Nyttige mobiltjenester for barna

Her er tjenestene som gir barna en trygg mobilhverdag.
Telenor sørger for trygg mobil for hele familien

– Alle som bruker digitale tjenester må være bevisst hvilke risikoer de utsetter seg for. Her i Telenor jobber vi døgnet rundt for å beskytte våre kunder, sier Are Myklebust i Telenors Fraud & Crime-avdeling.

Det er mange farer som kan true – alt fra et overbelastet abonnement, til «phishing» og ID-tyveri, til at du faktisk får mobilen din frastjålet.

Bruk sunn fornuft!

Ifølge Myklebust er første regel på nett og mobil å bruke sunn fornuft, og sørge for at du har gjort nødvendige forhåndstiltak.

Are Myklebust i Telenors sikkerhetsavdeling

Are Myklebust i Telenors Fraud & Crime-avdeling.

– Det viktigste er å bruke passord – gjerne totrinns-verifisering, pin-kode og skjermlås. Hvis du har mulighet til å kryptere telefonen din, bør du også gjøre dette, sier Myklebust.

– Oppdater også alltid programvare og apper når oppdateringer er tilgjengelig. Dette gjelder særlig sikkerhetsinnstillinger. Svindlere og kriminelle utnytter ofte kjente sårbarheter.

Sikre tjenester fra Telenor

Utover dette anbefaler også Myklebust at du sjekker ut hvilke tjenester din telefonoperatør kan tilby deg for at du skal være så trygg som mulig.

Han sier det blant annet er lurt å sikre innhold og bilder ved å bruke tjenester som Min Sky, slik at du bevarer minnene dine om du skulle miste eller bli frastjålet mobilen.

– Og skulle telefonen din bli frastjålet, er det viktig at du har aktivert «finn min telefon»-tjenester.

Bruk Mitt Telenor-appen

Myklebust anbefaler også å sette seg inn i det Mitt Telenor-appen har å tilby.

– Her tilbyr vi blant annet sikkerhet med virussøk for Android-telefoner. Denne scanneren vil søke gjennom mobilen og sørge for at den er trygg, sier han.

Gjennom appen kan du også sperre sim-kort – som er nødvendig om du mister telefonen. Du får raskt kontakt med kundeservice, du har oversikt over abonnement og fakturaer, og du kan kontrollere forbruket i Norge, Europa og verden.

Full kontroll over utgiftene

Om du ønsker å ha fullstendig kontroll over ditt databruk på mobilen kan du aktivere Datakontroll . Da trenger du ikke bekymre deg for at datakostnadene skulle løpe løpsk om du har brukt opp din inkluderte mengde data.

– I tillegg, om du er forelder og har abonnement på barna dine, så bør du vurdere Sikker Bruk eller Sikkert Barn, som sørger for at du ikke pådrar deg for store kostnader på teletorg, SMS-tjenester, utenlandske nummer og internettbruk, sier Myklebust.

Et mobbefilter kan også aktiveres for å sperre meldinger fra uønskede nummere.

Si ifra om uønsket kontakt

Telenors sikkerhetsavdeling jobber konstant med å sperre numre som blir brukt i forbindelse med svindel.

– Mange svindlere ringer – ofte fra utenlandske numre – og utgir seg for eksempel for å være fra Microsoft. De sier de skal installere et program på datamaskinen din, og de trenger dine personopplysninger, sier Myklebust.

– Her er første bud å ikke gi fra deg personopplysninger over telefon. Og om du har vært i kontakt med en svindler over telefon, ønsker vi at du tar kontakt med oss i Telenor og informerer oss om det. Da kan vi sperre nummeret slik at det ikke kommer inn i Telenors nett.

I fjor sperret Telenor 2,5 millioner nummere på den måten.

– Vi gjør alltid det vi kan for å gjøre ditt mobil- og nettbruk så trygt som mulig.

Populært på Online.no nå: