Nå kan du strømme både til tv-en og stereoen med Chromecast

Det har aldri vært enklere å få favoritt-underholdningen ut i stua.
Nye Chromecast

Chromecast er dingsen som erstatter kabler og klønete tilkoblingsløsninger – og som gir deg en enklere, bedre opplevelse av film, tv og musikk hjemme i stua. 

Det er nå to versjoner av Google-produktet på markedet: én for tv-en, og én for stereoanlegget. Begge har veiledende pris på 380 kroner.

Her er alt du trenger å vite, og triksene for å komme i gang.

Hva er Chromecast?

Chromecast for tv gjør flatskjermen «smart» – kort fortalt. Den lar deg strømme Netflix, Viaplay, NRK nett-tv, HBO Nordic, Spotify, YouTube, Google Play-filmer og mye annet innhold direkte på tv-en. 

Chromecast har ingen egen fjernkontroll eller meny. Innholdet styrer du enkelt og greit gjennom den aktuelle appen på din smarttelefon/nettbrett (eller fra Chrome-nettleseren gjennom denne utvidelsen).

Med dette symbolet sender du innhold til TVen

Når du ser dette symbolet, kan du sende innhold til Chromecast-enheten som er koblet til tv-en eller stereoanlegget.

I den aktuelle appen vil det dukke opp et Chromecast-symbol. Trykk på dette, og så vil innholdet lastes inn på tv-skjermen. Det gjelder til og med om tv-apparatet ikke var slått på i utgangspunktet, eller stod på en annen kilde. 

Det samme prinsippet gjelder for den andre versjonen: Chromecast Audio. Her kan du strømme Spotify, podcaster og annen lyd direkte og trådløst til ditt eksisterende stereoanlegg. Det har ikke noe å si om dette er analogt.

Koble til Chromecast for tv

Chromecast kobles i tv

Når du har koblet Chromecast inn i HDMI-porten bak tv-en, er den raskt ute av syne.

Chromecast er en sirkelformet "puck" på størrelse med en småkake, som du kobler til en HDMI-utgang på tv-apparatet. Den må også kobles til et strømuttak. 

For å komme i gang, må du laste ned Chromecast-appen til din iPhone eller Android-telefon, eller konfigurere fra en datamaskin på chromecast.com/setup.

Når enheten er koblet til og appen er installert, vil du få opp instruksjoner på skjermen, som geleider deg gjennom prosessen. Det er kun noen få steg, og tar et par minutter.

Chromecast må underveis kobles til WiFi-nettverket ditt, så pass på å ha passordet for hånden. Etter den er konfigurert, kan alle på WiFi-nettverket finne Chromecast og komme i gang med å strømme innhold til den. Ser du for eksempel på YouTube, kan hvem som helst på nettverket legge nye videoer i tv-kø.

Chromecast for tv støtter også musikk, bildefremvisning, sport – og spill. I tillegg kan du speile mobilskjermen eller hvilken som helst nettside.

Les mer hos Google.

Slik settes Chromecast opp

Før og etter: I skjermbildet til venstre er Chromecast Audio akkurat koblet til og klar for konfigurasjon. Chromecast for tv er allerede konfigurert og klar til å strømme innhold fra alle enheter på nettverket.

Koble til Chromecast Audio

Chromecast audio

Chromecast Audio kobles rett inn i musikkanlegget ditt - og vips så er det trådløst.

Chromecast Audio minner utseendemessig om tv-versjonen, med en stilig detalj: overflaten er fylt med knøttsmå riller som får den til å fremstå som en LP-plate. 

I stedet for en HDMI-utgang, kommer den med en standard 3,5 mm audiokabel. Den støtter også RCA og optisk.

Du kobler den ellers til på samme måte som tv-versjonen, og konfigurerer med Chromecast-appen – følg linkene og instruksjonene i forrige avsnitt. 

Den populære strømmetjenesten Spotify er en av appene som støttes, så når alt er klart har du plutselig veldig kort vei for å få deres omfattende musikkbibliotek ut på høyttalerne i stua. 

Les mer hos Google.

Populært på Online.no nå: