Appene som får de personlige trenerne i gang

Dette er Annema Refsnes favoritter.
Annema Refsnes er personlig trener og driver AMR Fitness

Annema Refsens er personlig trener ogstår blant annet bak treningssenteret AMR Fitness. Foto: Privat

Har du fortsatt ikke kommet i gang med treningen etter sommerferien? Det er hjelp å få. Mobilen er også en fantastisk treningspartner dersom du bruker noen treningsapper. 

- Det handler om å finne både indre og ytre motivasjon når du skal komme i gang, sier personlig trener Annema Refsnes.

Den profilerte treneren har mange kjendiser på kundelisten, og har blant annet en fast treningsspalte for livsstilsmagasinet Stella.  Hun står også bak flere treningsvideoer, og har nå startet et eget privat treningsstudio i Oslo, AMR Fitness. 

- Den indre motivasjonen dreier seg om hva du vil oppnå med treningen. Skal du delta i en konkurranse, og trenger et spesifikt treningsopplegg for dette? Den ytre motivasjonen handler om å finne en treningskamerat. Gode inspirerende treningsapper er også eksempel på ytre motivasjon som kan hjelpe deg i gang, sier hun.

Sworkit - din egen minitrener

Appen Sworkit

Annema tipser gjerne om sin favoritt-app.

- Det er uten tvil appen Sworkit. Den fungerer rett og slett som en mini-personlig trener. Den har korte, gode treningsprogram som er supre når du har det litt travelt. Og det er lett å variere treningen, for du kan velge mellom styrke, yoga og kardioprogram, sier hun.

Inspireres av Cody

Appen Cody

En annen favoritt er appen Cody. Her kan du la deg inspirere og motivere av verdens beste trenere. Cody-appen fungerer også som en treningsdagbok der du kan logge øktene dine, og følge din egen utvikling og progresjon. 

- Her ligger det mange forskjellige videoer av treningspersonligheter verden over. Du kan følge øvelser og treningsplanene deres, noe som er utrolig inspirerende, sier Annema begeistret.

Går for Strava

Appen Strava

En annen personlig trener som også bruker treningsapper er Kristin Granum Rosebø. Hun driver treningssenteret Kreativ Trening, og er i disse dager svanger med boken TREN UTE. Hun har testet flere treningsapper og har en par klar anbefaling. 

- Strava er en av mine favorittapper, sier Kristin.

- Den har en god loggføring og fungerer som en super treningsdagbok. I tillegg har den en funksjon der du kan følge andre og motivere dem med kommentarer og tommel opp. En funksjon jeg ofte benytter meg av for å følge opp og motivere kundene mine, sier hun.

Kristin Granum Rosebø driver treningssenteret Kreativ Trening

Kristin Granum Rosebø er personlig trener og driver treningssenteret Kreativ Trening. Foto: Privat

Strava er først og fremst beregnet på deg som trener utendørs, altså sykling, løping eller langrenn. Du får distanse, tidsforbruk og kartvisning av treningsturen. En kjekk funksjon er at løypa plottes inn på et kart når du er ferdig, så du kan sammenligne dine resultater og konkurrere med andre.

Appen er gratis, men oppgraderer du til Premium-versjonen får du blant annet detaljert analyse av treningsøktene. 

Realistiske mål

Manger du fortsatt det siste giret som gjør at du kommer i gang? Her er rådene fra de erfarne trenerne. 

- Sett deg realistiske og kortsiktige mål. Selv om hovedmålet er å løpe fortere og bli sterkere innen sommeren 2016, er det lurt å sette seg delmål. Det kan for eksempel være at du skal gjennomføre de ti første øktene i løpet av de neste fire ukene. Da er det lettere å holde trykket oppe, sier Kristin Granum Rosebø.

Et annet viktig råd er å finne en aktivitet du er motivert til å drive med.

- Hater du å løpe, så finn på noe annet. Det er mye man kan gjøre, og litt er bedre enn ingenting. Hvis den planlagte løpeturen går i vasken, så ta på deg joggeskoene likevel og gå en tur rundt kvartalet. Da har du i hvertfall gjort litt. Dropper du den planlagte økta helt så er det lett å komme inn i en ond sirkel og hoppe over neste økt også, fortsetter Kristin. 

Annema Refsnes mener i tillegg at nytt og fresht treningstøy faktisk kan være en motivasjon i seg selv.

- Dette funker særlig på jenter. Man får faktisk veldig lyst til å trene når man føler seg fin. Og det trenger ikke koste all verden heller. De har for eksempel superfine treningskolleksjoner på H&M til en rimelig pris, sier Annema Refnses. 

Hun fremhever at det aller viktigste er at vi beveger oss, sørger for å få frisk luft og nok søvn.

- Helseperspektivet er det som er viktig, og all aktivitet er bedre enn ingenting. Kjøp deg litt utstyr og tren hjemme. Og med gode treningsapper har du en personlig trener i huset også, sier Annema Refsnes.

Populært på Online.no nå: