Slik får du mest ut av årets Black Friday

25. november er det Black Friday – her er alt du trenger å vite om årets villeste salgsdag.
Black Friday

Foto: Getty Images/iStockphoto LP ©2016

Synes du nyttårssalg er svære greier, vil du få hakeslepp av Black Friday. Finn frem bankortet og ha laderen koblet i pc-en, det er nå du kan gjøre de virkelig store julegavekuppene. To av tre nordmenn kjenner nå til handelsfenomenet, og aldri før har så mange bedrifter rigget seg til det som er blitt årets største handelsdag for nettbutikkene.

Black Friday er opprinnelig en amerikansk tradisjon, hvor butikker og nettbutikker har elleville tilbud – gjerne i en hel uke. Tradisjonen har siden 2009 fått et godt fotfeste i Norge, og mange benytter seg av Black Friday for å gjøre store kupp – spesielt på internett. 

Å finne frem i virvaret av nettbutikker derimot, det er ikke bare-bare. Og skal du få mest mulig ut av netthandlingen, er det lurt å gjøre noen forberedelser. Her er våre beste tips:

1. Vær føre var - ikke etter snar

Mange nettbutikker har så gode tilbud på Black Friday at det nesten virker for godt til å være sant. Interessen kan være stor, og produkter blir derfor fort utsolgt. Siden tilbudene er online, og du ikke har mulighet til å stille deg i en fysisk kø, er det førstemann til mølla som gjelder. Da kan det lønne seg å ha laget en brukerkonto på nettbutikken på forhånd. Lag en brukerkonto i butikker du vet du kommer til å handle i før tilbudene starter. Da sparer du masse tid, og kanskje du er en av de heldige som stikker av med et supertilbud.

2. Ha handlelisten klar

Frem med penn og notatblokk! Skal du handle julegaver på Black Friday, kan det lønne seg å ha skrevet ned det du ser etter til hver enkelt person på forhånd. Noter deg hvilke nettbutikker som selger hva, og gjør litt research på hvilke butikker som blir aktuelt å besøke. Et annet tips kan være å legge relevante nettbutikker som bokmerker, eller legge dem inn i et dokument slik at du husker alle du skal besøke.

3. Keep your eyes on the price

Det kan være lett å la seg rive med når salgsbannerne blinker i gult, og rabattprosenten kryper ned mot halvparten av prisen. Men det er også da du bør holde tunga rett i munnen. Ved å opprette en e-postvarsel på produkter du er interessert i å følge prisutviklingen på, kan du enkelt holde oversikten. Er det egentlig et godt tilbud på den støvsugeren, eller er det bare prisen som er skrudd opp rett før Black Friday?

Du kan følge med på prisutviklingen til et produkt på ulike sammenlikningssider. Prisguide.no er et godt hjelpemiddel for det:

Slik gjør du:

  1. Gå inn på prisguide.no og skriv inn produktet du interesserer deg for i søkefeltet. For eksempel «Playstation 4».
  2. På listen over ulike treff, klikk på det rimeligste alternativet (øverste resultat).
  3. Inne på selve produktet, bla nedover til du kommer til «Følg prisutviklingen». 
  4. Sett opp en e-postvarsel på produktet. Nå vil du få beskjed per e-post hvis varen kommer på ønsket pris (en pris du selv har valgt). Dette kan for eksempel være at du ønsker å få e-post hvis noen nettbutikker selger en Playstation 4 for under 2 000 kroner.
Prisguide

På Prisguide.no kan du se hvordan prisen på produktet du velger har endre seg over tid.

Populært på Online.no nå: