Søk
Meny

Med mobilen blir turen enklere – og tryggere!

Par med mobil

Dette bør du vite før du legger ut på ferie med mobilen.

Enten du reiser i Norge eller litt lenger ut i Europa, kan du trygt bruke mobilen akkurat som hjemme.

Faktisk kan det å ha med seg mobilen også gi et ekstra lag av sikkerhet på turen.

Her er en praktisk huskeliste over 5 situasjoner der det kan være smart å ha med mobilen som turfølge:

1. Vær forsiktig med offentlige trådløse nett

En av de vanligste metodene for uvedkommende for å snappe opp privat informasjon fra andre, er å «snuse» på trafikken som går over offentlige trådløse nett – for eksempel på flyplasser, hoteller og restauranter.

Sender du for eksempel e-poster, eller logger inn på en konto med brukernavn og passord, kan denne informasjonen lett snappes opp av andre og brukes til å svindle deg.

Ettersom du nå kan surfe som hjemme i hele EU/EØS med ditt Telenor-abonnement, kan du trygt bruke mobildata på ferien uten at det koster deg noe ekstra. Det er også tryggere, ettersom trafikk over mobilnettet er vanskelig å «snappe opp»·

Med sikkerhetstjenesten SAFE fra Telenor kan du nå også mobilsurfe på åpne, trådløse nettverk uten fare for at andre overvåker trafikken din. SAFE WiFi krypterer da trafikken din, slik at ingen andre kan få tilgang på den.

2. Du kan nå andre – og andre kan nå deg

Enten du legger ut på tur i den norske fjellheimen eller i en europeisk storby, er det mye rart som kan skje. Du kan gå deg vill, miste lommebok eller bagasje, bli syk – eller bare savne noen der hjemme.

Har du med mobilen, er gode råd aldri lenger unna enn en telefonsamtale, sms eller google-søk.

De fleste forsikringsselskaper har også egne apper du kan laste ned til mobilen din, om du skulle trenge assistanse eller veiledning underveis.

Det kan også være smart å pakke med seg en nødlader, så slipper du å oppleve at mobilen går tom for strøm når du trenger den som mest.

3. Finn frem med kart-app

Enten du bare lurer på veien dit du skal, eller lurer på hvor dere faktisk bør gå, kan det være smart å ha en kart-app tilgjengelig på mobilen.

Uansett hvor du er i verden, kan kart-appen Google Maps få deg trygt fram, med detaljerte anvisninger enten du går, kjører eller kjører kollektivt.

I appen kan du også finne interessante steder i nærheten, om du for eksempel er på jakt etter restauranter, museer, butikker eller helt andre ting. Har du mobildata aktivert, kan appen også hente informasjon som åpningstider og brukeranmeldelser for stedet, slik at du slipper en bomtur.

4. Hold deg oppdatert

Om du ønsker å sjekke siste nytt i nettavisene eller i Facebook-feeden din, trenger du ikke bekymre deg for databruken – slik normal surfing krever gjerne ikke mye mobildata.

Å sjekke værmeldingen via for eksempel Yr.no-appen på iPhone eller Android krever heller nesten ikke noe mobildata. Spesielt om du er på tur i et værutsatt område, kan det være smart å sjekke værmeldingen før du begir deg utendørs.

5. Ikke gå i språk- eller betalingsfella

Går turen til utlandet, er det ikke alltid lett å forstå hva som egentlig står på menyen, hvor mye restauranten skal ha for biffen – og om kelneren forventer tips eller ei.

Med mobilen for hånden er svaret aldri langt unna, enten du tar et kjapt nettsøk – eller bruker egne apper som Google Translate eller en valutakalkulator.

Trygg på mobilen – overalt!

Enten du er hjemme eller ute på reise, kan du føle deg trygg på mobilen med Telenors nye mobilabonnement Trygg.

Inkludert i abonnementet er nemlig ID-tyveriforsikring inkludert, en tjeneste som hjelper deg hvis du blir utsatt for misbruk på nettet.

Om du vil føle deg ytterligere trygg på nettet, kan tjenesten SAFE komme godt med. Utover tryggere mobilsurfing med SAFE WiFi, kan du med SAFE ID-vakt umiddelbart bli varslet om det oppdages at dine person- eller bankopplysninger skulle komme på avveie.

Trygg har også Datakontroll inkludert. Det betyr at du alltid har full kontroll over mobilkostnadene dine, og slipper eventuelle ubehagelige overraskelser på fakturaen.

Dette er Trygg

  • Trygg er abonnementet for deg som bruker litt data, og vil ha en trygg og enkel mobilhverdag

  • Med Trygg-abonnementet får du ID-tyveriforsikring inkludert, tjenesten som hjelper deg hvis du blir utsatt for misbruk - også om det skjer utenom nettet

  • Les mer om Trygg