Helt nye Galaxy A8 – et supert alternativ til Samsung-flaggskipene

Samsung Galaxy A8 gir høy kvalitet til en fornuftig pris.
Produktbilder av Samsung Galaxy A8 i tre farger

Mens Galaxy S8 og Note8 fortsatt er Samsungs flaggskip-mobiler, lanserer sørkoreanerne nå et godt, og rimeligere alternativ: Galaxy A8.

Mobilen er velbygd og vanntett (IP68), og skilter med en nær heldekkende «Infinity»-skjerm, lynkjapp surfing – samt et svært spennende, dobbelt frontkamera.

Minner om S8

Galaxy A8-designen minner, kanskje ikke overraskende, om S8. Riktignok uten de avrundede sidekantene.

Illustrasjon som viser at Galaxy A8 kan låses opp med fingeravtrykk eller ansiktsgjenkjenning

Galaxy A8 har en fingeravtrykkleser nedenfor kameraet på baksiden, men kan også låses opp med ansiktsgjenkjenning.

En del forskjeller er det likevel, også i detaljene: Samsung har blant annet flyttet fingeravtrykkleseren, slik at den ligger nedenfor kameraet på baksiden. Mobilen kan for øvrig låses opp via ansiktsgjenkjenning, i tillegg til fingeravtrykk.

Skjermen måler 5,6 tommer, med sideforholdet 18:9. Den er med andre ord ekstra høy/avlang, sammenlignet med standarden på 16:9.

Denne formen, og nesten-fraværet av rammer, kjennetegner Samsungs «Infinity»-skjermer. Det handler enkelt og greit om å levere en stor skjerm i en relativt liten kropp. Selv med den store skjermen er selve mobilen smal, og gir god rekkevidde for tommelen.

Sideforholdet lar deg samtidig se mer tekst av gangen, eller kjøre to apper samtidig i delt skjerm – med god plass til dem begge.

Gode kameraer – spesielt for selfies

På framsiden over skjermen finner du ikke én, men to kameralinser – både vidvinkel og tele. Slike doble kameraer er etter hvert blitt ganske utbredt som toppmobilers bakre kamera, men er et sjeldent syn på denne siden av mobilen.

En av fordelene med et dobbelt kamera, er at du kan få mye mer dybde i bildet enn vanlig.

Dermed kan du ta skarpe portretter med slørete bakgrunner – eller, med andre ord: fremragende selfies. Takket være Live Focus-funksjonen kan du også tilpasse dybdeskarpheten i etterkant, ved å kombinere data fra de to linsene.

I likhet med tidligere Samsung-modeller har Galaxy A8 også et bakre kamera som er spesielt godt i dårlig lys, ved hjelp av smart programvare og en stor blenderåpning (F/1,7).

Kjapp og solid

Galaxy A8 er vann- og støvtett etter IP68-standarden, som betyr at den skal tåle å ligge 30 minutter under vann på inntil 1,5 meters dybde.

På innsiden sitter et stort batteri på 3000 mAh, samt blant annet en åttekjerners prosessor, 4GB RAM, 32 GB lagringsplass og støtte for microSD-kort på opptil 256GB.

Du får også fullt utbytte av Telenors dekning, med en surfehastighet på (i teorien) inntil 450 Gigabit per sekund, samt tjenester som 4G Tale og WiFi Tale. Mobilen kommer med Android versjon 7.

Samsung Galaxy A8 kommer i tre farger: Svart, gull og orkidé-lilla.

Populært på Online.no nå: