Søk
Meny

Slik går du frem når barna skal arve mobilen din

Far og sønner med mobil

Her er stegene som gjør din gamle iPhone eller Android klar for en ny eier.

Selv om du har skaffet deg en ny toppmobil, trenger ikke det bety at den gamle ikke kan komme til god nytte.

Særlig yngstemann – som ikke har behov for en flunkende ny toppmobil – kan ha stor glede av å få sin egen mobil. For din del er det også da en klar fordel at du kjenner godt til «arvetelefonen».

Her er de viktigste tingene du må huske på før du gir bort mobilen din – enten du har iPhone eller en Android-mobil.

Sikkerhetskopier bildene med Min Sky

Lite er så irriterende som å miste verdifulle bilder fra mobilen din. Før du gir den bort, må du derfor huske å sikkerhetskopiere bildene dine.

Som Telenor-kunde har du skylagring i Min Sky inkludert i abonnementet ditt. Lagrer du bildene og videoene her, vil de ikke bare være sikret for ettertiden – men du kan også se dem på din nye mobil, eller på et nettbrett eller en datamaskin.

Barn med mobil

MYE MORO: Selv om du er ferdig med en mobil, kan andre likevel få stor glede av den.

Ta sikkerhetskopi!

Dersom du ønsker å flytte over innstillinger og andre tilpasninger du har gjort til den nye mobilen, lønner det seg å ta en sikkerhetskopi. Det er også en god idé å ta vare på kontaktene dine i Se Hvem-appen, slik at du også har viktige numre lagret i skyen.

Du er nå klar til å nullstille, slik at arvtakeren kan starte med blanke ark.

Slik nullstiller du iPhone:

Når du er sikker på at du har en sikkerhetskopi av iPhonen, er det på tide å nullstille den. Ikke slett apper og andre ting du fortsatt vil bruke manuelt, da dette dermed kan slettes fra sikkerhetskopien.

Åpne Innstillinger-appen og trykk deg frem til Generelt. Deretter velger du Nullstill Slett alt innhold og alle innstillinger. Her må du oppgi både sikkerhetskode og Apple-ID, før du får tilgang til å slette alt på enheten.

Slik nullstiller du Android:

Det er heller ingen stor sak å sikkerhetskopiere eller nullstille Android-mobiler. Åpne Innstillinger og finne frem til Tilbakestill. På Samsung-telefoner er dette valget plassert under Generell styring, mens Huawei opererer med System og oppdateringer. Velg deretter Nullstill til fabrikkdata. Du får nå beskjed om at du er i ferd med å slette all data fra enheten, og må velge Tilbakestill telefonen for å bekrefte.

Sett opp barnesikre kontoer

Nå som mobilen er nullstilt, er alt klart for at nestemann kan ta over. Dersom det er barnet ditt som skal ta over, lønner det seg å sette opp en barnesikker brukerkonto.

Ved å sette opp en barnesikker Apple ID- eller Google Play-konto, kan du skjerme yngstemann fra en rekke klassiske nettfeller – som for eksempel nedlasting av upassende spill og apper. Du kan også kontrollere hvor mye skjermtid barnet får ha, samt sørge for at mobilen ikke deler posisjonsinformasjon og andre opplysninger med andre.

Husk også at barnet ditt bør ha et trygt mobilabonnement – tilpasset deres bruk!