• Trines matblogg har flere lesere enn Drammens Tidende

Trines matblogg er større en Drammens Tidende

Her er landets største bloggere.
Trine Sandberg står bak bloggen Trines matblogg

Det var tilfeldig at Trine Sandberg ble blogger, men i dag er hun Norges mest leste matblogger. Foto: Gry Traaen.

Da Trine Sandberg startet bloggen sin i 2007, var det kun for å ha et sted å samle oppskriftene sine. I dag har «Trines matblogg» jevnt over 30.000 lesere, like mange som regionavisen Drammens Tidende. 

- Det høres kanskje rart ut, men jeg har egentlig ikke hatt noen strategi for utviklingen av bloggen. At det ble blogg som ble mitt verktøy var en tilfeldighet. Jeg ville i grunnen bare ha et sted der jeg strukturerte mine egne oppskrifter, og samtidig lett kunne dele dem med venner og bekjente, sier Trine Sandberg.

- Jeg predikerer matglede

Ganske fort viste det seg at det ikke bare var venner og bekjente som leste bloggen. I løpet av et års tid oppdaget Trine at stadig flere brukte oppskriftene hennes, og tilbakemeldingene var gode.

- Jeg tror folk liker at jeg er en helt vanlig person. Vi har ikke noe mer tid enn andre til å handle fancy matvarer, og har det samme behovet for rask og enkel hverdagsmat som andre småbarnsforeldre. Leserne mine opplever at dette kan de også få til, smiler Sandberg.

En annen suksessfaktor har vært at hun faktisk elsker å lage mat. 

- Jeg synes faktisk det er enda morsommere nå enn tidligere. Jeg legger bare ut mat som jeg selv liker, med gode råvarer. Jeg predikerer matglede, og legger ikke opp til at man skal telle kalorier selv om jeg er opptatt av at maten skal være sunn, sier hun.

I dag er hun den matbloggeren som har størst suksess.

- Det er mange andre som også er flinke, så jeg synes det er litt vanskelig å si akkurat hvorfor jeg har lyktes. Men jeg har holdt på lenge, og har vært tro mot mitt eget konsept, sier hun.

Mammablogger

De såkalte mammabloggene er en annen populær sjanger i bloggverdenen. Og en av de mest leste er Stavanger-jenta Anna Rasmussen som står bak «Mammatilmichelle». 

Bloggen ble startet for tre år siden, etter at hun som 14-åring ble mamma. Siden den gang har familien blitt supplert med William som nå er ti måneder. Bloggen består av deres liv, Annas liv som blogger, og barnas utvikling. Noen ganger blir det også mer personlig, som da hun 13. mars la ut innlegget «Slutt på spekulasjonene».

Der tar hun et oppgjør med både lesere og andre som har spekulert i hvem faren til barna hennes er. 

- Jeg har blant annet blitt stemplet som ei hore som blir gravid med alle jeg møter. Og at jeg lurer gutter til å ligge meg for at jeg skal bli gravid og tjene penger på ungene mine, skriver Anna i blogginnlegget som gikk som en farsott over sosiale medier. 

Resultatet av at bloggen hennes i løpet av én dag fikk 116.000 lesere, mot normalt mellom 60.000-70.000. 

Mamma til Michelle

Ikke bare rosablogger

For folk flest, er kanskje Caroline Berg Eriksen, også kjent som fotballfrue, den mest kjente av bloggerne. Hennes blogg blir daglig besøkt av 40.000-50.000 lesere. Caroline Berg Eriksen skapte furore da hun først la ut et bilde av en syltynn mage kun dager etter fødselen, og siden da det kom for en dag at flere av bildene fra bloggen hennes var manipulert. 

Mindre bråk ble det ikke da det kom for en dag at mannen hennes, fotballspilleren Lars-Kristian Eriksen, hadde opprettet falske profiler som han brukte i kommentarfeltet på bloggen. 

Mange mener Caroline Berg Eriksen er den fremste frontfiguren for de såkalte «rosabloggerne». Navnet på bloggen hennes har nå endret navn fra fotballfrue til kun «Caroline Berg Eriksen». Hennes blogg handler om eget liv, fotballmannen, deres offentlige og private liv, hvordan hun dekker bordet, hva hun spiser til middag eller hvor hun reiser på ferie. Og leserne digger det.

En annen frue

Blogguniverset kryr også av andre «fruer». Her finnes det både pilotfrue og campingfruer, men en som har fått mange lesere er Komikerfrue. Bak den står Marna Haugen, gift med komiker Ørjan Haugen, og negldesigner bak neglesalongen «Hos Marna» på Majorstua.

Ifølge blogglisten har komikerfrue godt over 25.000 lesere hver eneste dag. Og når hun for eksempel lanserer at hun har gått ned åtte cm rundt midjen, øker leserskaren til 40.000 – altså også hun på linje med Drammens Tidende. 

At hun også var en av bloggerne i TV2 Bliss-serien «Bloggerne» har sikkert  hjulpet hennes med å bli kjent. Men selv uttaler hun at hun «ofte havner litt i skyggen av denne karen jeg lever med, så bloggen er min ventil, min psykolog og mitt rampelys». For det fikk hun faktisk publikumsprisen under årets Vixen Blog Awards.

Komikerfrue

TV-eksponering

Også 19 år gamle Sophie Elise Isachsen har fått god hjelp fra TV-serien «Bloggerne» på TV2 Bliss. Forrige uke hadde hun et stunt som skapte furore i sosiale medier. I samarbeid med Norsk Folkehjelp postet hun et provoserende blogginnlegg der hun tok en selfie foran en mann som angivelig hadde fått hjertestans på gata. Dette fikk lesertallene regel rett til å fyke i været. I løpet av en dag besøkte hele 259.338 unike lesere bloggen hennes. Til vanlig har hun jevnt over 50.000 lesere hver dag.

Og at bloggerne har stor makt, fikk Sophie Elise vist med all tydelighet da hun gikk sterkt ut mot Freias påskeegg fordi de inneholder palmeolje. Det økte leserskaren til det dobbelte, og blogginnlegget gikk som en farsott på sosiale medier. Ingen god reklame for Freia, med andre ord. 

Sofie Elise