Disse Snapchat-triksene må du kunne

Du blir garantert hektet!
Screenshot av Snapchat med bitmoji

Snapchat er i stadig utvikling. Nye funksjoner gjør at du kan gjøre snappene dine enda mer personlige.

Det er ikke lenger bare ungdommen som bruker Snapchat. Stadig flere besteforeldre prøver febrilsk å sette på seg brillene i tide til å se den siste snappen fra barnebarnet før den forsvinner. Det er på Snap man får det mest upolerte og personlige innblikket i hvordan den unge håpefulle lever livet sitt. Samtidig kommer det stadig nye funksjoner som gjør det morsommere også for oss oppe i årene å kaste seg på Snapchat-bølgen.

Snapchat logo

Prøv selv, det er utrolig enkelt!

La øyeblikket vare

Grunnidéen til Snapchat er å være en veldig kjapp og enkel måte å sende bilder og beskjeder på. 

Du tar et bilde eller en video og legger på en kort tekst. Så sender du det til dine utvalgte mottakere. Siden meldingen bare varer noen sekunder, blir terskelen for lekenhet lav og uttrykket personlig. Du trenger heller ikke flashe med fotoskills på samme måte som det forventes på Instagram.

Kritikerne av Snapchat har ikke likt dette med at bildene kun ble vist noen sekunder før de forsvant for alltid. Tilhengere derimot vil nok si at det er nettopp denne umiddelbarheten som er selve sjarmen med appen.

Skjermdump Snapchat

Hei! Dette er meg akkurat nå (bilde1). Forresten, glem det du så… (bilde 2), for du skal få mer etterpå (bilde 3).

Nå får imidlertid brukerne både i pose og sekk. Ved hjelp av Snapchats nye minnefunksjon kan du nemlig ta vare på bildene og videoene dine. 

Appen oppretter en parallell kamerarull til telefonens lagringsplass. Her kan du hente fram bilder og videosnutter når det passer. Og de bildene som ikke egner seg for svigerfars øyne flytter du med ett enkelt trykk til den passordbeskyttede kategorien «for my eyes only». 

Skjermdump Snapchat

Oi! For nært og for mye hud. Merk bildet og flytt det dit hvor det hører hjemme.

Personlig og lekent

Snapchat skjermbilde

Litt enkelt sagt: Snapchat er det mest personlige sosiale mediet. Og det ønsker utviklerne at det fortsatt skal være. I de nyeste oppdateringene er det humørfylte uttrykket blitt tatt videre ved at man kan legge til enkle grafiske elementer, justere tekstens stil og farge og klistre på emojier i lange bananer. Hvorfor holde på med dette?

Fordi det er gøy! Dette minner litt om den analoge tiden da man satte seg ned med fotoalbumet, puttet bilde for bilde inn i plastlommene og limte inn elleville klistremerker på fotografiene. Bart på lillesøster, briller på nabobikkja, tenkeboble med en drink på en sovende fremmed dame i bakgrunnen på stranda.

LES OGSÅ: Flere tips til hvordan du kan leke med Snapchat

Flere nyheter

Bitmoji logo

Snapchat kom nylig med ytterligere en funksjon som frir til brukere som liker personlig tilpasning: Den integrerte Bitmoji i appen. En Bitmoji er din personlige Emoji som du enkelt designer til å ligne på deg.

Når det er gjort velger du Bitmoji med uttrykk og stil for enhver snappe-anledning.

Screenshot Snapchat

Lag din egen Bitmoji du også!

Grafikklek for ikke-grafikere

Snapchat skjermbilde

Takket være brukervennligheten i appen og toleransen for tullete uttrykk mellom Snapchat-brukerne trenger du ikke være en tungvekter innen visuell kommunikasjon for å være med på moroa.

Selv om det visuelle uttrykket i Snapchat-miljøet er uhøytidelig, benytter appen sofistikert teknologi som gjør det mulig å manipulere ansiktet og stemmen din mens du filmer.

Det har rett og slett blitt vanskelig å legge fra seg telefonen når mulighetene for lek og kreativ utfoldelse har blitt så rike.

Og hvis du blir så hekta at du ikke kan få nok er det bare å booke seg inn på verdens første Snapchat-konferanse som finner sted i London 22. September.

Populært på Online.no nå: