Slik søker du i Google

Triksene som gjør at du finner det du vil.
Søketips

Med noen enkle triks blir det enda enklere å google. Foto: Bigstockphoto.

Leksikon og andre oppslagsverk er for lengst utdatert – i dag finner vi det vi trenger gjennom søkemotoren Google. Vi har samlet 6 tips som gjør «googlingen» enda bedre.

1. Tenk enkelt

Lange setninger gir ofte dårlig resultat. Grunnen til det er at Google leter etter nettsider som inneholder alle ord i setningen, og resultatet kan dermed bli misvisende. Bruk heller konkrete søkeord.

Er du for eksempel på Sørlandsferie og er på jakt etter den beste badestranden i området, er det bedre å skrive «badestrand barn kristiansand» fremfor «hvor kan jeg finne den beste badestranden for barn i kristiansandsområdet».

2. Velg søkeord

Det er lurt å bruke ord du tror at nettsiden du ønsker å besøke ville ha brukt. I stedet for å skrive «vondt i hodet» kan du skrive «hodepine». Sannsynligheten for at du da kommer til en medisinsk nettside er mye høyere.

3. Søk bestemte sider

Er du på jakt etter informasjon fra en spesifikk nettside, kan du søke direkte på domenet fra Google. Skriver du inn «iphone x site:online.no» vil du få opp all informasjonen om iPhone X fra Online.no.

4. Bruk fraser

Anførselstegn rundt søkeordene gjør at Google leter etter nettsider hvor hele frasen er brukt i samme setning. Dette er lurt å gjøre hvis du for eksempel leter etter teksten til en sang, eller en bestemt person.

Skriver du inn ditt eget navn i Google vil du raskt se at du får opp mange treff. Det er fordi Google søker opp alle sider som inneholder hvert av navnene dine separat. Bruker du derimot anførselstegn, unngår du 10 sider med resultater fra Birkebeinerrittet fordi det var mange Ola-er og Nordmann-er som deltok.

5. Bruk årstall

Ønsker du informasjon fra en spesiell epoke, eller nyere informasjon, gjør du lurt i å bruke årstall i søket ditt. Er du for eksempel på jakt etter nytt virusprogram til pc-en, kan du skrive «beste virusprogram 2017» og du slipper å få irrelevant informasjon fra 2009 opp blant treffene.

6. Utelat ord

Skriver du «Paris» inn i Google får du opp over en milliard treff. Mange av disse treffene omhandler hotellarvingen og skandalekjendisen Paris Hilton, og det var kanskje ikke helt det du var på jakt etter. Dette løser du lett ved å skrive inn «Paris -Hilton». Google vil da fjerne alle resultatene som omhandler henne.

Husk også at når du bruker Google trenger du ikke å tenke på grammatikk, store bokstaver og tegnsetting. Så lenge Google skjønner hva du vil frem til, vil du likevel få opp treffene dine.

Populært på Online.no nå: