Søk
Meny

Så raskt er faktisk Telenors 5G-nett

5G-speedtest på mobiltelefon

Igjen har Ookla slått fast at Telenor har Norges raskeste 5G-nett. Men hvor raskt går det egentlig? Vi har testet farten.

Lenge har vi hørt at 5G er «fremtidens mobilnett» … men nå er vi faktisk der at Telenors 5G-nett er bygd ut i så store områder av landet at mange kan oppleve denne mobilfremtiden allerede i dag.

Og det er først og fremst på farten at mange merker forskjell. Det går rett og slett lynende fort på 5G! Men hvor fort er egentlig det?

Det tydelige svaret kan du få gjennom Ookla Speedtest-appen – en uavhengig fartstest der alle selv kan måle farten. Dette er en av verdens mest brukte apper til å måle hastigheter for ulike mobilnett og fastnett.

Telenor har det raskeste 5G-nettet

Og dette er noe mange nordmenn har gjort: Basert på alle disse målingene i tredje og fjerde kvartal 2023, har Ookla nok en gang slått fast at Telenor har både det raskeste og mest stabile 5G-nettet i Norge.

Les også: Sjekk 5G-hastigheten de fikk på Ullevål Stadion!

Du kan selv se hvor raskt du surfer på mobilen ved å laste ned Ookla Speedtest til iPhone eller Android.

Hastighet er viktig

Jo raskere nett, desto bedre blir mobilopplevelsen: Du kan streame, surfe, snappe, dele, bestille, game og laste ned – uten at det hakker eller stopper opp, selv i travle perioder når mange er på nett samtidig på samme sted.

– Vi er opptatt av fart fordi det gir nye muligheter for kundene våre, både når det gjelder underholdning, nytte og i jobbsammenheng, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Les også: Hvorfor er det så viktig med høy 5G-hastighet?

Jente som blir forbløffet over høy fart på Telenors 5G-nett

Fakta om Ooklas kåring

De viktigste kriteriene for å vurdere kvaliteten i et mobilnett, er utvilsomt brukernes personlige opplevelser. På bakgrunn av disse har Ookla kåret Telenors mobilnett til Norges beste.

Norske mobilbrukeres egne målinger i Ooklas Speedtest-app viser at Telenor har både:

  • Norges raskeste mobilnett (4G/5G)

  • Norges beste geografiske dekning (4G/5G)

  • Norges mest stabile mobilnett (4G/5G)

Dette er en tydelig bekreftelse på at hardt arbeid og kompromissløs kvalitetsfokus over tid lønner seg, samtidig som det er en forutsetning for gode brukeropplevelser. Dette gjelder ikke minst stabilitet.

Basert på analyse av Ookla® Speedtest Intelligence® data Q3-Q4 2023. Opplevd hastighet varierer etter kapasitet og andre forhold.

Fibernær fart med 5G åpner nye dører

Med de lynraske 5G-hastighetene har mange nå fått en ny digital hverdag – både hjemme og på hytta. Takket være Trådløst Bredbånd over 5G kan Telenor nemlig levere høyhastighetsinternett også på steder der dette tidligere ikke har vært mulig.

Dermed kan du i prinsippet  jobbe, strømme serier og fotballkamper, se TV og game online på hytta – akkurat som hjemme.

Sjekk 5G-dekningen der du bor og dit du skal >

Høy fart kombinert med andre egenskaper, som høy kapasitet og lav forsinkelse, gjør også at 5G skaper nye muligheter for samfunnet for øvrig.

– Robotene vil nå gjøre sitt inntog, helsevesenet vil kunne utføre oppgaver på helt nye måter, transportsektoren vil endre seg – i det hele tatt vil vi få se mye innovasjon framover muliggjort av 5G, sier Amundsen.

Dette lurer nordmenn på: De 7 vanligste spørsmålene om 5G >