Kom hjem til nyvasket leilighet og penger på konto!

Lotel ordner Airbnb-utleie for deg.
Utleie via Lotel

Eieren av denne leiligheten satt ifølge Lotel igjen med 18.600 kroner på én måned i sommerferien 2015. Foto: Lotel

Kanskje har du allerede benyttet deg av Airbnb på ferie?

Tjenesten lar folk leie rom, leiligheter eller hele hus av andre private verden rundt, og har på kort tid blitt et svært populært alternativ til tradisjonelle hoteller.

Ettersom det også er gode penger å tjene på slik privat utleie, er det stadig flere som prøver seg som utleier.

Samtidig er det mange som kvier seg for all organiseringen som følger med: Leiligheten må fotograferes og averteres, eventuelle gjester må håndteres og møtes – og hvert nytt besøk betyr at du må vaske sengetøy, håndklær og selve leiligheten.

Dra bort – tjen penger

Oscar Hellenes i Lotel

Lotel-gründer Oscar Hellenes. Foto: Privat

Det er nettopp slike potensielle Airbnb-utleiere den nyoppstartede norske tjenesten Lotel nå ønsker å hjelpe.

– Enkelt forklart gjør Lotel det mulig for deg å dra hjemmefra, levere nøkkelen på et avtalt sted – vi samarbeider med både Narvesen og 7-Eleven – for deretter å returnere hjem til en nyvasket leilighet og penger som kommer på konto, forklarer Lotel-gründer Oscar Hellenes til Online.no.

I bytte mot 25-35 prosent av inntektene fra utleien, ordner Lotel alt det praktiske knyttet til utleien (se faktaboks). Alt sammen uten at du behøver å løfte en finger.

– Vi får stordriftsfordeler, noe som gjør at vi kan drive veldig effektivt. Om du regner på timelønnen din dersom du skulle gjort alt selv, er det ikke sikkert du ville sittet igjen med mye, sier Hellenes.

Vokser i rekordtempo

At Airbnb-utleiere setter pris på en slik tjeneste som tillater dem å senke skuldrene, er det ingen tvil om.

– Allerede har vi over 240 kunder i porteføljen, i Oslo, Bergen, Trondheim, København og Amsterdam. Og det tallet stiger for hver dag, sier Hellenes.

Oscar Hellenes i Lotel

På rekordtid har Lotel vokst fra å være en deltidsjobb til noe langt mer for Hellenes og hans medgründere i Lotel. Foto: Privat

Det som startet som en studentbedrift våren 2015, har på svært kort tid vokst til å bli noe mye større.

– Alt har gått superfort. På under et år er Lotel blitt en bærekraftig bedrift, og vi har opplevd en veldig interesse fra investorer, sier Hellenes, og fortsetter:

– Dette var en deltidsjobb for meg for bare seks måneder siden. Det er det definitivt ikke nå lenger, ler Hellenes – som i tillegg til å bygge bedriften fortsatt også er ute og gjør klar leiligheter og møter nyankomne gjester.

Han ser også at de som har begynt å bruke Lotel, fortsetter å gjøre det.

– De fleste kundeforholdene har vist seg å bli faste, og for stadig flere har vi nå egne nøkler til leiligheten eller huset – så slipper vi overlevering for hver gang.

Vil du prøve selv?

Lotel er en av tre norske startups som Telenor har ønsket å trekke fram til sine kunder, som forhåpentlig kan ha bruk for og sette pris på tjenestene de tilbyr.

Om du som Telenor-kunde er interessert i å leie ut via Lotel, kan du få 300 kroner i rabatt ved første utleie ved å følge denne lenken.

Lykke til!

Populært på Online.no nå: