Hissig virus herjer på Facebook

Slik unngår du å bli rammet.
Facebook

Foto: ©2015 iStockphoto LP.

Det svenske teknologimagasinet M3 melder på sine nettsider at et virus sprer seg som ild i tørt gress hos svenske Facebook-brukere. Brukere som blir rammet sender automatisk viruset videre til sine venner.

«Så pinlig…»

Skjermdump Facebook

Slik ser virusmeldingen ut. Foto: M3.

Viruset kjennetegnes ved at du får en melding av en venn via Facebook-chatten. Trykker du på lenken kommer du til en side som ser ut som Facebook, med beskjed om at du må logge inn på nytt.

Ikke logg inn på siden som dukker opp. Den er nemlig falsk, og ved å «logge inn» gir du kjeltringene konto- og passordinformasjonen din. Dermed infiseres kontoen din, og sender ut nye virus-meldinger til personer på vennelisten din.

Fjern viruset

Om du vet, eller mistenker, at kontoen din har blitt infisert må du bytte passord med én gang. Deretter går du til «Kontoinnstillinger», og videre til «Apper». Gå gjennom alle appene du finner i listen din, og slett apper du ikke kjenner igjen. 

Tips fra Facebook

Facebook oppfordrer sine brukere til å være forsiktig med sine innloggingsopplysninger. I en e-post til den svenske avisen Expressen, gir de følgende råd:

  • Ikke trykk på suspekte linker, spesielt ikke der det reklameres med urealistiske priser eller varer. 
  • Del aldri personlig innloggingsinformasjon til e-post eller Facebook-konto på andre nettsider. 
  • Ikke bruk det samme passordet på flere nettsider. 

Populært på Online.no nå: