Vi har samlet noen av julens beste retter. Foto: iStockPhoto LP.
Selv om vi stoler på tradisjonene for å sette oss i julestemning, betyr ikke det at det er forbudt å eksperimentere litt med de klassiske julerettene.
- I førjulstiden og romjula kan det være flott med et avbrekk fra den tradisjonelle julematen, men vær litt forsiktig med å eksperimentere for mye på julekvelden, da kan folk bli skuffa.
Det sier kokebokforfatter Jørgen O. Grann. Her er hans tips til hvordan du kan gi julematen det lille ekstra:
JØRGEN O GRANN
Matentusiasten og forfatteren Jørgen har gitt ut seks kokebøker siden 2001. I fjor ga han ut boken «Den velutstyrte mannen» som han har skrevet i samarbeid med matblogger Olav Birkeland. Boken ble nominert til Årets beste kokebok.
Utgitte bøker: 12 måneder (2001), Digg, feit i en fei (2003), Fast food (2005), Fôr - mat uten mor (2007), Digg på fredag (2012), Den velutstyrte mannen (2014)
Foto: Jarle Nyttingnes.