Lynrask og kompakt toppmodell

Huawei P10 passer godt for deg som ikke vil ha for stor skjerm.
Huawei P10

Huawei følger opp populære P9 med en ny imponerende toppmodell, og i motsetning til hva som er trenden om dagen har de faktisk valgt å gi den litt mindre skjerm enn forgjengeren. Det virker det imidlertid ikke som anmelderne har noe imot, og de har også nok av andre positivt ting å si om den. Her har vi samlet deres inntrykk.

Design og skjerm

Designmessig er ikke P10 så ulike fjorårets P9, men den har blitt litt rundere i kantene. Techradar.com påpeker også at den ligner mye på iPhone 6S, og hvis du liker iPhones design men ikke vil ha en iPhone kan den dermed være et godt valg.

Tek.no setter spesielt stor pris på de runde kantene, og de mener det gjør den ekstra god å holde. Det hjelper også at P10 har en skjerm på «bare» 5,1 tommer, og den er dermed mindre enn mange av de andre toppmodellene som er i salg nå. For eksempel er den et spesielt godt alternativ for deg som har sett på Mate 9 Pro, men synes at den blir i største laget.

Skjermen til P10 har full HD-oppløsning, og Androidpit.com opplever at den er lyssterk nok til å være lett å bruke i sterkt sollys. Fargene er også friske og fine, og innsynsvinkelen er god. I og med at skjermen er litt mindre enn hos mange av konkurrentene er den også veldig skarp og fin, selv om oppløsningen ikke er voldsomt høy.

Huawei P10

Kamera

Kameraet har de samme spesifikasjonene som det som sitter i Mate 9. Her finner du et 20 MP kamera som kun leverer bilder i sort hvitt, og det jobber sammen med et kamera på 12 MP som leverer farger. Denne løsningen er ment å sikre skarpe bilder med god kontrast og friske farger, og anmelderne ser ut til å være svært fornøyd med resultatene de fikk.

Tek.no setter spesielt stor pris på den raske autofokusen, og de er også veldig imponert over nattmodusen som kan ta svært skarpe bilder i dårlig lys så lenge ting ikke er i bevegelse. P10 er også godt utstyrt med avanserte funksjoner for de som vil justere ting manuelt, og det er mulig å ta bilder i RAW-format for de som ønsker det.

En av de store trekkplastrene til P10 er den nye portrettmodusen som kombinerer uklare bakgrunner med ansiktsgjenkjenning og en skjønnhetseffekt som glatter ut huden, og anmelderne mener den fungerer godt.

Huawei P10

Ytelse og batteri

Det sitter en Kirin 960-prosessor i P10, og anmelderne er enige om at telefonen er lynrask. Den takler alt den får av arbeidsoppgaver uten å hakke eller henge seg opp, og målingene til blant andre Androidpit.com viser også at P10 lett kan måle seg med toppmodeller som Samsung Galaxy S7.

Batteriet er på respektable 3200 mAh, og hurtigladingsfunksjonen gjør at du kan lade den opp til 50% på bare 30 minutter. Batteriet burde også holde fint til en hel dags normal bruk, inkludert litt videotitting og spilling.

Funksjoner

P10 er utstyrt med nyeste Android-versjon (7.0 Nougat), og på toppen finner du Huaweis eget menysystem EMUI i versjon 5.1. Brukeropplevelsen skiller seg dermed en del fra vanlig Android, men EMUI har blitt likere det vanlige Android-brukergrensesnittet enn det var før. Blant annet har du nå mulighet til å aktivere den kjente app-skuffen, fremfor å ha alle ikonene på startskjermen.

Fingeravtrykkleseren er flyttet til fronten, og den fungerer nå som en multifunksjonsknapp som er delvis inspirert av iPhone. Hvis du savner de vanlige funksjonsknappene nederst på skjermen, er det imidlertid mulig å aktivere dem i innstillingene. 

Tek.no er også opptatt av hvor mange smarte småfunksjoner P10 er utstyrt med, og de trekker blant annet frem visning av nettverkshastighet i topplinjen, mulighet til å velge om skjermen skal skru seg på ved varslinger, og skritteller på låseskjermen. Her får du utallige muligheter til å tilpasse telefonen akkurat som du vil.

Huawei P10

Konklusjon

Huawei P10 er en knallgod telefon som gir deg en flott skjerm, topp ytelse og et svært godt kamera. Den er også mer kompakt enn mange andre toppmodeller, og dermed perfekt for deg som vil ha en sprek telefon som kan holdes og brukes med én hånd. 

Kilder: Techradar.com, Tek.no, Androidpit.com

Populært på Online.no nå: