De nyeste mobilene erstatter fotoapparatet

Mobilene som nylig ble lansert på Mobile World Congress i Barcelona, har funksjoner som erstatter et godt kompaktkamera, og kanskje til og med speilrefleksen.
mobil nyheter

De siste årene har smartmobilenes kamerafunksjon blitt mye viktigere, og har for mange tatt over for bruken av et godt kamera. Når mobilprodusentene setter kameraet i fokus, kan det endelig bli slutt på blasse feriebilder og kornete instagram-profiler.

Huawei P10 – en fryd for øyet

Det visuelle har åpenbart blitt satt i førersetet under utviklingen av Huaweis siste modell. Mobilprodusenten har som tidligere samarbeidet med kameraprodusenten Leica, men denne gangen har de vært involvert i utviklingen av både linser og programvare. 

På baksiden er P10 utstyrt med Leica Dual-Camera 2.0, som blant annet sørger for nøyaktig ansiktsgjenkjenning i 3D. Det er bedre objektiv på Plus-utgaven, noe som muliggjør en blenderåpning på F1.9. (P10 har F2.2).  

I tillegg har kameraet dynamisk belysning, som vil si at kameraet for eksempel finner mørke steder i bildet og tilfører et jevnere lys. Dette kommer spesielt godt med i portrettfunksjonen. Mobilen har også et dobbelt linsesystem med hybridzoom, som gir skarpere bilder av objekter som befinner seg langt fra. 

Med to linser kan man også enkelt få effekten med bluret bakgrunn mens objektet i front er sylskarpt. Huawei P10 har 5.1 tommers skjerm med 1920x1080 piksler, og er forventet til Norge i løpet av mars, i følge en pressemelding.

Sony Xperia XZs – høy wow-faktor

Ifølge Sonys nettsider skal alt bli ”wow” med den siste modellen, og den ser virkelig ut til å ha alt den trenger for å gjøre seg gjeldende som en av årets beste mobiler. Xperia XZs og XZ Premium er blant annet utstyrt med predictive capture, som vil si at den tar automatisk bilder ved bevegelse. Du trenger bare trykke på knappen én gang, dermed tar kameraet bilder ved fire ulike tidspunkt. Du kan selv velge hvilket av bildene du vil lagre. 

Med den nye super-slowmotion, også kalt Motion Eye-effekten, skal kameraet også kunne fange bevegelser øyet ikke kan se ved å filme 960 bilder per sekund i 720p. Og supersakte film er rimelig fantastisk, men vær forberedt på at det er avhengighetsskapende. Det er nemlig dypt fascinerende å se saktefilm som er så klar og detaljert som man får det med Sonys siste modell. Du kan også starte filmingen og aktivere saktefilm-funksjonen underveis. 

Med Xperia XZs kan du ta bilder som kommer til sin rett på 5,2 tommers-skjermen med 1920 x 1080 piksler (5,5 tommer og 3840x2150 piksler med HDR i Premium-versjonen). Sony Xperia XZs og XZ Premium kommer til Norge i månedsskiftet mai-juni, i følge DN.

LG G6 – perfekt for en ivrig instagrambruker

Super timing for lanseringen på MWC av LGs siste modell, G6, denne gang – helt uten trusselen fra sin største konkurrent, Samsung, som ventet med lanseringen av Galaxy S8.
Som Huawei P10, er også LG G6 utsyrt med tokamera-system på baksiden. På G6 kan du veksle mellom standard 13-megapiksel-linse og en 120-graders vidvinkel-linse for å få mer med i bildet. Og om du har en stor vennegjeng du gjerne skulle hatt plass til i bildet sammen med deg, har også frontkameraet vidvinkel-funksjon. 

En annen finesse ved det nye kamera-grensesnittet, er at du nå ser fem av dine siste bilder – som en slags galleristrøm. LG er også utstyrt med en separat kamera-app, som tar kvadratiske bilder. Appen ser ut til å være skreddersydd for den ivrige instagram-brukeren og gir et bredt utvalg verktøy for å få bildene dine til å skinne i sosiale medier. 

LGs siste modell er nesten rammeløs med sin 5,7 tommers QHD FullVision-skjerm, noe som ser ganske imponerende ut når man står med mobilen i hånda. Slippdato for Norge er foreløpig ukjent.

Enten du er en ivrig feriefotograf eller liker å fange hverdagsøyeblikkene med mobilen, har de siste modellene én ting til felles: De legger godt til rette for at resultatet skal bli like bra som proffenes.

Populært på Online.no nå: