Nå kan du få dobbel data i sommer

Det er flere grunner til at det kan komme godt med.
Få dobbel data i sommer når du bytter til FRIHET

Sport og serier, ny og gammel musikk, nyheter fra verden og venner. I sommer har du kanskje litt ekstra tid til alt du vil se, utforske og følge med på?

Bytter du abonnement til FRIHET 3 GB eller større, får du nå med dobbel data i to måneder, pluss den inneværende. Med andre ord: Hele sommeren.

Det kan komme godt med – og ikke bare fordi appene dine spiser stadig mer data.

Enda en gladnyhet: Dobbel data gjelder også om du kjøper- eller oppgraderer til U18 4 GB og oppover.

1. Apper spiser stadig mer data

Mengden mobildata vi bruker i Norge øker kraftig fra år til år. Det er blant annet fordi vi ser mer video – der kvaliteten (les: filstørrelsen) klatrer i takt med hastigheten på nettet, og størrelsen på mobilskjermene.

En tv-sending eller serie i god kvalitet kan fort spise 1 GB i timen eller mer, og selv å scrolle gjennom Facebook og Instagram-strømmen krever mer data enn du kanskje tror.

Er du mest mulig ute og på farten gjennom sommeren – og dermed langt fra nærmeste trygge Wi-Fi-nett – kan megabytene løpe kjapt.

2. Du bør unngå åpne Wi-Fi-nettverk

Spesielt på utenlandsferie er det mange som har innarbeidet en refleks der de spør om Wi-Fi-passordet på restauranter og kafeer. Det mange ikke er klar over, er at slike åpne, usikrede nettverk ganske enkelt kan «kuppes» av uvedkomne.

I verste fall kan du bli hacket og frastjålet både verdier og sensitiv informasjon på denne måten – uten at du legger merke til noe utenom det vanlige, før det kanskje er for sent.

Det er mye tryggere å surfe på mobilnettet. Er du innenfor EU/EØS kan du bruke mobilen som hjemme

Det betyr at du med et FRIHET-abonnement helt trygt kan bruke mobilen til alt du vil, også i utlandet. Du kan for eksempel strømme Tour de France fra stranda i Barcelona, uten at det er regningen som får deg til å svette. Så lenge du ikke går over din inkluderte data, koster det ikke en krone ekstra.

3. Det er enkelt å dele nettet

Du kan raskt opprette en trådløssone på iPhone og Android-mobiler. Da kan du dele internett enten med din egen laptop, eller med andre rundt deg.

Det er enkelt å dele data

Det er enkelt å opprette en trådløssone, og dele internett med en datamaskin og de rundt deg. Klikk på linkene ovenfor for hvordan du går frem på iPhone og Android.

Er det flere som har brent gjennom mobildataen sin litt kjapt gjennom sommeren, blir du fort en helt om du har litt til overs.

Dobbel data gjelder om du bytter til U18 med 4 eller 8 GB, og FRIHET med 3 GB og opp: Det vil si 3, 5, 10, 15, 25, 40 eller 60 GB.

Du får dobbel datamengde i to måneder – pluss den inneværende.

Nå kan du også prøve Telenor i 2 måneder. Ombestemmer du deg, får du månedsprisene tilbake.

Populært på Online.no nå: