Slik lager du en kalender som fungerer for hele familien

Få orden på alle avtaler og aktiviteter på 1-2-3.
Familiens kalender

Bruk mindre tid på å holde oversikt. Alt du trenger er en god kalender-app. Foto: ©2015 iStockphoto LP

Jobbseminarer, fotballtreninger og foreldremøter – du har knapt rukket å få juletreet ut av huset før hverdagen er her med et smell igjen. Hva med å la 2016 bli året hvor du én gang for alle får kontroll på familiens mange avtaler?

Det finnes et utall ulike kalendere tilgjengelig for pc, iPhone og Android. En av de mest populære er Googles egen kalender.  

Slik kommer familien i gang med Google Kalender på 1-2-3:

1. Opprett konto og last ned app

Google Kalender virker uansett hvilket operativsystem du sverger til. Familiemedlemmene som skal ha tilgang til kalenderen trenger kun sin egen konto:

For å bruke kalenderen med iPhone og Android-mobil lønner det seg å laste ned Google Kalender-appen i tillegg:

2. Opprett og del en familiekalender

I Google Kalender kan du ha flere aktive kalendere samtidig, og du velger selv hvilke som er tilgjengelige for familie og venner. 

Slik oppretter du en ny kalender som hele familien kan bruke sammen:

  • Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  • Klikk på pilen ved siden av "Mine kalendere" på venstre side.
  • Velg "Opprett en ny kalender".
  • Fyll ut kalendernavnet, for eksempel "Familien Hansens kalender".
  • Under "Del med bestemte personer" legger du til e-postadressene til alle i familien.
  • Under "Tillatelsesinnstillinger" velger du hva resten av familien har mulighet til å gjøre i kalenderen – for eksempel om de kan legge til og endre aktiviteter.
  • Klikk på "Opprett kalender".

Når du har klikket på "Opprett kalender", mottar resten av familien en invitasjon på e-post til å se kalenderen. Kalenderen legges til under "Andre kalendere"-listen. 

3. Ta i bruk kalenderen

Når hele familien har fått tilgang til kalenderen, er det bare å bli kjent med de ulike funksjonene. Opprett og slett aktiviteter, legg inn faste avtaler og test de ulike varslingsalternativene. Lykke til!

Appene for hverdagskontroll

Nå har dere kontroll på aktivitetene dere skal gjennom i løpet av uka. Men hva med handlelista, huskelistene og dokumentene som alltid forsvinner når dere trenger de som mest? Og hvordan er egentlig framgangen i det oppussingsprosjektet dere så vidt har satt i gang? 

Fortvil ei, her er flere apper som gir dere kontroll i hverdagen:

Our Groceries

Our Groceries er en enkel og oversiktlig handleliste-app som hele familien kan bruke. Alle som har tilgang til lista kan legge til nye ting når de kommer på at det er noe som mangler i kjøleskapet. Appen holder automatisk handlelisten synkronisert, og endringer blir synlige i løpet av sekunder. Handlelista kan også deles inn i ulike kategorier - dermed vet du akkurat hvilke frysevarer du skal ha når du kommer fram til frysedisken.

Wunderlist

Wunderlist er en komplett liste-app som er perfekt om dere vil samle flere huskelister i én og samme app. Appen hjelper deg å få ting gjort, enten du planlegger en ferie, trenger handleliste, eller leder flere arbeidsprosjekter. Det beste med Wunderlist er likevel at du også kan dele lister med andre og samarbeide om dem i sanntid.

Evernote

Evernote er en komplett organiserings-app. Skriv huskelister, lagre dokumenter, organiser nettsider og del informasjon med andre som har appen installert. Du kan bruke appen både på pc og mobil, og synkronisere informasjonen du legger inn. For proffbrukerne er det mulig å oppgradere til "Premium" og "Plus".

Trello

Trello gjør prosjektstyring til en lek. Med appen har du full kontroll på to-do-lister, oversikt over hvem som har ansvar for hva, tidsfrister og viktige beskjeder. Perfekt når du skal pusse opp badet eller planlegge bryllup.

True Group

Truegroups er en norsk app som er laget for at foreldre - uten særlig egeninnsats - skal ha full oversikt over familiens aktiviteter på maks 30 sekunder. Appen er laget slik at du kan ha alle grupper, foreninger og aktiviteter samlet på ett sted.

Populært på Online.no nå: