB data ekstra hver måned, uten å betale noe mer – det er helt konge, forteller Bjørn med et stort smil.

Han har bedriftsabonnement fra Telenor gjennom jobben, mens de andre fire i familien har privatabonnement. Til sammen gir dette 5 GB ekstra data i måneden i Familiebonus. I tillegg har de tjenesten Mobilt bredbånd på hytta, som gir enda 1 GB.

Bonusdataen kan de fordele som de vil, mellom alle familiemedlemmene som har privatabonnement.

Full kontroll på ukjente numre: – Det vil jeg ha!

Mor Hilde Øiom har et gammelt privatabonnement, med 6 GB data. Da hun får vite at hun kan få Original 8 GB til samme pris, med tjenesten Se Hvem inkludert, blir hun både overrasket og glad.

– Da jeg hørte om Se Hvem så tenkte jeg «hæ, finnes det? Det vil jeg ha!», forteller Hilde med et stort smil.

Med Se hvem, som er inkludert i alle privatabonnement fra Telenor, kan man blant annet alltid se hvem som ringer, og få varsel om svindel og telefonsalg.

– Det er superpraktisk, og noe jeg virkelig trengte. Nå slipper jeg å stresse med å ta telefonen når det er ukjent nummer og jeg er midt oppi noe annet. Det første jeg tenker da er jo at det kan være skolen eller noe viktig, at det kan ha skjedd noe med unga, sier Hilde.

Kvinne ser på mobil med Telenor fordeler

Hilde tester ut appen Se Hvem som er inkludert i hennes mobilabonnement.

Hjelp ved netthets eller bilder på avveie: – Veldig betryggende

Foreldrene er lettet over at de kan få hjelp med Nettslett hvis noe skulle skje barna på nett.

Foreldrene er lettet over at de kan få hjelp med Nettslett hvis noe skulle skje barna på nett.

Med tre barn i aktiv mobilalder, er det ikke fritt for at foreldrene bekymrer seg litt. Hva kan de komme borti på nett av dårlige opplevelser? Hva om noe skjer?

– Jeg bruker myyyye sosiale medier... Snap, Insta, TikTok, forteller minstejenta Eline.

Hun er klar over at de populære bildeplattformene også byr på noen utfordringer.

– Vi har hatt om det på skolen, at noen kan sende et bilde av deg videre, som du ikke vil. Hva gjør man da, liksom?

Familien hadde hørt om Nettslett, men de visste ikke at det var en tjeneste som er inkludert i mobilabonnementene deres. Eller at det faktisk gir deg advokatbistand hvis du blir utsatt for netthets eller opplever at privat innhold kommer på avveie.

– Det var helt nytt for oss, sier Hilde. – Man håper jo at man aldri får bruk for det, men man hører jo at det skjer med andre. Det er jo en risiko der.

– Da er det veldig fint å vite at man ikke er alene, sier trebarnsmoren, mens hun ser ømt bort på Eline. 12-åringen har øynene i mobilskjermen, men et lurt smil avslører at hun får med seg hva moren snakker om.

– Jeg ville jo ikke visst hvor jeg skulle startet. Så at man har det inkludert i mobilabonnementet, det er veldig betryggende. Rett og slett en kjempegod forsikring, sier Hilde.

Ekstra fordeler til unge: – Oj, er det sant??!

Jente med mobilabonnement fra Telenor – og Telenor fordeler.
Familie med mobilabonnement fra Telenor sitter rundt et bord.

Familien er spesielt fornøyd med alt det ekstra barna får med abonnementet sitt.

Mille, som er eldst av søsknene, er også den av barna som har mest data inkludert i mobilabonnementet sitt, hele 12 GB.

– Jeg sitter til sammen 80 minutter på bussen til og fra skolen hver dag! Så da går det mye data til skole og andre ting. Jeg hører også myyyye på musikk, så Music Freedom er perfekt for meg, det sparer jeg mye data på.

Nå har Mille nettopp fylt 18, og funnet ut at hun kan bytte til et Yng-abonnement. Til samme pris får hun nå akkurat like mye data som før – men i tillegg kan hun velge mellom hele tre Goodies. Dette er ekstra fordeler man velger blant. Jo mer data man har i mobilabonnementet, desto flere Goodies får man.

– Da jeg så det, tenkte jeg «oj, er det sant??!!» Jeg visste ikke at det var sånne ting man kunne få. Det er veldig kjekt!

Mille har bestemt seg. Hun går for Feriedata (dobbel datamengde i tre ferier), Data Boost (12 timer fri data hver måned) – og Bildeprint (mulighet til å bestille og fremkalle 24 bilder i polaroidstil tre ganger i året).

Fornøyd slenger hun på seg jakken og roper «hadet» til foreldrene, før ytterdøra går igjen etter henne.

– Det er rart når barna blir så store, at de kan kjøre bil selv, sier Bjørn med et aldri så lite nostalgisk uttrykk i ansiktet. Men smilet er ikke langt unna. Det er jo fotballkamp i kveld, og det skal bakes kake til bursdag i morgen.

– Og nå slipper vi å bekymre oss for mobilbruken til barna. Det er også konge!

Familien får også disse fordelene med Telenor:

Data Rollover

– Det var gull da den tjenesten kom, for det varierer jo veldig fra måned til måned hvor mye data man bruker.

Mille Johnsen Øiom

Nettvern

– Da trenger jeg ikke bekymre meg for at barna, eller jeg da, kommer borti noe svindel eller snusk.

Hilde Øiom

Min Sky

– Jeg har ikke så mye lagringsplass på mobilen, så at man kan ha ubegrenset med bilder rett i skyen, det er fantastisk. Jeg visste faktisk ikke at det er ubegrenset!

Hilde Øiom