Budsjettvennlig designtelefon

Sonys nye Xperia XA imponerer med et eksklusivt utseende.
 Sony Xperia XA

Sony har nylig sluppet toppmodellene Xperia X og Xperia X Performance, og nå har turen kommet til den mer budsjettvennlige modellen Xperia XA. Vi har sjekket hva anmelderne mener.

Design

Tek.no trekker frem Xperia XAs design som et stort fortrinn, og mener den er den flotteste av Sonys tre nye modeller. Mye av grunnen til det er fraværet av kanter langs sidene av skjermen, og de avrundede sidene til selve glasset. 

Trustedreviews.com liker godt at Xperia XA føles kompakt, og den er god å bruke med bare en hånd.

Skjerm

Selve skjermen er imidlertid ikke like imponerende med sin relativt beskjedne oppløsning på 1280 x 720 piksler. Likevel mener Tek.no at skjermkvaliteten er god, og de trekker spesielt frem den gode lysstyrken og den fine fargegjengivelsen. Om høy skjermoppløsning er viktig for deg vil du kanskje bli litt skuffet her, men for de fleste leverer Xperia XA mer enn godt nok.

Kamera

Kameraet på 13 megapiksler har lavere oppløsning enn storebror Xperia X sine 23 megapiksler, men det har liten betydning for de fleste. Stuff.tv opplever at programvaren er god å bruke, autofokusen er rask og det er stort sett enkelt å ta gode bilder. 

 Sony Xperia XA

Og selv om den ikke imponerer like mye som mange av toppmodellene i svakt lys, klarer den seg ifølge Stuff.tv godt ved normale lysforhold. Da gir den realistiske farger, sterk kontrast og god skarphet.

Tek.no mener også at frontkameraet med sine 8 megapiksler gjør en god jobb, men de understreker at du bør gå inn i menyen å skru av «skjønnhets»-modusen som fjerner alt av detaljer og får bildene til å virke uskarpe.

Tek.no mener også at frontkameraet med sine 8 megapiksler gjør en god jobb, men de understreker at du bør gå inn i menyen å skru av «skjønnhets»-modusen som fjerner alt av detaljer og får bildene til å virke uskarpe.

 Sony Xperia XA

Ytelse og batteri

Xperia XA er utstyrt med en mindre kjent prosessor fra Mediatek i stedet for de mer vanlige Qualcomm-prosessorene, og den har 8 kjerner og en klokkehastighet på 2 GHz. Spesifikasjonene imponerer kanskje ikke så mye, men ifølge Trustedreviews.com er den opplevde ytelsen helt fin. Vanlige apper kjører uten problemer, og det samme gjelder også de fleste spill med unntak av de aller mest krevende titlene. 

Batteriet på 2300 mAh er på sin side et ankepunkt med denne telefonen. Kapasiteten er mindre enn på en del andre tilsvarende modeller, og batterinivået faller ifølge Tek.no fort ved spilling. Holder du deg til bruk av vanlige apper som ikke krever så mye av maskinvaren, burde imidlertid batteriet fint holde til en hel dags bruk.

Funksjoner

Xperia XA er utstyrt med minnekortleser, og den kan komme godt med siden selve telefonen kun er utstyrt med 16 GB lagring.

Trustedreviews.com trekker ellers frem som positivt at telefonen er utstyrt med en veldig ren utgave av Android 6.0.1 Marshmallow. Her er det ingen forvirrende tilpasninger, og de fleste av de forhåndsinstallerte appene fra Sony kan fjernes hvis du ønsker det.

 Sony Xperia XA

Konklusjon

Xperia XA er en fornuftig priset telefon med designen til en toppmodell. Utover det får du god ytelse til de fleste vanlige oppgaver, en ren og ryddig utgave av Android, og et godt kamera som tar skarpe bilder. Det finnes også andre gode alternativer i samme prisklasse, men hvis du liker hvordan Xperia XA ser ut, vil den være et godt valg.

Kilde: Trustedreviews.com, Stuff.tv, Tek.no

Populært på Online.no nå: