Redd for å miste hverandre i utlandet?

Hold oversikt over venner og kjære når dere er fra hverandre i ukjente områder.
Slik kan du dele plasseringen din

På storbyferie med familien eller venner, det er fort gjort å komme bort fra hverandre, men fortvil ei: Mest sannsynlig har alle en mobil med innebygget GPS i lomma, og dere kan lett finne hverandre – uten å måtte forklare omgivelsene i en telefonsamtale.

Deling må være aktivert

For at det skal være mulig å finne andre via delt plassering, må først og fremst stedstjenester være aktivert på mobilen, og du må godkjenne at andre kan se plasseringen din.

På iPhone gjør du dette under Innstillinger > Personvern > Stedstjenester. Skru på Stedstjenester, gå inn på Del plasseringen min og aktive denne. Her kan du også bestemme hvilke programmer som kan få tilgang til dette. På Android finner du valget for stedstjenester under Innstillinger > Sted. Om du vil gi apper tilgang til posisjonen din, kan du gjøre dette under Innstillinger > Apper > Apptillatelser > Posisjon.

Del sanntidsplassering i Google Maps

En av de største fordelene ved å dele posisjonen din med andre i Google Maps, er at tjenesten er lett tilgjengelig på tvers av alle enheter. Dermed kan alle i gjengen finne hverandre, både med iPhone eller Android.

Del plassering i Google Maps

Når du åpner Google Maps-appen, logger du deg inn. Trykk deretter på Meny > Del posisjonen. Her vil du få valg om hvor lenge du vil dele posisjonen, og med hvem.

Om de du skal dele posisjonen med har en Google-konto, og du har lagt til denne i kontaktoppføringene deres på mobilen, kan du enkelt velge dem under Velg personer.

Heldigvis kan du også dele plasseringen din med alle andre også, bare ved å sende en lenke i en melding.

For å se hvor noen andre som har delt sin posisjon med deg er, kan du velge dem under Meny > Del posisjonen – og finne dem i kartet.

Merk: Når du deler posisjonen din i Google Maps, aktiverer du i tillegg til posisjonsdeling også posisjonslogg – et privat kart over alle stedene du har vært med enhetene dine.

Del plassering på iPhone

Hvis de du vil dele plassering med bruker iPhone, har Apple en velfungerende løsning for dette innebygget i iOS.

På mobilen din er det forhåndsinstallert en app som heter Finn vennene mine, som gjør nettopp det den lover. Har du slettet appen, last den ned på nytt fra App Store.

Finn vennene dine med iPhone

For å dele plasseringen din via Finn vennene mine, eller finne andre via appen, må alle ha installert appen og lagt til hverandre – enten fra kontaktlista eller via en e-postadresse.

Straks vennen din har godtatt deling av plassering, kan du se hvor han eller hun er i en liste eller på et kart i Finn vennene mine-appen, eller på iCloud.com.

Se hvor alle er i Snapchat

Snapmap i Snapchat

Nylig har også Snapchat lansert «Snapmap», et kart som viser hvor vennene dine er.

Aktiver funksjonen ved å «klype» på kameraskjermen. Du vil deretter kunne se venners bitmojis plassert rundt på kartet (de som har tillatt deling av posisjonen sin).

Mange har allerede, muligens med god grunn, deaktivert delingen med alle sine kontakter – det er for eksempel mulig å avgrense hvem som skal kunne se hvor du er.

En annen artig funksjon i Snapchat-kartet, er at det også viser et varmekart over Snap-aktivitet. Zoomer du inn på røde områder, kan du få et innblikk i hva andre snapper fra stedet – kanskje også noen av vennene dine?

Populært på Online.no nå: