Vises dette symbolet på din mobil?

Gratulerer! Da kan du ringe med 4G Tale. Det vil gi deg raskere oppkoblingstid og bedre lydkvalitet.
768 Symbol for 4G Tale

Sekundene fra du trykker på ringesymbolet på telefonen til det faktisk begynner å ringe, kan føles som en evighet når du skal ha tak i noen raskt. Enda verre er det om du i tillegg ikke kan høre hva personen i den andre enden sier på grunn av dårlig lyd.

Den nye teknologien 4G Tale, som bruker 4G-nettet til å ringe, forbedrer denne ringeopplevelsen betraktelig. I dag kan det ta inntil 20 sekunder å sette opp en samtale. Med 4G Tale kommer man igjennom nesten umiddelbart, og lydkvaliteten blir i tillegg mye bedre. 

Grunnen er at dagens mobilsamtaler foregår over 2G eller 3G. Da må mobilen «hoppe» fra 4G til 2G eller 3G i det øyeblikket du skal ringe noen. Dette «hoppet» gjør at det tar ekstra tid å koble opp samtalen. Fordi mobilen slipper å bytte nett, blir oppkoblingstiden kuttet kraftig ned. 

oppkoblingstid på mobil

Kan du få 4G Tale?

Foreløpig er det kun de nyeste toppmodellene til Samsung og Sony som har 4G Tale hos Telenor. Har du en slik telefon, og har fått det nye symbolet (VoLTE), er du derfor blant de aller første som kan benytte deg av den nye teknologien. Vær også oppmerksom på at symbolet ser litt forskjellig ut, avhengig av hvilken telefon du har.

Har du ikke en av disse, fortvil ikke. Alle nye telefoner som kommer på markedet vil støtte teknologien. Du mottar en SMS fra oss når din mobil er klar for tjenesten.

Hvorfor VoLTE?

Sony 4G Symbol

Slik ser VoLTE-symbolet ut på Sony Z6.

Samsung 4G Tale symbol

Slik ser VoLTE-symbolet ut på Samsung S6.
Navnet «4G Tale» kommer ganske enkelt av at man bruker 4G-nettet til å ringe. Men hvorfor er det da symbolet VoLTE som vises på din mobil? Dette er fordi at 4G Tale heter «Voice over LTE (Long-Term Evolution)» på engelsk som forkortes til VoLTE.      

Du tenker kanskje at man bare har behov for 4G Tale på typiske steder med dårlig dekning som for eksempel på fjellet eller i en kjeller. Men også nyere funkishus og kontorlokaler med mye glass har ofte problemer med å slippe gjennom tradisjonelle telefonsignaler.   
Årsaken til at taledekningen blir bedre med den nye teknologien, er at 4G Tale går over den såkalte 800 MHz-frekvensen, som har signaler med spesielt god dekning innendørs. 800 MHz-frekvensen har en så god rekkevidde at den lettere går gjennom mur og glass. Taledekningen blir dermed merkbart bedre innendørs og i bil.

Populært på Online.no nå: