Slik gir du meldingene dine ekstra liv

Send nyttårsmeldingene med en animert GIF.
Send en animert nyttårsmelding!

Hver nyttårsaften settes det nye rekorder i antall meldinger vi sender til hverandre.

Mest sannsynlig sender også du noen gode nyttårsønsker fra mobilen. Kanskje du også har lyst til å gi dem litt ekstra liv med en liten animasjon?

Her er noen måter du kan sprite opp meldingene dine:

Ekstra liv med GIF

En kattepus er aldri feil i en melding

Ikke overraskende finnes det mange katte-GIFer på internett.

En såkalt GIF er et animert bilde som automatisk spilles av i loop. Disse har gjerne et humoristisk tilsnitt, men kan stort sett brukes i alle sammenhenger.

De fleste nye mobiler lar deg sende GIF-bilder i meldingsappene. I noen tilfeller kan disse søkes opp direkte i appen, mens det andre ganger må installeres en tredjepartsapp som Giphy eller Tenor for å få fullt utbytte av alle funksjonene.

Enkel tilgang

På iPhone er det mulig å laste ned egne apper til Meldinger-appen, slik at du enkelt kan sende en GIF eller et animert klistremerke.

Også i Facebook Messenger er det nå lettere enn noensinne å sende en GIF. I en meldingstråd trykker du på «+»-knappen nederst til venstre, og velger GIF helt til høyre i den øverste raden med runde knapper. Her kan du søke på flere tusen GIF-animasjoner fra en rekke tilbydere.

Skriv en egen tekst

Du kan skrive egen tekst på GIF-bildene

Stadig flere GIF-apper lar deg skrive inn en egen bildetekst.

I stadig flere apper er det nå også mulig å skrive egen tekst, som legges oppå GIF-bildene. Enten du vil gi en ekstra personlig hilsen, eller bare spille videre på en intern humorutveksling, står du dermed fritt til å gjøre GIF-en til «din».

Denne funksjonen, som på engelsk kalles «caption», krever som regel at du bruker selve appen eller tilleggsmodulen fra for eksempel Giphy eller Tenor.

Flere andre muligheter

Det finnes også flere andre muligheter til å gjøre ekstra stas på meldingene dine.

I Meldinger-appen på iPhone kan du for eksempel legge på effekter og artige bakgrunner på meldingene dine.

Og meldinger blir aldri så personlige som når du sender et bilde eller en video. Med stadig flere muligheter til å legge på filtre, tekst og effekter på nye mobiler, er også dette vel så bra som de tradisjonelle julekortene?

Populært på Online.no nå: